Fajn, da si priznal. Odslej bodo tudi Alterjevci z droni letali ponoči.Pa res, gledal sem staro uredbo. Ni problema, priznam zmoto
Mimogrede - so kakšne posebnosti pri uporabi drona pri naših severnih sosedih? Pač poleg običajnih stvari, ki veljajo pri nas.
Sem pogledal in očitno zahtevajo zavarovanje. Kje imate sklenjeno zavarovanje tisti, ki ste ga sklenili? In koliko to stane?Drone Laws in Austria [Updated September 4, 2024]
According to Austro Control, drones are allowed in Austria, subject to AC and EASA regulations. Read on for details.drone-laws.com
Zavarovanje odgovornosti lahko skleneš pri meni. Na zasebno sporočilo mi pošlji zahtevek in telefonsko, dobiš nazaj vprašalnik. Lahko skleneš letno polico ali pa samo za en mesec.Sem pogledal in očitno zahtevajo zavarovanje. Kje imate sklenjeno zavarovanje tisti, ki ste ga sklenili? In koliko to stane?
Dobro vprašanje. Če kdorkoli (tudi občina) želi kakorkoli omejiti letenje, mora preko CAA poskrbeti, da bo le to označeno v tem zemljevidu.Eno vprašanje za pilote...
Imate po občinah že sprejete kakšne odloke glede prepovedi oz. dovoljenimi območji letenja?
Načeloma letenje nadzira agencija se pa bojim, da bodo kaj hitro nadzor obesili tudi kakšnim redarjem...
TNX
Redarji in policaji po Uredbi kontrolirajo dovoljenja in registracije. Glede leta pa mislim, da je pristojna samo Agencija. Venar, če občani gnjavijo župana, bo ta požegnal vsako neumnost v obliki Odloka, ki ga bo dobil na mizo. Potem bomo pa tam... Ukvarjali se z zakonitostjo, ustavnostjo odlokov in ne vem kaj še vse...Dobro vprašanje. Če kdorkoli (tudi občina) želi kakorkoli omejiti letenje, mora preko CAA poskrbeti, da bo le to označeno v tem zemljevidu.
Redarji pa so že pooblaščeni (tako kot policaji), da kontrolirajo, tako teoretično kot praktično, tudi s sistemom za zaznavanje in preprečevanje vdora dronov.
Itak, če letiš nad stanovanjsko hišo, rabiš soglasje lastnika. Če pa si nad gozdom, nekim travnikom bogu za hrbtom, upam da nam ne bodo še tam prepovedali letenje.Redarji in policaji po Uredbi kontrolirajo dovoljenja in registracije. Glede leta pa mislim, da je pristojna samo Agencija. Venar, če občani gnjavijo župana, bo ta požegnal vsako neumnost v obliki Odloka, ki ga bo dobil na mizo. Potem bomo pa tam... Ukvarjali se z zakonitostjo, ustavnostjo odlokov in ne vem kaj še vse...
Tale zemljevid je ključen. Grad je v območju Heliport UKC Ljubljana.Znali eno vprašanje, da ne bom študiral vsega. Kolega iz tujina bi snemal nad LJ gradu. Ima potrebne licence. Kaj je potrebno storiti v Sloveniji za izvedbo tega?
Območje | Heliport UKC Ljubljana |
Subject | Heliport UKC Ljubljana (hospital) |
UAS omejitve | Prepovedano |
UAS restriction | forbidden |
Izjeme samo za posebno UAS kategorijo | dovoljenje upravljalca heliporta (glej kontakt) |
Exceptions specific UAS category only | approval from heliport operator (see contact) |
Kontact/Contact | heliport@kclj.si |
Pa še nekaj argumentov je naštel. (Ne bom navajal njegovega imena)Me res zanima glede registracije drona in izpita? Da ali ne?
Območje | Heliport UKC Ljubljana |
Subject | Heliport UKC Ljubljana (hospital) |
UAS omejitve | Prepovedano |
UAS restriction | forbidden |
Izjeme samo za posebno UAS kategorijo | dovoljenje upravljalca heliporta (glej kontakt) |
Exceptions specific UAS category only | approval from heliport operator (see contact) |
Kontact/Contact | heliport@kclj.si |
Če vam je vaš dron poslal sliko, obstaja nekaj možnosti, kako lahko poskusite ugotoviti njegovo lokacijo:LP pred par https://www.premiumbar.si minutami mi je odletel dron. Približno vem kje naj bi bil, padel je nekje na drevesa. POslal mi je samo sliko, kako bi lahko vedel kje je ( lokacija ). Ali obstaja kaka možnost , da ga fen za lase odkrijem ?
Če vam je vaš dron poslal sliko, obstaja nekaj možnosti, kako lahko poskusite ugotoviti njegovo lokacijo:
Metapodatki slike: Če je slika vsebovala metapodatke (EXIF), lahko ti vključujejo geografske koordinate, čas posnetka in druge informacije. To lahko preverite z ogledom podrobnosti slike na računalniku.
Pomoč aplikacij: Nekatere aplikacije za upravljanje s droni imajo funkcije sledenja in beleženja lokacij. Če imate nameščeno tovrstno aplikacijo, preverite, ali so na voljo podatki o lokaciji.
Raziskava okolice: Če je bila na sliki vidna okolica, kot so značilne zgradbe, ceste ali druge znamenitosti, lahko poskusite prepoznati ta okoljska znaka na spletu z zemljevidi ali drugimi virov informacij.
Pomoč drugih: Če je bilo območje, kjer je padel dron, blizu vašega doma ali katerega drugega znanega kraja, prosite prijatelje ali sosede, ali so morda videli kaj nenavadnega ali imajo informacije o lokaciji.
Iskalniki za izgubljene dronske naprave: Obstajajo spletni servisi, ki omogočajo iskanje izgubljenih dronov. Morda lahko preverite te platforme in vnesete podatke o svojem izgubljenem dronu.
GPS sledenje: Če je bil na vašem dronu nameščen GPS sledilnik, lahko preverite sledilnik in ugotovite trenutno lokacijo.
Čeprav so možnosti odvisne od specifičnosti vašega primera, upam, da vam ena od teh možnosti pomaga najti vaš dron.
promocijski nahrbtniki