''Domači stroški'' davčno nepriznani...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tore imajo obrtniki toliko denarja, da si ne morejo privoščiti tistih nekaj eurov bančinh provizij, katere bodo morali sedaj plačevati?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tore imajo obrtniki toliko denarja, da si ne morejo privoščiti tistih nekaj eurov bančinh provizij, katere bodo morali sedaj plačevati?

Oprosti ampak ti se [censored]. ZAKAJ bi plačeval nekaj dodatnega? Pa daj ti pri meni naroči klimo in ti bom na redno ceno dal še 2% zraven. Kaj pa je 2% zate... sej je samo 20€.

Še enkrat jaz se za 1% dostikrat pogajam. Zakaj? ker mi na koncu leta ti procenti prinesejo en lep dopust! Konec zgodbe.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ksz

Zadeva bi bila opravičljiva, če bi šli po drugi poti: najprej pritisk in dogovor z bankami (posledično z Bankartom in ostalimi) za nižanje stroškov poslovanja s karticami, vključno s provizijami pri prodajalcih. Potem pa omejitev na 50€ in še 500€ za fizične osebe (prosto po Montiju).

Hej, Slovenija se odloči, da želi zmanjšat poslovanje z gotovino in basta, če želiš obdržat licenco BS, boš ponudil đabe kartice. Če boš na ta račun sral drugje, jih spet dobiš po prstih. In v teh časih bo to sila priljubljen ukrep politikov, ker javnost ima banke precej v želodcu, tako da...
grin1.gif

Scifi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ne vem, če se ravno lahko država vmešava v politiko cen storitev, razen ko se gre za elektriko, vodo, etc...torej ne morejo ravno prisliti bank da spremenijo cene.

Kot rečeno, delavska banka ne računa provizij za polog gotovine in tudi nakazila ne. Če je nek obrtnik, ki ima res tako malo prihodkov, da bi se mu to poznalo, pač gre na to banko.

idi, napredek pač zahteva dodatne davke in dajatva, ker ljudje niste pošteno je pač potrebna šiba, ker na lep način zgleda ne gre zajeziti sive ekonomije, oz je lažje vpeljati to, kot pa zaposliti xy ljudi, ki bi bolje izvajali ukrepe in kontrolo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
stupid-1.gif

To lahko izjavi samo državni uradnik, ki ima zabetonirano službo in plačo na račun teh, ki jim je vsak % pomemben.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Kako to misliš zabetonirano plačo? A ne veš, da so božčki, ker so se odpovedali AVTOMATSKEMU zviševanju plač in napredovanju z leti službovanja?
grims-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.084
113
Bank ne smeš dirati. Moraš jim pustiti nenormalne provizije, ker bodo sicer potrebovale še več državnega denarja, da ne crknejo. Na mednarodne ponudnike kartičnih storitev se tudi smeš vpikniti, ker boš doživel obisk ameriškega veleposlanika in neprijetna vprašanja, zakaj omejuješ biznis. Obrtnik pa se bo že znašel. Tako razmišlja državni aparat. In ni daleč od resnice. Žal...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
stupid-1.gif

To lahko izjavi samo državni uradnik, ki ima zabetonirano službo in plačo na račun teh, ki jim je vsak % pomemben.

Tole sem repliciral temu postu:

Citat:

opažam, da enim še vedno gre na jetra, če samo slišijo besedo obrtnik, podjetnik, privatnik, ker je očitno še vedno v glavah, da so to neki prevaranti, ki imajo veliko denarja. Dejstvo pa je, da jih velika večina, da zasluži malo več, kot normalni slovenec. Ker si zato, ker jim na mesec ostane na razpolago par sto eurov, nekateri lahko kupijo malo boljši avto, kar je svetinja za slovence, jim ti ljudje seveda grejo v nos...svašta.....

Torej na eni strani se omenja kako nam gredo obrtniki v nos, ker pač imajo toliko več denarja, po drugi strani pa govorite, da se vsak euro pozna in da se zaradi tega provizij sedaj sploh ne bo dalo preživeti.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Tega, da ti banka na prokliku zaračuna dodatno provizijo pri prilivu/nakazilu poslovnega partnerja, ki ima račun odprt pri drugi banki
stupid-1.gif

Banke delajo kar hočejo. Dvigneš gotovino na bančnem okencu - provizija, nakazilo iz druge banke - provizija, nakažeš na isto banko - provizija, nakažeš na drugo banko - še večja provizija.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
stupid-1.gif

Tole sem repliciral temu postu:

Citat:

opažam, da enim še vedno gre na jetra, če samo slišijo besedo obrtnik, podjetnik, privatnik, ker je očitno še vedno v glavah, da so to neki prevaranti, ki imajo veliko denarja. Dejstvo pa je, da jih velika večina, da zasluži malo več, kot normalni slovenec. Ker si zato, ker jim na mesec ostane na razpolago par sto eurov, nekateri lahko kupijo malo boljši avto, kar je svetinja za slovence, jim ti ljudje seveda grejo v nos...svašta.....

Torej na eni strani se omenja kako nam gredo obrtniki v nos, ker pač imajo toliko več denarja, po drugi strani pa govorite, da se vsak euro pozna in da se zaradi tega provizij sedaj sploh ne bo dalo preživeti.

Tebi ne potegne, da 90% obrtnikov veeeeeliko več dela vloži v tistega recimo jurja pa pol na mesec, kot nek uradnik v svojih 800-900 eurov., včasih tudi od jutra do večera.

Pametujete itak res samo neki uradniki tu, ki delate tistih kao 8 ur z malico vred, malo poklepetate in je to to. Nekdo pa se hebe od jutra do teme in se mu gre za vsak cent, ker si ga trdo zasluži in ga veliko bolj ceni in mu pač gre na hurac, da bi kar nekdo nekaj vzel od zaslužka, kar tako, ker se je en nesposoben uradnik tako odločil, ker ne zna drugače rešiti problema.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ kaj sem jaz edini ki vidiv naslovu ''Domači stroški'' davčno nepriznani...AL JE TU DEBATA O PLAČILU V GOTOVINI SAMO DO 50€!?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hehe, po omejitvi 50 EUR gre država še naprej. Toliko o širokoustenju o spodbujanju podjetništva
wink-1.gif
:
http://data.si/sl-SI/a-4325/do...vica+21.02.2012
A vas bo kaj udarilo? Jaz bom moral zgolj eno pogodbo dopolnit, da me ne bo kakšen dacar jahal...

Heh, še malo pa bo res že vsak delal raje na črno, kot pa da se ukvarja s takimi budalaštinami. Se pa vidi, da je malha prazna.

mene sicer kaj prevec ne boli moral pabom spremenit pogodbo...ne morem verjet kaj vse si zmisljujejo...same neumnosti, kot da bi to bili ne vem kak veliki stroški,...jaz sem jih imel samo do 1/3

panicar

Pripravnik
15. jan 2009
65
0
6
Zdaj pa res,neč več ne razumem!Govorite,da je problem plačevati z karticami!To ima tujina (zahodna evropa)že dolgo.
Z gotovino ne moreš plačevati ničesar,na račun firme,Vse transakcije gredo,preko računov.Banalno,12eu,za flomastre,sem moral plačati z kartico.Sem pa v Ukrajini doživel,ko so zaključni račun,hoteli plačati z gotovino,380000eu,so prinesli v navadni plastični vrečki.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Poglje point je samo to da jo kupiš negotovinsko.. torej lahko z svojo osebno kartico neko bančno, ali pa če imaš poslovno kartico...... magna, karkoli...

Tudi za prejšna gotovinska plačila, si moral dat računovodkinji... da ga je dala kot vhodni davek če si zavezanec in v stroške...

Tolko sprenevedanja glede tega že dolgo nisem slišal. Druga stvar so cestnine za šleparje, tam je stvar problematična... zaradi vinjet in ostalih pa ne....

Z gotovisnkim poslovanjem, je za računovodja celo več dela, saj so praviloma blagajniški prejemki strank niso ažurni, so prirejeni in blagajna v 80% predvsem s.p. ne štima...

Slej ko prej gotovinskega poslovanja nebo več, bo samo še plastika, sama gotovina prinaša državi miljardne utaje in zbriše sledenje denarja... Problem bi bil rešen, če denarja v fizični obliki nebi bilo več... sploh umazanega denarja...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ti imaš pa že povsem oprane možgane kajne?

Zakaj bi pa dal državi karkoli, vse kar rabi lahko dobi preko davka na goriva, elektriko, vodo, oddajanja frekvenc, naravnih bogastev...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Panicar, kolikor vidim še nekaj stavkov ne znaš normalno napisati, ne da bi ti imel opravka s plačilom računa za 380 jurjov. Pa brez zamere.
wink-1.gif

panicar

Pripravnik
15. jan 2009
65
0
6
Mobifrik,neč ne zamerim!Poglej,že več kot 10 let delam po tujini,za (sedaj drugo)slovensko firmo_Od tega že 8 let kot vodja gradbišč.Vsi projekti,večinoma presegajo vrednost miljona evrov.Največji do sedaj,je bil EHB v kuhinji,na novem letališču v Doohi(Qatar)Vreden preko 9miljonov.Zato pravim,da ne razumem,problema plačevanja z računi.Jaz vidim,zmeraj račun,končno cifro,po predaji dokumentov ob prevzemu.Ne predstavljam si,kako bi takšne velike račune plačevali z gotovino.Si pa to predstavljajo Ukrajinci(popolnoma nova lakirnica za V:A:Z:)ki so želeli plačati z gotovino.Naša firma ne posluje več z njimi,razen da jim opravljamo garancijske remonte.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Pa kdo je rekel, da komu ne paše plačati računa z gotovino za par deset jurjov. Ne vem zakaj sploh dajaš take primere.

Valjda, pa da je glupo, da nek mali s.p. spuši jurja ali dva na račun provizij banki. Popolnoma nepotrebno.