Dražji vrtci

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
http://www.zurnal24.si/drazji-vrtci-avtobusi-in-pogrebi-clanek-159597

denarja zmankuje, že tako svinjsko drage vrtce pa opankar še draži
bonk.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Kot že rečeno, tukaj ima Zoki veliko prstov vmes. Od nekje pa mora pufe vračat.je pa tud res, da bi morali imeti prednost tisti starši, kateri delajo in največ plačujejo za otroke, ker ga posledično tudi nimajo kam dat.Tako jim pa zasedajo mesta otroci brezposelnih staršev, ki nič ne prispevajo, koristijo pa na polno, kolker se da.
Tudi to bo še enkrat prišlo, ko država resnično ne bo več brezplačno kreditirala brezposenim otroke.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v razmislek

dva berzposelna se trudi najti delo. hodita na razgovore. imata tečaje. mogoče kaj priložnostno delata...je res treba jim otroke zacolat na polno?

kaj če bi gledali koliko ma kdo otroka v vrtcu.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, kar preverimo, kdo ima najdalj otroke v vrtcu. Vem iz lastnih izkušen, da so brezposelne mamice raje malo zamudile uro, kot pa 5minut prej.Dokler bo država tako radodarna, bodo ti razgovori samo pesek v oči.Drugače pa, če si brez dela, pač sam paziš na otroke ali pa partner.
Se pa opravičujem tistim, ki intenzivno na terenu iščejo službo po 8 ur na dan, da nimajo časa še za otroke.Ker mi, ki hodimo v službo tudi za minimalca, pa res nimam kam z otroci, kot v vrtec, kjer plačam tretjino plače, za privat pa itak ni denarja.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Ja, kar preverimo, kdo ima najdalj otroke v vrtcu. Vem iz lastnih izkušen, da so brezposelne mamice raje malo zamudile uro, kot pa 5minut prej.Dokler bo država tako radodarna, bodo ti razgovori samo pesek v oči.Drugače pa, če si brez dela, pač sam paziš na otroke ali pa partner.
Se pa opravičujem tistim, ki intenzivno na terenu iščejo službo po 8 ur na dan, da nimajo časa še za otroke.Ker mi, ki hodimo v službo tudi za minimalca, pa res nimam kam z otroci, kot v vrtec, kjer plačam tretjino plače, za privat pa itak ni denarja.

pa dej odpoved, bo socilana prišla, pa otroški bo večji, vrtec manjši, malca cenejša, avta ne boš rabil..pa bo..

kaka razmišljanja...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Po mojem bom jaz na istem jeseni... Pa nimam velike plače a žal bom ravno malo čez mejo najbrž... Tako kot starša, ki sta v penziji in ne bosta zaradi 40€ "preveč penzije" dobila rekreacijskega dodatka...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
a so takrat preverjal premoženje?
tongue-1.gif

Dobijo samo kolegi od ljubljenega vodje pa seveda tisti socjalci, ki imajo po 5 bajt po drugih državah, tukaj so pa v "socjalnem" stanovanju, pa ki ne plačujejo vrtca
wink-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Pišemo samo o tem, da bi morali imeti prednost tisti, kateri hodijo v službo, ne pa tisti, kateri so doma.Slednji bi radi imeli celo prednost, ker , drugače se počutijo diskriminirani. Pa še kaj. Tisti , ki več zasluži, posledično tudi več prispeva v drž. blagajno, zato bi moral imeti , seveda po mojem mišljenju, pa res prednostno pravico do vrtca.Sej ga plačam 2x. Prvič z davkom, drugič pa z direktnim plačilom vrtca.
Pa sej to itak veš. Verjamem pa, da je boljše v službi, kot pa na otroke pazit in jih vzgajat.
Pa še to, zaslužim pa ravno toliko, da mi odpadejo vse subvencije in soc. transferji. Morda sem pa zato včasih malo jezen na ves ta jamranje, da je država vse ukinla.
evil.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Kot že rečeno, tukaj ima Zoki veliko prstov vmes. Od nekje pa mora pufe vračat.je pa tud res, da bi morali imeti prednost tisti starši, kateri delajo in največ plačujejo za otroke, ker ga posledično tudi nimajo kam dat.Tako jim pa zasedajo mesta otroci brezposelnih staršev, ki nič ne prispevajo, koristijo pa na polno, kolker se da.
Tudi to bo še enkrat prišlo, ko država resnično ne bo več brezplačno kreditirala brezposenim otroke.

točno tak!!.. Matera je vzgojiteljca, polovico dojenčkov ke jih ma prek so od brezposelnih, lenih ljudi. Pol pa še bojo jim plače znižali.. sramota za toti kurčov narod

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
točno tak!!.. Matera je vzgojiteljca, polovico dojenčkov ke jih ma prek so od brezposelnih, lenih ljudi. Pol pa še bojo jim plače znižali.. sramota za toti kurčov narod
Hm, a mi razložiš povezavo med tem, da so v vrtcih večina otroci brezposelnih in višino plače? A so otroci brezposelnih zahtevnejši, vzamejo vzgojiteljicam več časa, morajo biti vzgojiteljice dlje v vrtcu zaradi njih? A če bi bili vsi otroci od zaposlenih bi jim pa lahko mirne duše znižali plače?

Zgolj preverjam, ker izgleda nimam za burek, da ne uvidim te povezave.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
sorry frende, sam včasih morajo dlje bit ker "niso" mogli prej po froca prit, plus tega se obnašajo kot da so boga za jajca prijeli ko pripeljejo in odpeljejo froca.. + tega lenobni ne plačajo celo položnico vrteca ampak le en mali procent, dodatno jim krije občina, medtem ko normalni ljudje ko delajo najebejo s celim računom.. ke ti ni jasno?? pol pa zakaj ni dnara, seveja ki ga ni če se podpira lenobo. Pol pa se folku plače nižajo ker dnara ni.. marš delat al pa ne dobiš nič.. Zakaj bi sploh delal če od socijale dobiš neke nad 400€+, maš privilegije pri vsem, medtem ko pa oni ko dela pa ma minimalno plačo pa še nafuka pr vsem al pa da glih tolko prekorači da hčerka/sin nemore met štipendije.. daj razmišli malo

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Takih stvari nihče ne razmišlja, ampak je treba sam jamrat, pa čakat, kaj ti pripada od države.Sej tu sem hotel povedat, da, če slučajno zmanjka placa za otroka, starš je pa brezposeln, je takoj vik in krik, da je diskriminiran zaradi soc. problema.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
pa zakaj sploh bi mogo brezposeln met froca v vrtcu? Kaj a gre delat na črno nekam pa nija cajta al se kofetkanje z istim stasom ljudi stalno zavleče pa nemore pazit froca? Ma saj so si najbolj bogi ja