Državni spam in širjenje panike

tony

Guru
23. jul 2007
10.550
1.794
113
Sem gasilec že preko 40 let. Sem ti napisal pravilnik glede siren. Ampak ne... Ti še vedno goniš svojo zmoto in misliš, če boš dovolj dolgo gonil eno in isto, bo morda tvoja zmota ratala resnica?! To mi sliči na Maršala Tvitona...
Že prvič sem se lepo zahvalil za citat predpisa. In morda sem že naglušen in za trislojnim oknom, ampak, presneto, a lahko malo pobrskaš po 40 let dolgem spominu gasilske službe v tvojem koncu:
-so vam kdaj močno odsvetovali proženje sirene tudi v nujnem primeru (v - negasilskih - krogih se govori, da je prišla v nemilost po vojni 91)?
-se je kdaj nehalo testirati sirene vsak mesec?
-je kdaj totalno zmanjkalo denarja za obnovo sistema siren?

tony

Guru
23. jul 2007
10.550
1.794
113
Najbolje da počakaš do naslednje sobote in opoldne pozorno poslušaš?
Točno to bom tudi naredil. Hvala za človeško repliko. (Morda si pristavek: "ker debil, ej... koga to briga" pozabil?)

Vsem, ki ne zmorejo razumeti, zakaj sprašujem, mislijo, da jih jebem v glavo, ali trmarim ko uni iz teme o covidu: temu se reče znanstvena radovednost.

Vedno imamo neke formalne predpise, ampak naša družba jih (prerada) ignorira in nato operira po neformalnih družbenih normah in strukturah. In zanima me, kaj se v tem primeru dogaja.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.858
7.530
113
Mislim, da še nikoli nisem uporabil besede "debil".

Jaz prvo soboto v mesecu sireno slišim iz štirih smeri. Morda bi moral zamenjati okna.

Kot sem že napisal, bi jaz raje videl, da se Golobovi dogovorijo s stavkajočimi operaterji in se spet vzpostavi stran span.sos112.si. Svobodnjak

• Všeč mi je
Reactions: Leon2007 in tony

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.115
8.937
113
Nikjer ne demantiram tvojega pisanja. Dedec, tvoje videnje mojega pisanja je konfliktno. Kaj naj zdaj?

Gasilce omenjam, ker jih je mnogo več od nekega odločevalca, ki daje komando, in morda imamo kakšnega na forumu, ki bi znal povedati, (a) če so kdaj dobili navodilo, da naj nehajo prožiti preizkusi siren in (b) če je kdo lahko potrdi mojo hipotezo, da so konci v SLO, kjer siren ne prožijo vsak mesec in (c) razloži zakaj ne.

In še, pardon my french, laiku, ki ne dela v tej veji družbe se zdi, da je daleč največ siren, vsaj na podeželju, od koder sem, našravfanih na domovih GDjev, in jih morajo ti presneti gasilci vsaj občasno tudi vzdrževati, in morda kaj vejo o tem, kaj se z njimi počne.

Kar me je zanimalo, je bilo, zakaj sirene ne slišim vsak mesec. Pa sem dobil, večinoma, le kup nakladanja:
-ne prožijo gasilci, debil R/Imtosexyforthisparty
-ne znaš brati, debil
-hahahaha, ker debil, ej
-ne znaš gledati na koledar, debil^2
-niti Slovenec nisi, ker noben Slovenec ne bi pisal kaj takega, debil
-imaš na bajti trislojna okna? (korektna replika... imam, ampak šele ene 8 let, pojav manjkajoče sirene pa traja dlje)
-tudi pri nas siren dolgo niso testirali (korektna replika)
-sirene prožijo z mobilnim signalom (nerelevantna replika)
-sirene testirajo neslišno (pojma nima, če me nekdo heca. Ajde, verjamem. Ampak, spet, ni relevantno za moje vprašanje.)
Po tvoji logiki bos naslednjic ko te bo nekaj o baznih postajah zanimalo sel vprasat lokalnega zupnika, ker je veliko baznih postaj na cerkvah in ni vrag da gospod kaj vejo o kako se vzdrzuje in kaka je minilink povezava do naslednje bazne.

meni najblizja sirena je na kontejnerju ob plocniku zmontirana. Koga bi vprasali? Cestarje?

Na fuzinah je bloku. A bos Zlatkota vprasal? Sej ze celo zivljenje tam zivi, menda bo kaj vedel.

jz sam upam da je tole trolanje

erikson

Guru
25. avg 2007
23.858
7.530
113
Na fuzinah je bloku. A bos Zlatkota vprasal? Sej ze celo zivljenje tam zivi, menda bo kaj vedel.
Sistem za obveščanje v Fužinah je večnamenski.

Včeraj okoli 21.30 je po Fužinah odmevala nekakšna molitev, smo izvedeli od tamkajšnjih stanovalcev. »Kot da bi poslušali hodžo,« dodajajo. Po naših podatkih se je nekdo povezal z zvočniki alarmnega sistema v bližini Preglovega trga (ali na njem) v tem predelu Ljubljane. Ozvočenje je bilo slišati kakšne tri minute, nato pa je potihnilo. »Bomo videli, ali bo danes spet,« je dejal eden od stanovalcev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.600
7.914
113
pri taščici
Že prvič sem se lepo zahvalil za citat predpisa. In morda sem že naglušen in za trislojnim oknom, ampak, presneto, a lahko malo pobrskaš po 40 let dolgem spominu gasilske službe v tvojem koncu:
-so vam kdaj močno odsvetovali proženje sirene tudi v nujnem primeru (v - negasilskih - krogih se govori, da je prišla v nemilost po vojni 91)?
-se je kdaj nehalo testirati sirene vsak mesec?
-je kdaj totalno zmanjkalo denarja za obnovo sistema siren?
Stos je verjetno v tem da so se do prihoda pozivnikov gasilci na intervencije zbirali s pozivom sirene. Predvidevam. Ker tudi ce so gasilci imeli stacionarne telefone doma, bi individualno klicanje na intervencije trajalo predolgo in v mnogo primerih tudi neuspesno.
Zdaj so ze dolgo pozivniki(25+let), tudi app na telefonu zadnje case in podobne zadeve in so sirene res ostale samo se za obvescanje prebivalstva.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga