Donat Mg

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.276
113
Pred časom sem imel težave z želodcem, katere sem odpravil s pitjem Donat-a. Popijem ga dnevno cca. 0,5l ali več. Danes pa mi je sodelavec rekel, da je poslušal na TV nekega zdravnika in ta naj bi rekel, da je priporočljivo pitje Donat Mg max. 2dcl dnevno. Nekateri pravijo da ga lahko popiješ toliko, kolikor ti telo prenese ( glede sranja ) in da je magnezij zelo dober za možgane itd... Sam sem se ga navadil in ga redno pijem in se po njem počutim odlično. Včasih sem jedel Rupurut in občasno Ranital, pa je bilo vse skupaj brez veze. Edino Iberogast mi je pomagal. Ko pa sem začel redno piti Donat, so vse težave izginile. Je pitje več kot enega kozarca na dan škodljivo? Prebavo imam BP.

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
Če imaš težave naredi kuro z nolpaza control, verjemi...imaš mir pa če tudi poješ kombinacijo hrane ali pijače ki ti povzroča kislino.
Sem tudi cel lajf žru te svinjarije...zdaj pa ufffff super!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Kolker vem sam magnezij ne škoduje ravno telesu......tud če ga zaužiješ v večjih količinah....tko da buče pomojem

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.276
113
Citat:
Uporabnik Biciklari pravi:
Če imaš težave naredi kuro z nolpaza control, verjemi...imaš mir pa če tudi poješ kombinacijo hrane ali pijače ki ti povzroča kislino.
Sem tudi cel lajf žru te svinjarije...zdaj pa ufffff super!

Kot sem že napisal, težav nimam več že cca. 4-5 mesecev in načeloma zdravil ne jem, razen če res ne gre drugače. Zanimajo me konkretne izkušnje in mnenja glede Donat-a.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Več kot 1g magnezija naj ne bi bilo dobro za telo oz ledvice.

Ne bi bilo boljše, če pač ne bi jedel take hrane, ki ti povzroča težave? Naše telo načeloma ne potrebuje nič dodatkov (če je zdravo), če je prehranjevanje poštimano. Pa tudi bolj zdravo je tako. Lahko da imaš pomanjkanje še česa drugega...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
donat mg je proti zgagi? moram kdaj probat.
pomoje ni notri toliko magnezija ali česar koli že, da bi škodovalo.

woukec

Zelenc'
10. okt 2013
15
0
1
Sam sem imel pred nekaj meseci daljše obdobje težavo z refluksom. Rupurut in podobne zadeve mi niso pomagale. V najtežjih trenutkih mi je pomagal 100% korenčkov sok, ki mi je nekako nevtraliziral želodčno kislino, a vseeno to ni popolnoma odpravilo motečo težavo. V predelu želodca sem imel občutek, da imam v tem delu telesa žerjavico. Tako sem se odločil redno piti Donat Mg, ki mi je absolutno pomagal dobesedno preživeti tisto mučno obdobje. Je pa res, da sem spremenil tudi način prehranjevanja.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.276
113
Tudi sam pazim kaj jem, ampak pitje Donat-a mi je kar prišlo v navado in mi paše. zato tudi sprašujem, če je škodljivo če ga popijem pol litra ali več na dan.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jaz sem ga tudi včasih kar precej popil zaradi kisline, pa mi ni nič škodovalo. Tko da mislim, če ga piješ v zmernih količinah ni nič narobe, razen če ti povzroča drisko, ker je blago odvajalo.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.276
113
Glede na prebrano, ga bo od sedaj naprej pil samo takrat, ko ali če bom imel težave. Ne predstavljam si da bi zjutraj na tešče popil pol litra mlačnega Donat-a, tako kot priporočajo. Da se potem " na šihtu userjem v gate "
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Ponavad dobiš elektrolitski prašek na recept....tist se skrije proti donatu
wink-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

preveč magnezija ti povzroči to da na wc letiš.....sam imam sicer tabletke da ni kakšnih krčev po treningih ipd., parkrat sem pedoziral in samo letel na wc, zdej vem kje je bil problem
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem tudi po kolesarski turi parkrat spil tabletke magnezija, očitno tudi preveč oz. ni bilo fajn na prazen želodec...sem se čisto spraznil.