Dual SIM telefon: dilema kaj vzeti

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.391
251
83
Iščem dual sim telefon in sem prišel do finala, kjer pa ima na izbiro dve možnosti:
- Samsung Galaxy S Duos S7562 gsmarena
- Prestigio MultiPhone 4300 DUO prestigio

Kaj pravite na to izibiro? Kaj drugega?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Ce si kaj hekerja lohk vzames kergakol novejsih generacij, ne sam te dva
smile-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Sej pravim, lahko imas katerikol single-sim telefon, pa mas 2 ali vec cifer gor.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Niti ne. Ce bojo najdl navodila kako na prazno simko dati poseben program (hint: guy from beograd has instructions),
s svojih simk dol pobrali imsi in kljuce in dodali v program na tej simki, majo tok cifr kukr hocjo (mislm da trenutno
program podpira do 8 cifer). Notr mas se menu, kjer potem izbiras med temi ciframi, kera ti je primarna ipd.
Stestirano na simbianu, na androidu pa ne vem kako hendla sim menuje.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Imam Prestigio 4300, po parih dnevih igrajčaknja z testno številko, nimam nobenih velikih pripomb. Bomo videli kako se bo obnesel (predvsem baterija) z pravo številko, kjer je dosti klicev in mailov. Drugače deluje lepo, tekoče. Vsekakor vreden svojega denarja. Če te karkoli zanima vprašaj.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Niti ne. Ce bojo najdl navodila kako na prazno simko dati poseben program (hint: guy from beograd has instructions),
s svojih simk dol pobrali imsi in kljuce in dodali v program na tej simki, majo tok cifr kukr hocjo (mislm da trenutno
program podpira do 8 cifer). Notr mas se menu, kjer potem izbiras med temi ciframi, kera ti je primarna ipd.

Slabo bereš. Modeli rabijo, da so dosegljivi HKRATi na sve cifri, ponavadi od dveh RAZLIČNIH operaterjev.
wink-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ne CFU (brezpogojna preusmeritev, to so stroški)...Na Prestigio P4300 si hkrati dosegljiv na obe simki kateri imaš v aparatu in tudi odhodne klice lahko enostavno delaš preko obeh simk (te vpraša oib klici s katere številke).

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
jah modelov ki imajo dve simki je zlo malo, tko da si ful omejen. raj mam telefon na kerga sm navajen, kot da izberem izmed teh ki to podpirajo ce mi niso kul

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Za primarni imam HTC Sensation, pa se tale Prestigi 4300 čisto brez problema kosa z njim. Se mi zdi da je bolj odziven. Se je pa treba zavedati da je to GSM v rangu 200 EUR. Vsekakor meni bolj sede PAP4300 kot S3. Pač moje osebno mnenje.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.391
251
83
Pri Prestigio me moti malo notranjega spomina in ne vem kako bo s posodobitvami.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:

Si mislil Dejana? Kdo od naših operaterjev pa še ponuja stare simke s comp128V1? Ali sem kaj zamudil s crackom Ki pri comp128v2 in v3? No ja, razen metode z analizo power consumption, ampak ta na srečo ni "javna" in je bila narejena le v raziskovalne namene (zaenkrat samo v SLO).

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
cfu ?

S CFU recimo ne moreš pohendlat SMSov.
Nekateri pač rabijo dual SIM telefone, zato posledično ta trg telefonov v porastu. Nekoč so se ga lotevali le kaki azijati v nizkocenovnem segmentu, sedaj imaš pa že cel kup Nokij z dual SIM, pa žljaužent Androidov. Falijo res samo še top of the top modeli, kot so Samsung S3, Apple iPhone in podobni, ki seveda že zaradi igre za prodajo z vezavo pri operaterju verjetno nikoli ne bodo dual SIM.
smile-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Jah ne stekam zakaj operaterji ne dajo se cfu za sms-e, centrale 20 stoletja to omogocajo.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika

Res ja, ta test sosedov za telefone PrestigioMultiphone je vreden ogleda ker vam da obširne odgovore in vpogled v napravi, dober test.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.391
251
83
Meni odpira normalno.
Kako pa je s baterijo, na koliko časa jo je potrebno polniti?
Še kakšni vtisi z dnevne uporabe bi bili zelo dobrodošli.