Dončič - NBA

mistique

Guru
16. jun 2009
14.304
2.107
113
Emona / Carnium
1739383210509.png

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.053
-576
48
Valparaiso
"Drugi igralci bodo dobili več priložnosti za met. Kai bo imel več metov, Klay bo imel več metov. Vsi bodo dobili več priložnosti za met, saj smo prej imeli igralca, ki smo ga zamenjali, ki je bil vpleten v vse," je pred tekmo nov način igranja Dallasa opisal glavni trener ekipe Jason Kidd.

Mnogi navijači Dallasa so Kiddove besede sprejeli kot kritiko na račun njihovega ljubljenca Luke Dončića, saj naj bi glavni trener Mavericks med vrsticami Luko obtožil, da se je prej igra morala ves čas vrteti okoli njega, med drugim pa so Kiddu zamerili tudi dejstvo, da ni želel svojega bivšega zvezdnika, ki je ekipo na lastnih ramenih popeljal vse do NBA finala, niti poklicati po imenu.

Več na: https://www.zurnal24.si/sport/kosar...il-po-luki-doncicu-navijaci-ze-besnijo-436819 - www.zurnal24.si

Soler jim je odžiral žogo, pa saj to je bilo iz aviona vidno.

Praviloma so bolje igrali, ko je soler sedel ali še bolje, počival izven igrišča.

Dončić do sedaj v veh teh letih v NBA kaj dosti ni dosegel, razen solerske statistike na račun drugih soigralcev.

No, morda pa so Lakersi boljše moštvo in se bo kot Vujačić dokopal do kakšnega prstana, čeprav je tudi Lebron že v letih.

Dejstvo pa je, da nekaj se je moralo dogajat v zakulisju in očitno niti najbolje obveščene ovce niso zvedele za to.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.402
823
113
Sem pogledal včeraj zadnjo tekmo Dallas vs GSW. Odlično so igrali, timsko, hitro. Kyrie se je spet snel iz verige. Je pa vprašanje, če bo fizično lahk zdržal takšno breme, ki ga sedaj nosi. Tudi rezervisti so se izkazali.
Res presenetljivo dobro igrajo. Igrajo pa praktično s tretjo postavo razen Kyrija. Ni Gafforda, Livelya, Powela če smo samo pri centrih..... Itak pa vsak igralec ki je v katerikoli ekipi je kar dobro plačan. Mogoče ne bi nikoli igral v NBA edino Bronny.... Bronny James ....

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.122
9.652
113
Soler jim je odžiral žogo, pa saj to je bilo iz aviona vidno.

Praviloma so bolje igrali, ko je soler sedel ali še bolje, počival izven igrišča.

Dončić do sedaj v veh teh letih v NBA kaj dosti ni dosegel, razen solerske statistike na račun drugih soigralcev.

No, morda pa so Lakersi boljše moštvo in se bo kot Vujačić dokopal do kakšnega prstana, čeprav je tudi Lebron že v letih.

Dejstvo pa je, da nekaj se je moralo dogajat v zakulisju in očitno niti najbolje obveščene ovce niso zvedele za to.
Šneci, šneci, šnec, ti si mali zec.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.534
1.124
113
Obišči stran

Tako so tekmo pa videli hrvaski novinarji...

Ja, igral je slabo, psihično bo rabil še kar nekaj časa, da si opomore.

Ampak, tekmo niso izgubili zaradi njega. Zgubili so jo, ko je bil on na klopi, konkretno predolgo. Od nekaj čez 3 min Q3 do nekje 7 minut preostanka Q4. V tem času so naredili se mi zdi 23:1 Hornetsi.

Pa še nekaj. Luka je imel najvišji +13 od obeh ekip. Na koncu pa so ga napadali zato, ker je imel 5 osebnih in so vedeli, da če bo igral vsaj malo obrambe, bo letel ven.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.627
4.830
113
Meni trenutno izgleda precej out. Tudi zdravstveno ne vem, če je 100% pa bi moral biti po toliko off tima. Če ni, potem je noga več ali manj fuč in je Dallas tole ocenil odlično. Psihično mi deluje odsoten, nemotiviran. AD je v Dallasu na prvi tekmi zakuril dvorano. Statement tekma, da vsem pokaže kdo je. Luka pa čisto mlačno. Tudi izjave, ki jih daje niso ravno nekaj kar bi kdorkoli želel slišat (kje je bil med AS breakom...na počitnicah in ni razmišljal o košarki). Moral bi biti v telovadnici in vaditi 110%. Kje je tisti drive, da zapreš gobec vsem? V LA ima sedaj Lebrona, ki vsak dan kaže zakaj je no. 1. Od treninga, prehrane, dodatkov, skrbi za telo, mentalne trdnostni in odgovornosti in na koncu rezultat v izjemni igri pri 40. letih. Če ti vse to pred nosom in z vsemi sredstvi in ljudmi na voljo ne klikne, da mogoče pa je kaj za spremenit ali vsaj spremenit odnos...potem pač to ne bo to nikoli. Težko je to gledat.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.042
814
113
Verjetno je res kar psihični razlog. V Dallasu je bil alfa in omega. Vse je šlo prek njega.
Potem je bil pa prvi udarec, da so ga po domače povedano nogirali. To se mu v karieri še ni naredilo. Vedno so ga po domače povedano "ujčkali".
Drugo je pa, da je prišel v sredino, ki ima izrazitega alfa samca. Po mojem bo rabil malo, da še predela.
Vsekako pa upam, da bo iz tega potegnil zaključke, ki bodo njemu v korist.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou
5. apr 2015
1.444
757
113
Pale 24.2. Nek reveal da bo sodeloval z Gatorade in before after varjanta..

Z gatorade tripldabl 40+ pik v 3eh četrtinah.. Pač U S A.. Biznis kot biznis tt nba :D

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.373
92
48
Če smo mi, ki smo samo opazovalci, bili šokirani nad zamenjavo, kaj je šele njemu naredilo v glavi.
Luka očitno še ni predelal.
Je samo na njemu, da se pobere.
Sedaj govoriti kaj bo naredil v prihodnosti, je preuranjeno, ker tukaj skrbijo za njega 101%

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
520
21
18
Enostavno ni biu sposobn igrat vloge liderja ki mu je bila pri Dallasu dodeljena. Nazalost so to strokovnjaki prepozno spoznali. Na konc je takratko potegnu sam Luka ,ki je zelo ocitno skurjen.
Nasplosno je v Nba tempo tok brutaln, da evidentno redko kdo od belih košarkarjev drzi konstantno top nivo daljše obdobje.