DSLR z veeeliiiikim zooomom

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
No evo, vidiš, tu pa se strinjam s čisto do konca vsem kar si napisal, še posebej z vprašanji za avtorja teme.
zmaga.gif

Zdaj pa prepuščam prostor vam, ki veste o fotografiji več od mene.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Sicer pa naslov teme "DSLR z veeeliiiikim zooomom" omeji debato na... slrje.

Ste mi povedali veeeeliko uporabnega, tako da DSLR ni nuja
grin1.gif

Kupil bi tistega Nikona P500... Ampak bi pa prodal Panasonica Z 10 prej... Kupi kdo? (zelo malo rabljen)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz uporabljam slr za "slike za v album", ker s tistimi iz kompaktov pač nisem zadovoljen. Pa drugače se s fotografijo niti ne ukvarjam veliko. Bom enkat zamenjal slr s čudom brez špegla, kompakta pa vseeno ne bi.

Probaj enkrat Canona S95
wink-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
No, da case ne bo čisto closed, še moje mnenje zakaj v naboru prej omenjenih ne bi vzel Nikona, ampak Fuji (ja, vem da se pravi fotografi križate, huje kot da bi na VW forumu blodil o nakupu Hyundaia...):
- ugodnjejša cena ob dokaj podobnih specifikacijah,
- ima RAW, ki ga pri Nikonu ni (ne tako odločilno),
- BISTVENO: za zumiranje ima gumijast vrtljiv obroč na objektivu. Brez stikalc in gumbkov; zagrabiš, zavrtiš, nič ne trese, dela ko šus.

Brez tega pa bi tudi mene vleklo k Nikonu. Zdaj pa res dosti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Kupil bi kakšen rabljen DSLR z objektivom z veeeeeeliiikiiim zoomom.
Po možnosti rabljen od koga, ki ima ohranjenega. Pa ne ful starega.

(Nisem nek fotograf, vendar pa bi rad na tekmah fotografiral svoja otroka.... in zato rabim kar ornk zoom)
Hvala.

najprej povej, kaj je zate veeeeelik zoom...če govoriš o tem, da je med največjo in najmanjšo goriščinico veliko razčike (recimo 18-200 mm), potem najbrž s fotkami športa ne boš najbolj zadovoljen. Če pa govoriš o fizični velikosti objektiva, potem si pa že bolj na pravi poti...recimo 70-200 mm z 2.8 zaslonko ali pa 200-400 f4...
tongue-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
SLR like fuji je dobra izbira za osebo, ki ni pripravljena namenit (pre)veliko denarja za fotoaparat oz za SLR sistem. Je pa treba vedeti, da slika pri skrajnem zoomu in (praviloma posledično) še visokem ISO zgleda približno tako kot od gargija punca.
tongue-1.gif

(brez zamere gargy, malo heca mora biti, prepričan sem, da imaš dejansko prečudovito dekle)