"Domači" pridelki

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Najprej naj ti razjasnim, v kaj ne verjamem: v teorije zarote o tem, da nas želita živilska in farmacevtska industrija pobiti/zastrupiti itd.

Sam ne bi mogel bolje napisat:
Citat:
Do tega imaš vso pravico - seveda se motiš, vendar lahko zaradi mene veruješ v to, da kopanje v bohinjskem jezeru zdravi raka.

Sicer pa, a imaš kakšno raziskavo, da kopanje v Bohinjskem jezeru ne zdravi raka?

Desetavžentprvič; vsak se sam odloča komu bo verjel. Zakaj ti čutiš tako močno potrebo po prepričevanju drugih, da ne verjamejo prav? Pa ne te iste manije pripisovat meni, meni je samo zabavno brat tvoje zapletanje. Sem pa imel to motnjo vedenja še par let nazaj. Dokler nisem ugotovil, da večini gladko dol maha za moj prav. Ne boš verjel, ampak za tvoj prav tudi
nahrung002.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Pa se ti ne zdi, da bi multinacionalke bolj služile, če bi se ljudje bolje počutili ob njihovi hrani in bili bolj zdravi, etc?

Pa se tebi zdi, da se ljudje bolje počutijo ob njihovi hrani, ali pa da so bolj zdravi?

Žal je tako, da je večina "razvitega" sveta življensko odvisna od njihove oskrbe. Ostaja še majhen moteč faktor v obliki lokalne oskrbe, Ampak bomo tudi to še poregulirali, nič bat. Potem pa bomo vsi srečni in zdravi do svojega konca,

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Sicer pa, a imaš kakšno raziskavo, da kopanje v Bohinjskem jezeru ne zdravi raka?
Načeloma imamo znanost zato, da ugotovi, ali kopanje v Bohinju zdravi raka.

Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:Desetavžentprvič; vsak se sam odloča komu bo verjel. Zakaj ti čutiš tako močno potrebo po prepričevanju drugih, da ne verjamejo prav?
Kot prvo je namen foruma debatiranje - v tej temi govorimo o bio prehrani in se drug od drugega kaj naučimo.

Kot drugo, ne mislim biti tiho, če nekdo laže in zavaja. In ljudje, ki bio prehrani pripisujejo magične lastnosti delajo točno to - potrebno pa je še povedati, da ste v svojem početju precej bolj uspešni od farmacevtskega/živilskega lobija - obiski pri alternativcih se vsako leto povečujejo, večina Slovencev verjame v magično moč 'doma pridelane solate' itd itd. Skratka, za družbo ste precej bolj nevarni od omenjenih lobijev in namesto, da bi javnost gledala korporacijam pod prste, raje hodijo k g. Domančiču po dozo energije.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Načeloma imamo znanost zato, da ugotovi, ali kopanje v Bohinju zdravi raka.
Ampak samo če ta znanost ugotovi to kar bi ti rad videl, kot si več kot nazorno pokazal
aplauz.gif

Citat:
v tej temi govorimo o bio prehrani in se drug od drugega kaj naučimo.
No, tudi tole si že več kot nazorno pokazal; ti bi rad učil, ne se učil
priden.gif

Citat:
potrebno pa je še povedati, da ste v svojem početju precej bolj uspešni
in
Citat:
Skratka, za družbo ste precej bolj nevarni od omenjenih lobijev

Da si ne boš kaj naredil
stupid-1.gif
(če bi bil kje v dosegu roke pa bi zdajle dejansko okusil kako "smo" nevarni za družbo, predvsem tvojo Jaz tule nisem nkjer trdil da hrana zdravi ali kaj podobnega. No, razen danes, ko sem rekel da verjamem da nas zdrava hrana ohranja zdrave. (ti seveda zato rabiš poštemplano študijo, ampak to je tvoj problem)

Drugače pa ja (če že velečeš za jezik); hrana ima precej hudo magično lastnost - ohranja nas pri življenju. Žal tudi bebce tvojega kova. Pa ne spet jokat o tem kako ti samo razpravljaš in da je internet tu zato in da ti samo argumentiraš ... Ti si pravico do razprave hudo močno zlorabil in zmrcvaril.

Pa tudi mislim, da se tukaj nimamo kaj več naučiti (glede na to da si padel na nivo "vi ste nevarni", mimogrede - hud "argument" ti je to), torej lahko zaključimo
priden.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ampak samo če ta znanost ugotovi to kar bi ti rad videl, kot si več kot nazorno pokazal
aplauz.gif
In kaj naj bi jaz po tvoje želel nazorno dokazati?

O tvojem bontonu pa niti ne bi, škoda besed.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pa se ti ne zdi, da bi multinacionalke bolj služile, če bi se ljudje bolje počutili ob njihovi hrani in bili bolj zdravi, etc?

saj se potrošniki počutijo bolje - navidezno.- vse sladkano še tako banalne stvari, ki nebi rable bit
wink-1.gif
za zdravje folka jim pa dol visi, k sreči so neke zakonske omejitve.

Mi pride isto naprej kot pred xx leti s čiki, ko so jih celo zdavniki reklamirali da so zdravi.... pa glej kje smo zdaj.

dalje...priporočila za vnos mesa je tedensko nekje 300g.. oglašuje se vse prej kot priporočila, jejmo ribe vsak dan, sveže piščanjčje, itd, pol reklam je za meso...ki je itak prepoceni. Ja mogoče če si eskim..mi v tem področju pa tega enostavno ne potrebujemo in je nezdravo, oz manj zdravo. V glavnem potrošnja, maksimiranje dobička, forsiranje izdelkov, prenažiranje...to je trend, to je cilj multinacionalk. Ne zatiskaj si oči.

A ti misliš, ko ti na tv ponujajo aspirin proti glavobolu in stresu in kurca palca, da je nekomu mar za tovje zdravje... nop, posilijo te da kupiš, in da pozabiš na "težave", in to naredi čimvečkrat. Jej tablete dnevno, samo da krožijo evri.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Kot drugo, ne mislim biti tiho, če nekdo laže in zavaja. In ljudje, ki bio prehrani pripisujejo magične lastnosti delajo točno to - potrebno pa je še povedati, da ste v svojem početju precej bolj uspešni od farmacevtskega/živilskega lobija - obiski pri alternativcih se vsako leto povečujejo, večina Slovencev verjame v magično moč 'doma pridelane solate' itd itd. Skratka, za družbo ste precej bolj nevarni od omenjenih lobijev in namesto, da bi javnost gledala korporacijam pod prste, raje hodijo k g. Domančiču po dozo energije.

Ko enkrat zboliš, ti v bistvu zelo hitro rata jasno, zakaj se ljudje odločajo za "alternativo", še bolj pa ti rata jasno, zakaj eni blazno gledajo, kaj dajo vase. Zna se zgoditi, da pride čas, ko začneš na vrtu sadit svoje pridelke, kupovat drago in bolj kvalitetno hrano samo zato, ker te ob "trgovinski" enostavno zvije in v bistvu nimaš več druge možnosti.
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Smo v dobi desetin megapikslov, slike so pa zmazki, ki jih lahko narediš le z najslabšimi mobiteli.

Sicer pa, bi si upal pojesti jajce z dvema rumenjakoma? Ker to je možn samo pri domači pridelavi.
evil.gif

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Sicer pa, bi si upal pojesti jajce z dvema rumenjakoma? Ker to je možn samo pri domači pridelavi.
evil.gif

Ja pa jade! Jajca gredo skozi kontrolo in dvojčke odstranijo. Kam, oz. komu jih prodajo, pa ne bi vedel.

Vaški jajcar, ko je še imel kurjerejo, je za "dvojčke" imel posebno ceno in dalo se jih je dobiti le pri njemu doma.
e015.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

evil.gif

Ja pa jade! Jajca gredo skozi kontrolo in dvojčke odstranijo. Kam, oz. komu jih prodajo, pa ne bi vedel.

Vaški jajcar, ko je še imel kurjerejo, je za "dvojčke" imel posebno ceno in dalo se jih je dobiti le pri njemu doma.
e015.gif
ni dolgo nazaj ko sem v trgovini kupil "dvojčke".

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Razni Konji in podobno misleči... če kdo ni gledal te oddaje včeraj na SLO2, bi jo moral. Vsaj tako malo v vpogled, da vidi kaj je industrijska proizvidnja.

"Nam hrana lahko škoduje?, francoska dokumentarna oddaja
Izobraževalno-dokumentarna oddaja

Na sporedu: 28.07.2013 ob 22:05

Napovednik: Mar hrana škoduje zdravju? Oddaja je vzela pod drobnogled pet vrst živil, ki so v Franciji najpogosteje na jedilniku: svinjina, losos, krompir, paradižnik, kruh in rogljički. Raziskovali so industrijo svinjine, gojišča lososov, sadovnjake in silose za žito. Povsod so našli znake, da je naša prehrana slaba, našli so vitamine kitajske izdelave, umetna barvila, pesticide, antibiotike, dioksine, PCB. Veliko kemikalij se vsak dan znajde na naših krožnikih."

Izvirnega naslova ne vem, zagotovo pa so na dost realen način pokazali kako to gre in kaj jemo, brez nepotrebnega VAU efekta. Pa tudi mesarji v klavnicah so zanimivi ljudje...

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Citat:
Izvirnega naslova ne vem, zagotovo pa so na dost realen način pokazali kako to gre in kaj jemo, brez nepotrebnega VAU efekta. Pa tudi mesarji v klavnicah so zanimivi ljudje...

Izvirni naslov : Manger peut il nuire a la sante

Sicer sem bil preveč utrujen, da bi lahk gledal do konca, ampak tisto kar sem videl je bilo zanimivo. Sploh tisti del o pridelovalcu, ki je zbolel zaradi uporabe pesticidov.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Pa pazi, to so snemali res zelo porihtano industrijo, ki niso imeli kaj skrivat...kaj šele tam ko imajo kaj za skrivat.