hehe, tu imam sam zanimivo štorijo.
namreč, lani sem celo poletje delal na Slovenskem Top Modelu, kjer je bilo velikokrat fotografirati med samim snemanjem oddaje. problem je bil, da je bil 1Ds tako glasen pri škljocu, da je dostikrat motil in smo skupaj iskali rešitev. potem pa sem enkrat fotkal z 1Ds pa je bil previsok (zaradi vgrajenega gripa), 40D pa sem tudi imel v torbi in sem snel grip, pa je bil prave višine. ker je bil na tleh, in je imel Live View, sem seveda to izkoristil - res da je šlo malce bolj na počas, ker bolj slabo ostri (ali pa sem moral popravljati na roke) fotke so pa bile. naslednji dan pride do mene tonski mojster in režiserka - "kaj si pa ti včeraj delal, kar naenkrat ni bilo slišat fotiča ..." naredimo par tonskih testov in ugotovimo, da je tako vse okej, da je fotič dovolj tih - od takrat pa kak mesec sem več ali manj vse tihe scene fotkal na Live View in se kar da.
druga štorija pa je z boksarskega dvoboja Zavec vs. Martinez (prvi fajt v Sloveniji po tem, ko je osvojil naslov), kjer je bila dobra luč in zelo gužva - pa sem nastavil ostrino na neskončnost, zaprl malce blendo (da je bila zih ostrina) in lepo delal na Live View.
drugače pa, dragi Huggy, prvi fotoaparat s snemanjem videa je bila Canonova 5D mark II.
:
prvi fotič pa, kot omenjeno Olympus E330 oz. kar takrat celotna serija s 4xx in 5xx. pa Sonyiji takoj zatem ...