Dražje trajno mleko..

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Metro Celovec:

0,5% - 0,54eur brez davka oz. 0,59 z Mwst.
1,5% - 0,85eur brez mwst. oz. 0,94e z mwst.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Obatroje drži
grin1.gif

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
ksz

Leclerc

Alpsko mleko 1,5% 0,72€ -23 % na kartico = 0,5544€.

lp

promonte

Pripravnik
19. nov 2007
58
0
6
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:
Citat:
Sem bil včeraj tam in je bilo mleko 0,69€
Ja tisto z 1.5% maščobe, ono drugo z 3.5% pa stane 0.71 €.

Pa še to: opazil sem, da so pri Hoferju na avstrijski strani konkretno Bad Radkersburg mnogi izdelki cenejši kot v Sloveniji. Naprimer žemlje stanejo pri nas paket 0.89 € v avstriji 0.65€, pa še boljše so. Vse skup izpade kot da imamo mi 2x večje plače ...
bonk.gif

Absurd ja. So se zgleda pri Lidlu in Hoferju kar prilagodili našim večjim cenam, ki jih forsirajo naši trije največji trgovci. Največ lahko naredimo mi sami potrošniki, da kupujemo kar se da racionalno in bojkotiramo previsoke cene. Torej krivi smo si v največji meri sami potrošniki, ko kupujemo in ne sprašujemo za ceno
bonk.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Absurd ja. So se zgleda pri Lidlu in Hoferju kar prilagodili našim večjim cenam, ki jih forsirajo naši trije največji trgovci. Največ lahko naredimo mi sami potrošniki, da kupujemo kar se da racionalno in bojkotiramo previsoke cene. Torej krivi smo si v največji meri sami potrošniki, ko kupujemo in ne sprašujemo za ceno

No danes pa se je meni pri Hoferju mal vse skup zamerilo. Ne samo, da je 3.5 mleko bilo najprej 0,59 nato 0,69, nekdo je videl nato 0,71, sedaj je 0,73
bonk.gif

To je pa cena litra originalnega alpskega v Šparu.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
in še vedno mislijo januarja podražit
crazy1.gif

1L mleka = 1€ = 1L bencina..... hehehe

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Mene pa zanima če se v industrijski prodajalni Ljubljanskih mlekarn da dobiti mleko ceneje?
Če sploh še obstaja industrijska prodajalna.

prodajalna še obstaja. alpsko mleko 3,5% je po 0,65€. imajo pa notri še kaj drugega, npr. zmrznjene pečjake, piščančje medaljone, ..

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
0,65€? Pa ima normalno rok uporabe ali krajšega?

Ker za tako ceno pr platoju se bom pa spotoma ustavil tam
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Najmanj bi to pričakoval od Hoferja.

Vedno sem jih zagovarjal, toda zgleda, da tudi avstrijci niso taki angeli.

To je stara nemška finta, ne dvignemo cen, damo pa manj kot so vajeni.

Pri cigaretih so recimo zviševali zviševali (kot pr nas), pol pa niso več zviševali,

ampak so enostavno dali 17 čikov v škatlo, prav naredli so novo dimenzijo škatle,

in vanjo stlačili 17 cigaret. V italiji pa lahko kupis celo 25 cigaret v škatli, samo se

ne spomnim matematike, vem pa da je bila za potrošnike dobra. (oni so prisparali

na taro, mi pa v $) če me razumete.

V Anglliji je zakon o omejevanju alkohola s polic zrinil 1l flaše viskija, in ga nadomestil 8 ali 8,5dl

identične flaše (nevem kako jim je ratalo, so pa razložli pa se ne spomnim), pri seveda isti ceni

kot je bila prej. Malo svinjsko, do gostincev ipd, ampak sej ni prevelike razlike, je pa res, da če bi

to vseskupaj sešteli, in potegnlili črto, stavim da je to letno kakega dobrega jurja razlike.

Sorry za off, ampak dajem primer, ker je en prej navedel da je dobo 0,4 čokoladnega namesto 0,5...

Na topik; mleko je res draga dobrina, ki je zares potrebna v vsaki hiši ob vsakem času neglede na populacijo,

ampak dok bom dajal 2,80 za cigarete, in hodil tu pa tam ven in zapravil xx€ za alkohol, nemislim rečt ceni

kruha, mleka, mesa, zelenjave in ostalega kar je za v glavo potisnit - besede; če mam za tako nepotrebne in

celo škodljive stvari, pol bom imel tut za mleko in ostalo ki je nujno potrebno.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ni izključno. Je pa delno. Glede na to, da sem kot najstnik dnevno redno spil vsaj liter mleka.
Sam že doooolgo nisem več najstnik, pa še nisem opazil, da bi mi 10-11 l mleka na teden kaj škodilo (2/3 v obliki kakava - onega pravega, kuhanega).

PS: če mleko ni 3,5% (prej 3,2%) sploh ni mleko. Najboljše je pa itak ono, sveže pomolzeno, še od krave toplo, ko na njem še cinki plavajo....