Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Najmanj bi to pričakoval od Hoferja.
Vedno sem jih zagovarjal, toda zgleda, da tudi avstrijci niso taki angeli.
To je stara nemška finta, ne dvignemo cen, damo pa manj kot so vajeni.
Pri cigaretih so recimo zviševali zviševali (kot pr nas), pol pa niso več zviševali,
ampak so enostavno dali 17 čikov v škatlo, prav naredli so novo dimenzijo škatle,
in vanjo stlačili 17 cigaret. V italiji pa lahko kupis celo 25 cigaret v škatli, samo se
ne spomnim matematike, vem pa da je bila za potrošnike dobra. (oni so prisparali
na taro, mi pa v $) če me razumete.
V Anglliji je zakon o omejevanju alkohola s polic zrinil 1l flaše viskija, in ga nadomestil 8 ali 8,5dl
identične flaše (nevem kako jim je ratalo, so pa razložli pa se ne spomnim), pri seveda isti ceni
kot je bila prej. Malo svinjsko, do gostincev ipd, ampak sej ni prevelike razlike, je pa res, da če bi
to vseskupaj sešteli, in potegnlili črto, stavim da je to letno kakega dobrega jurja razlike.
Sorry za off, ampak dajem primer, ker je en prej navedel da je dobo 0,4 čokoladnega namesto 0,5...
Na topik; mleko je res draga dobrina, ki je zares potrebna v vsaki hiši ob vsakem času neglede na populacijo,
ampak dok bom dajal 2,80 za cigarete, in hodil tu pa tam ven in zapravil xx€ za alkohol, nemislim rečt ceni
kruha, mleka, mesa, zelenjave in ostalega kar je za v glavo potisnit - besede; če mam za tako nepotrebne in
celo škodljive stvari, pol bom imel tut za mleko in ostalo ki je nujno potrebno.