Drama v Rogaški, možnost izpusta strupov

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja - je, ne ! Doživi koagulacijo. Za kožo je to opeklina.

Ok, za laika je to nekaj groznega, za profija pa vsakdan, itak . :aplauz:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
No, no - še enkrat - kakšna koncentracija dušikove? Ker vse kar je nad 10% si naj drugi drgnejo roke (pa še 10% je precej visoka za “umivanje”).

I

Izbrisan uporabnik #9334

Eh ... saj veš, koncentrirano pač, 63 procentno. Takoj prime. :norec: . Mladost itd ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Srebrov nitrat je neviden dokler ga ne osvetliš (UV svetloba), zato pa se je uporabljal pri fotografiji. Najbrž imate od takrat črne prste. Ne hodit ven s temnice, pa ne boš črn!:fredi:

Je pa še par metod kako se znebit črne barve, dejansko rabiš bilokatero topilo ki topi srebro. Dušikova kislina je samo ena od njih, precej pogosto se v industriji uporablja tudi natrijev cianid (vodna raztopina) .. sej če cianid ne dela še vedno lahko poskusiš z dušikovo kislino čez!:evil:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Normalna koncentrirana 63%. Pri sekundnem stiku s kožo nič ne peče. Zliješ na srebro, hitro podrgneš in spereš.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Ja, hvala. Moja kemija je pač precej stara, pa še to samo srednješolska. Pa vsaj 30 let je nisem uporabljal ...

Ampak, glede na problem v Rogaški, se meni to sploh ne zdi problem. Predvidevam da je v igri - ali HF, ali pa HNO3. Ker gre za steklarno. Lahko tudi HCl .
Vse to nevtralizirat, in to en kubik - to pa res ni problem za, v bistvu nikogar ki se s temi snovmi ukvarja. Firma ki ima v posesti en kubik neke kisline, jo mora biti sposobna tudi obvladovati, kajne. Nobena galvana ne dobi obratovalnega dovoljenja, če nima teh osnovnih zadev poštimanih.

Tule so samo novinarji (mrhovinarji) zavohali host za glodanje, nič drugega. :mad:

A na tole jest5 čakaš? Ti lahko jaz povem, da nimaš prav (tako na prvo in prepričano :p).

Ker je Steklarna v igri je lahko samo kakšna “HF” varianta (uporabljajo za jedkanje glažovne) in so ali sami malo “pretakali”, ali ravno prejeli kak “čuden” kontejner (ne vedo kaj se je zmešalo), ali je komu kaj “not padlo” in je hitro “zaprl”, da ne bo kdo videl pizdarijo.

Ti bom pa znal jutri kaj več povedati, če bom pravočasno doma.

I

Izbrisan uporabnik #9334

A na tole jest5 čakaš? Ti lahko jaz povem, da nimaš prav (tako na prvo in prepričano :p).

Ker je Steklarna v igri je lahko samo kakšna “HF” varianta (uporabljajo za jedkanje glažovne) in so ali sami malo “pretakali”, ali ravno prejeli kak “čuden” kontejner (ne vedo kaj se je zmešalo), ali je komu kaj “not padlo” in je hitro “zaprl”, da ne bo kdo videl pizdarijo.

Ti bom pa znal jutri kaj več povedati, če bom pravočasno doma.

Jaz čakam, v bistvu "cvikam" :D, da me Jest opizdi, kako sem spet falil. Kot ponavadi. Če se še ni oglasil, pomeni - ( :valjamse::cheer::valjamse: ) , torej da jih pa tokrat ne bom slišal? :valjamse:

Sicer je pa jasno, da bo v igri kakšna HF oziroma nek odpadek, kot je Utiševalec izpostavil.