LP pred par minutami mi je odletel dron. Približno vem kje naj bi bil, padel je nekje na drevesa. POslal mi je samo sliko, kako bi lahko vedel kje je ( lokacija ). Ali obstaja kaka možnost , da ga odkrijem ?
Je to to?nek kitajc za 150 evrov. Na komande se ni več odzival, kar po svoje je šel.Lep pozdrav
Najden predmet bodo policisti hranili 30 dni v prostorih Policijske postaje Postojna. Lastnik drona lahko pokliče na PP Postojna na telefonsko številko 05/70 33 400, da se dogovori za prevzem, so sporočili s Policijske uprave Koper.
Gor namestiš stroboskopsko lučko in lahko letiš. Dobiš na Aliekspresu za par evrov.Je z dronom dovoljeno leteti ponoči? Vem, da ga mora operater imeti v vidnem polju, kako pa je s tem ponoči, če ima prižgano lučko?
Ja meni se tudi zdi, da lahko letiš, če imaš lučko in da ga vidiš.Gor namestiš stroboskopsko lučko in lahko letiš. Dobiš na Aliekspresu za par evrov.
Viper, napačne informacije talaš.
Tiste lučke so bolj švoh za enega pilota helikopterja, ki bi te moral videti že na več 100 metrov. Tole je boljše. https://www.aliexpress.com/item/1005004840941529.htmlA nima DJI že itak lučke, da se ga vidi? Vsaj jaz sem normalno ''videl'' ponoči.
Vsi nimajo. DJI Mini 2 recimo vem, da je nima.A nima DJI že itak lučke, da se ga vidi? Vsaj jaz sem normalno ''videl'' ponoči.
Prav je, da obstajajo pravila in se upoštevajo.Prva zadeva je, da dron hakneš, druga pa da letiš, kjer ni pijavk.
pamet in pravila lahko uporabljaš brez plenjenja sazasa al kaj je žePrav je, da obstajajo pravila in se upoštevajo.
Kaj se zgodi če na 249g dron namestiš strobo luč? Pretežek si, ne moreš legalno več leteti samo z registracijo operaterja, ampak moraš opraviti tudi izpit A1/A3 in nikakor ne več smeš leteti nad nikomer. Če je skupna teža pod 250g lahko letiš nad posameznimi osebami, nad zbori ljudi pa prav tako ne.Gor namestiš stroboskopsko lučko in lahko letiš. Dobiš na Aliekspresu za par evrov.
Viper, napačne informacije talaš.
Kot da prej ni bilo "urejeno".Je kar prav, da je organiziran tečaj/izpit in nadzorovano. Rajši živim v državi, kjer so stvari urejene.
Glej, kaj piše v tvoji uredbi: Datum prenehanja veljavnosti ali uporabe 31.12.2022Kaj se zgodi če na 249g dron namestiš strobo luč? Pretežek si, ne moreš legalno več leteti samo z registracijo operaterja, ampak moraš opraviti tudi izpit A1/A3 in nikakor ne več smeš leteti nad nikomer. Če je skupna teža pod 250g lahko letiš nad posameznimi osebami, nad zbori ljudi pa prav tako ne.
Sem kar točen, ne moreš leteti ponoči, razen s posebnim dovoljenjem agencije in moraš za to imeti tudi pameten razlog. Preberi 11. Člen uredbe o sistemih brezpilotnih zrakoplovov, piše o tem.
Hja. Saj je bilo urejeno, samo drugače. Tudi če primerjam posamezne razlike med lokalnimi predpisi Hrvaška:Slovenija bi lahko komot zaostritve iz SLO (npr. letenje nad hišami) uvedli na Hrvaškem, zaostritve (npr.glede snemanja) pa v Sloveniji. Ali pa bi milejše zadeve (zavarovanje odgovornosti) izvzeli na Hrvaškem. Ljudje bi mislili, da je vse v redu.Kot da prej ni bilo "urejeno".