Država: "229 evrov na mesec je dovolj za preživetj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Se pravi si "pod mostom" žulil dobrovoljčka? drugače pa tudi jaz sem daleč od 7,7 evra za hrano na dan. Samo to bom zamolču da se prehranjujem na dveh kmetijah
Če pa si kako drugače preživel pa prosim za recept.
PA ne tako kot je tisti ko pravi da preživi z manj kot evrom na dan(zadnjič na TV, in si "beleži kaj inkoliko kcal poje.). S takim zneskom tudi moja mat preživi, pa bolje je kot on.
samo tega ne pove, da kuha v stanovanju za 100+kE, v kuhinji za x kE, v loncih za xyz evrov....

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
samo tega ne pove, da kuha v stanovanju za 100+kE, v kuhinji za x kE, v loncih za xyz evrov....

kaj ima pa to veze kje kuha? saj je jasno povedal pred nekaj časa v eni oddaji (se mi zdi da je blo preverjeno), da hoče samo to sporbat, če se da preživet z enim evrom za hrano. juho si lahko skuha tudi na ognju, za jabolko pojest ne rabi keramičnega noža...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
aja pa mi povej kako boš juho skuhal na ognju. Jo boš v rokal držal?
da boš imel ogenj boš v hosto po dračje in kresilno gobo?
ne slepite,
dajte razliko dohdka nad 229 evri na mesec za x let na nek varčevalni račun pa da vas vidim.
aja pa ob tem ne smeti se držati mami za kiklo. ali pa tako kot pahorjeva svetovalka ko ima samo 2200 plače pa je kljub temu lahko na partnerjevi jahit za nekaj mio evrov (o kateri pa ve samo to da je bila na njej), hkrati pa še obnavlja bajto in živi na veliki nogi (relex za nekaj tisoč evrov....)

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
nekateri so na socialni podpori celo življenje pa živijo boljše kot ti, ki si zaposlen
smirk-1.gif

res pa je da si ne kupijo najnovejšega Golfa ko pride v salone, ali pa najnovejšega iPhone ali pa fake LV torbic
cheer.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
res je vem da nekateri furajo BMWje, jaguarje karavane, ameriške jeepe nadaljujem?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se pravi si "pod mostom" žulil dobrovoljčka? drugače pa tudi jaz sem daleč od 7,7 evra za hrano na dan. Samo to bom zamolču da se prehranjujem na dveh kmetijah
Če pa si kako drugače preživel pa prosim za recept.

Nisem pod mostom in ne žulim dobrovoljčka. Žulim špricer iz šmarnice domače pridelave
tongue-1.gif
Imam pa seveda svojo kuhinjo in stanovanje za xx€. Ampak to ne spada pod nujno za preživetje, ker je pač luksuz. Za hrano pa odštejem dnevno 3.5€ za obilno kosilo v menzi, jabolko ali dve za zajtrk (po možnosti z domače jablane), kak kos kruha s salamo popoldne, pa kakšen priboljšek. Vsekakor daleč od 7€ dnevno. Za vikend pa itak pride še ceneje, ko kuham doma. Seveda je prednost, da je veliko zelenjave in sadja vzgojenega doma, ampak tudi brez tega pridem pod 7€.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
res je vem da nekateri furajo BMWje, jaguarje karavane, ameriške jeepe nadaljujem?

jaguar karavan (dizel? mondeo?) in pa grand čiroki spadata med luksuz?
confused-1.gif

če nekdo vozi bmw (e46? e39?) še ne pomeni da je bogat oz. da ni reven
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
brgo: kuhinja in stanovanje je luksuz?
zanimivo.... kje bi sicer bil če ne bi imel tega?

V pover: o poznam tudi jaz take, ki jim ni nič hudega, pa nikdar v življenu niso naredil nič, kaj šele da bi kaj posebnega naredil

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
brgo: kuhinja in stanovanje je luksuz?
zanimivo.... kje bi sicer bil če ne bi imel tega?

To, da je moje, je sigurno luksuz.. Je veliko, veliko ceneje, če nisi lastnik nepremičnine.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
ja samo potem te pa najemnina "tepe" in jo moraš vkalkulirat v ceno življenja razen če ti najemodajalcu povzročas sive lase....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Ena zgodba je, s čim se da preživeti na mesec in to bi naj bila socialna pomoč. Druga zgodba pa je, koliko bi naj človek dobil za delo. To bi moral pa biti večkratnik socialne pomoči (vsaj x 3). Pri nas predvsem to razmerje ne štima. Ali je socialna pomoč previsoka, ali plača prenizka pa naj presoja vsak sam. Presojanje je namreč močno odvisno od tega v kateri družbeni skupini se nahajaš. Če si zaposlen imaš en pogled, če si podjetnik drugega, če pa živiš od socialne pomoči pa tretjega. Jaz sem na nek način že podal mnenje nekoga, ki je zaposlen, čeprav sem najprej hotel napisati nevtralen post, pa ga nisem zmogel.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
KSZ
ta država se itak norca dela iz normalnih ljudi.
plačuješ prospevke za primer brezposelnosti, pa pokojnino, za zdravstvene storitve in kaj ve m kaj še vse
če pa slučajno prideš v situacijo, da bi kaj od tega dejansko potreboval pa ti onemogočajo na vse možne načine.
me prav zanima, kje v EU je tak sistem, da moraš prodati stanovanje ali pa bajto, ker je pač zate prevelika, da dobiš pomoč, če jo potrebuješ. in potem bodo rekli, ja tudi garsonjera je prevelika, pa v predobri četrti ... in ko bo človek podnajemnik v šotoru pod mostom pa bo preganjan , ker je brezdomec
res socialna država

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.710
127
63
Upam, da bodo ta zakon o nepremičnini označili kot neustaven, ker to presega vse meje...
stupid-1.gif

Bodo kako staro mamo prisilili, da se izseli, ko je čustveno navezana na stanovanje/hišo, bo ženska zbolela zaradi tega,
in bodo spet dodatni stroški. (npr. za ZZZS)
stupid-1.gif

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Za preživetje je 229€/mesec dovolj. Ni pa dovolj da bi ŽIVEL tako kot se smatra v tem delu sveta za vsaj približno normalo.
Hudič je v tem da globalno (svetovno povprečje) gledano to sploh ni tako zelo malo oz. da veliko dobrin ki jih uporabljamo in imamo za nujne sproducirajo ljudje ki morajo preživeti s precej manj kot 229€/mesec. Logična posledica je, da enostavno delo tudi pri nas ne more biti plačano nevemkolikokrat več (sploh če prištejemo še drago državo), na drugi strani pa tistim ki nič ne naredijo (iz kakršnihkoli razlogov že) ne moreš dati manj, ker sicer umrejo od lakote. Začaran krog.