DPD ,šalabajzerji ,kaj storiti , paketa ni.....

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Nimam besed...

31.08 paket s strani DPD v Nemčiji evidentiran in pobran...Isti dan sprememba v " v tranzitu "...

Danes okrog 13 ure vidim vpisano spremembo statusa pošiljke.. Ampak pozor ! Malmo Švedska !??

Dva dni že sprašujem na dpd Slovenija kaj se dogaja z mojo pošiljko .

Odgovor kot da smo vsaj 20-30 let nazaj...

"Pozdravljeni,

Naredili smo poizvedbo v tujino kje se paket nahaja in zakaj še ni prispel. Nismo še prejeli povratnih informacij. Takoj ko jih prejmemo vas bomo obvestili.

Lep pozdrav/Best Regards
"

A se to norčujejo s takšnimi odogovori.

Jaz sem plačal strošek poštnine cca 65 evrov ! ,in sedaj nimam niti prave informacije kje je,niti kdaj bom dobil paket ?

V bistvu še sploh ne vem če bom paket z robo za katero sem odštel 400 evrov sploh dobil..

A sploh lahko kaj storim ??

Lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Ne najdejo paketa in dokler ga ne najdejo, ti pač ne morejo kaj bolj pametnega odpisat ...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ne najdejo paketa in dokler ga ne najdejo, ti pač ne morejo kaj bolj pametnega odpisat ...

To je pa odgovor ,kot da si njihov zaposleni...

Lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
In kakšen odgovor bi rad?

Očitno so gadno za.jebali in iščejo paket. Nisi ne prvi ne zadnji, ki se mu je to zgodilo.

Ne vem zate , a meni ni tako vseeno.

Ne gre za nek usb kabel iz kitajske , ampak za 400 evrov vredno robo.

lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Še enkrat - kakšen odgovor bi rad?
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
On bi rad, da mu rečejo, da bo jutri pri njemu, četudi se zlažejo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Iščejo ga.

Zavaravano ni verjetno, tako da lahko samo utruja. Ce ne da reklamacijski zahtevek. Vem da napošti se nimaš kaj jokat, čeni zavarvoano,pa lahko imaš najbolj zajeban tracking.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Med tem ko čaka naj tole prebere.

Dokler ne dobi uradno, da velja paket za "izgubljen" ali "popolnoma uničen" nima kaj drugega.

Pardon - lahko - lahko najeda na Alterju.
tongue-1.gif

Iebat ga - ni fajn, ne splača se pa živcev zgubljat, ker ne bo nič bolje.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Iščejo ga.

Zavaravano ni verjetno, tako da lahko samo utruja. Ce ne da reklamacijski zahtevek. Vem da napošti se nimaš kaj jokat, čeni zavarvoano,pa lahko imaš najbolj zajeban tracking.

Utrujaš ti s svojimi izjavami...

"VG/DPD/177
Versandkosten: DPD; 2 bis 3
Lieferzeit in Tagen; 15kg
Gewicht; 500 €
Versicherungssumme

"

Verjamem da ti nikoli ne zavaruješ pošiljk... Nekateri pa plačamo in sedaj me enostavno samo zanima kako bo zadeva potekala naprej... Tudi neki roko dostave obstajajo ,in nenazadnje verejtno tudi kakšne odškodnine za zamudo...

Poštnino sem plačal 65 evrov ,tako da ne mi tu nabijat da utrujam in podobne bolne fore..

lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
OK - sedaj pa lahko "naprej".

Pripravi si vso dokumentacijo (naročilo prevoza, dokaz o vrednosti pošiljke) in odpri reklamacijo pri DPD. Verjetno te bodo "potolažili", da še malo počakaj z uradno reklamcijo, ker rok za "izgubo" ni dosežen.

Po 19. členu CMR to ne bo držalo (mimogrede - veljajo pravilo CMR - navedeno v splošnih pogojih DPD). Tukaj določba iz CMR, ki govori o roku kdaj velja pošiljka za izgubljeno.
Citat:
19. člen

Kot zamuda pri izročitvi se šteje, če tovor ni bil izročen v dogovorjenem roku ali če je – v primeru, ko rok ni bil dogovorjen – čas dejanskega prevoza glede na dane okoliščine in zlasti kadar gre pri delnem nakladu za čas, ki je v običajnih razmerah potreben za sestavitev popolnega naklada, presegel čas, ki ga potrebuje skrben prevoznik.

Načeloma jim boš pa moral dati čas do vsaj do konca tega tedna.

Potem pa "čakanje" na rešitev reklamacije - to bo pa žal tudi trajalo.

Aja - upam, da si 100%, da si podal pravilne podatke o svojem naslovu in naslovu pošiljatelja.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Meni je šel enkrat pri DHL-u paket iz švedske na nizozemsko in potem v makedonijo.
In je tudi potem ko so v makedoniji ugotovili zajeb prišel v slovenijo.
Tako, da spremljaj tracking, vrjetno bo iz švedske začel romati proti sloveniji.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
OK - sedaj pa lahko "naprej".

Pripravi si vso dokumentacijo (naročilo prevoza, dokaz o vrednosti pošiljke) in odpri reklamacijo pri DPD. Verjetno te bodo "potolažili", da še malo počakaj z uradno reklamcijo, ker rok za "izgubo" ni dosežen.

Po 19. členu CMR to ne bo držalo (mimogrede - veljajo pravilo CMR - navedeno v splošnih pogojih DPD). Tukaj določba iz CMR, ki govori o roku kdaj velja pošiljka za izgubljeno.
Citat:
19. člen

Kot zamuda pri izročitvi se šteje, če tovor ni bil izročen v dogovorjenem roku ali če je – v primeru, ko rok ni bil dogovorjen – čas dejanskega prevoza glede na dane okoliščine in zlasti kadar gre pri delnem nakladu za čas, ki je v običajnih razmerah potreben za sestavitev popolnega naklada, presegel čas, ki ga potrebuje skrben prevoznik.

Načeloma jim boš pa moral dati čas do vsaj do konca tega tedna.

Potem pa "čakanje" na rešitev reklamacije - to bo pa žal tudi trajalo.

Aja - upam, da si 100%, da si podal pravilne podatke o svojem naslovu in naslovu pošiljatelja.

Saj na koncu koncev sploh nebi bil takšen problem ,če bi nekdo od DPD zapisal da so pač nekaj zajebali z dostavo ,da so recimo paket našli in bodo poskrbeli za čimhitrejšo dostavo..

Problem je ,ker ne moreš dobiti nobenega pravega odgovora ,bog ne daj kakšnega opravičila...

Če že kdo odgovori, je odgovor enak prejšnjemu.. Preverjamo. Toliko enih računalnikov,čitalcev,....na koncu pa v treh dneh ne moreš dobiti ene konkretne informacije. ??

lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Saj ravno zaradi vseh teh čitalcev rata problem, ko se kaj dejansko "zgubi".

A ti res misliš, da bo en Einar šel prebirat vse naslove na vseh paketih, ki se trenutno valjajo pri DPD v Malmö?

Počakati bo treba, da se paket pojavi (najverjetneje kot "nedostavljiv") - potem bo končal pri pošiljatelju in se boste naprej pogovarjali.

Še enkrat - ni fajn, ti ne privoščim - kaj več kot sem ti zgoraj napisal pa ti tudi ne morem pomagati.

Aja - nisn iz DPDja.

pozdrav.gif

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Pa v bistvu me smer,pot paketa sploh ne moti..

Moti me čas. 31.08 v tranzitu nemčija. Danes prvič po 6 dneh sprememba v statusu ,v tranzitu ,Malmo Švedska...

Po tej logiki bo v Sloveniji Čez 2 tedna.

nekje v povprečju pa sem imel dosedaj iz Nemčije vse pakete pri sebi doma v 2 do 4 dneh. To je jedro problema. Zaradi mene ga lahko vmes pošljejo tudi na luno.

Kaj pa dostavni roki ?
"
VG/DPD/177 1 Versandkosten: DPD; 2 bis 3 Lieferzeit in Tagen; 15kg Gewicht; 500 € Versicherungssumme

lp

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Ko bi DPD za vsak zamujen dan, če je po njihovi krivdi, plačal 500 € odškodnine, bi pakete dostavljajli z vojaškimi Migi.

In ne, nekatere stvari se NE SMEJO zgoditi. Čisto enako, kot recimo kirurg NE SME v trebuhu pozabiti škarij. Seveda se je to že zgodilo, ampak potem adijo najmanj 500.000 evrov. In sploh ni pomembno, ali kazen plača sam kirurg, bolnica ali zavarovalnica.

Gre zato, da se nekatere stvari NE SMEJO zgoditi... Če razumete...
Da čitalec NE SME narobe prepoznati naslov, ali državo, v katero je paket namenjen.

Če naslova ne prepozna, naj zapiska, pa bo pogledal destinacijo nekdo "ročno"...

Nazadnje urejeno: