Dražji vrtci

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Težka bo, Slovenija mi ni dala univerzitetne izobrazbe, magisterija pa še manj.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Zadevo bi se dalo čisto enostavno rešit, samo premalo nas je, ki to zagovarjamo. Zahtevat je potrebno enako ceno vrtca za čisto vse starše. Tako bi se lepo porezali ekstremi v obeh smereh (minimalno in maksimalno) in "hvatači magle" bi konkretno pomislili ali bodo dali otroka v vrtec ali ne.

Da pa mi, ki hodimo v službe, plačujemo tej svinjski državi preklemano visoke davke, potem pa za zahvalo nimam niti prednostne pravice pri sprejejtju otroka v vrtec je nepravično, da ne rečem kaj drugega. In ko končno dobiš prostor v vrtcu te čaka spet nova nagrada, cena vrtca, da se ti meša poleg.

Zato pa cene enake za vse in je stvar rešena. Tudi cena kruha je ista, pa mleka, pa avto, pa traktor, pa kaj še jaz vem za socialca ali pa za mene.

Dost nas je takšnih starštev in morali bi naredit neki red na tem področju, da se ta sistem spremeni.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Eno vprašanje.

Sine gre septembra v vrtec.

Odločbe, koliko bomo plačevali še nimamo. Kdo in koliko prej to pošlje.

soncnica

Zelenc'
14. sep 2010
8
0
1
Če nočeš plačevati polne cene, potem moraš nesti vlogo na CSD (naredi to takoj, v avgustu). Potem čakaš na odločbo CSD-ja, koliko % moraš plačevati. Koliko časa čakaš na odločbo je odvisno od CSD-ja (pri enih gre hitreje, pri drugih bolj počasi), upoštevali pa ti bodo od 1.9. (če neseš avgusta).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
Kaj je polna cena? 77% ali 100%. Nekje imam v glavi, da občina v vsakem primeru krije vsaj 23%, ne glede na to ali kaj oddaš na CSD ali ne, pa preverjam, če prav vem.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kakšni pa sploh so kriteriji za nepolno plačevanje vrtca. Malo sem pregledoval to solato, pa priznam, da se ne znajdem prav veliko iz tega.

Ali ne izdajo odločbe glede na podatke od DURSA, ki jih imajo tam? Ta te potem razvrsti v nek tarifni razred in ti potem to plačuješ, oziroma, daš prošnjo za znižano plačevanje. Ali ti z nižajo ali ne pa verjetno sam bog ve.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Durs je samo eden od virov. Preverjajo dohodke in vse premoženje, ki ga lahko preverijo preko uradnih evidenc (depozite z obrestmi, nepremičnine, avtomobile,....). Potem dobiš odločbo v kateri razred spadaš in toliko plačuješ. Do izdaje odločbe pa mislim da plačuješ po stari odločbi oziroma če jo oddajaš prvič potem do prejetja plačuješ polno. Sicer pa hvala ker ste me spomnili, tudi sam jo moram v avgustu oddati prvič (žal samo za enega otroka, za drugega v naši občini ni prostora).