V čemu je pa razlika med "Auto hold" in "Hill hold"?Če imaš "auto hold" potem ne leze nikamor, dokler ne daš gasa, sej je ravno to njegova funkcija (zelena lučka za "ročno" na armaturki).
Starejši VAGovci imajo pa ponavadi v paketu z DSG tudi "hill hold", ki deluje po mojem mnenju preveč agresivno. Prime prehitro glede na "stopnjo" klanca, drži preveč in spusti prepočasi (še bolj kot pri DSG je delovanje moteče na ročnih menjalnikih).
Hill hold in Auto hold ni ista funkcija. Hill drži avtomatično samo pri speljevanju v hrib in to par sekund. Nimaš kaj nastavljat in vklapljat; pač ravno toliko da nogo premakneš z zavore na gas.V čemu je pa razlika med "Auto hold" in "Hill hold"?
Ni to isto??
"Hill hold" drži zavoro samo na klancu (gor in dol?), "Avto hold" pa vedno?
Valjda nista to dve ločeni funkciji??
.
Da pa za vklop/izklop ni fizičnega gumba in moraš to upravljati na ekranu je pa.
Skoraj vsi avtomobili zadnjih vsaj 10 let imajo ta sistem že serijsko. Zagotovo pa od obveznega ESP sistema naprej, ker je traction control vključen v ESP sistem.Hudič je samo, ker nima sistema proti zdrsu pogonskih koles in je to edini strah (ki se mi sicer še ni pripetil), kako bi speljal v klanec po snegu/ledu.
To kar ti opisuješ ni hill hold pač pa običajno obnašanje DSG menjalnika, ki pač vleče.Vozim Škodo Kamiq 2022 1.5 DSG, ročna na zajlo. V opremi piše "hill hold". Torej: v načinu "D" ko spustiš gas začne takoj rahlo speljevati, tudi preko ovire bi najbrž šlo (nisem še testiral), spelje sam tudi v rahel do soliden klanec, itak potem dodaš gas. Nazaj itak nikoli nič ne poleze, tudi če je klanec zmeren. Če pa je klanec zares hud (kakšno dvorišče, uvoz) ti ga zadrži, a brez dodanega gasa ne spelje in ne vem kaj bi naredil, če bi ga tako "matral"? Z dodanim gasom pa itak lepo spelje. Hudič je samo, ker nima sistema proti zdrsu pogonskih koles in je to edini strah (ki se mi sicer še ni pripetil), kako bi speljal v klanec po snegu/ledu. Ker včasih res prehitro spelje/cukne. Ročno pa sem do zdaj uporabljal le pri parkiranju v klanec. V "N" šaltam le na dvorišču, ko moram izstopiti iz avta, da umaknem razno otroško kramo iz dvorišča, da zapeljem v garažo. N = prosti tek oz. ler.
Za znalce pa sedaj vprašanje, kdaj torej menjati olje v tem menjalniku?
Mislil sem hill holderPomoje je autohold na vsa 4 kolesa
Kaj točneje pomeni "treba plačati"? Lokalni VAG popoldanec je s piratskim VAG-COMom že pred 15imi leti klešče zadaj odpiral...Ja pri Golf 8 in naprej je treba plačat, da lahko klešča odpreš zadaj pri ročni.
Ni penez za dostop do krmilne enote.
Rabiš token, da odkleneš.Kaj točneje pomeni "treba plačati"? Lokalni VAG popoldanec je s piratskim VAG-COMom že pred 15imi leti klešče zadaj odpiral...
So zdaj to zaostrili in rabiš uradni servis in dostop do serverja nekje v cloudu?![]()
Naj nekdo ignoriranemu userju razloži, da so mu tablete popustile![]()