Tu bi sam komentiral da za kompresorje, zalivalne cevi in koncenkoncev tudi za cevi za gorivo na tankštelah se povsod uporablja samonavijalni sistem in me noben ne bo prepričal, da tako zložen kabel je pa samo "vtakni in iztakni" ... dokler imaš v garaži še ni problem, sedaj si predstavljal dež in blatno dvorišče pa da ti žena v obleki za 1000 eur to mora dnevno navijat/odvijat -> izgubiš ženo ali pa se znebiš EVja, garant.
?No, jaz je ne bi vec kupila. Ne zna vec delat s SolarEdgevimi inverterji. Kar pomeni, da imam precej drago staticno polnilnico. Španec pravi, da to ni njegov problem. Seveda ni, na koncu je vedno od kupca... To je ta gor vzeti evropski support.
Se strinjam, čeprav ni tako hudo. Imam zunaj in ne na betonu. Avto parkiram točno tako, da je lepo kabel napet cca. 20cm nad zemljo. Drugače bi znorel, da se mi to po tleh valja. Imam pa tudi zato okrog polnilnice zašcitno plastiko, da mi ne poškoduje fasade.Tu bi sam komentiral da za kompresorje, zalivalne cevi in koncenkoncev tudi za cevi za gorivo na tankštelah se povsod uporablja samonavijalni sistem in me noben ne bo prepričal, da tako zložen kabel je pa samo "vtakni in iztakni" ... dokler imaš v garaži še ni problem, sedaj si predstavljal dež in blatno dvorišče pa da ti žena v obleki za 1000 eur to mora dnevno navijat/odvijat -> izgubiš ženo ali pa se znebiš EVja, garant.
Kaj pa kupuješ polnilnico, da dela delo EMS. Še če bi ga znala, bi ga slabo.No, jaz je ne bi vec kupila. Ne zna vec delat s SolarEdgevimi inverterji. Kar pomeni, da imam precej drago staticno polnilnico. Španec pravi, da to ni njegov problem. Seveda ni, na koncu je vedno od kupca... To je ta gor vzeti evropski support.
Pri meni je roička na polnilnici (magnet), kabel pa pač na tleh prinjen pod polnilnco, ker se ga nikomur ne da navijat oz zložit na za to predvideno mesto. Pa e nihče ne pritožuje. Primeš za ročko, zatakneš na polnilnco in to je to. Že leta.Tu bi sam komentiral da za kompresorje, zalivalne cevi in koncenkoncev tudi za cevi za gorivo na tankštelah se povsod uporablja samonavijalni sistem in me noben ne bo prepričal, da tako zložen kabel je pa samo "vtakni in iztakni" ... dokler imaš v garaži še ni problem, sedaj si predstavljal dež in blatno dvorišče pa da ti žena v obleki za 1000 eur to mora dnevno navijat/odvijat -> izgubiš ženo ali pa se znebiš EVja, garant.
V kakšnem smislu slabo? Ker recimo meni dela točno tako kot želim.Kaj pa kupuješ polnilnico, da dela delo EMS. Še če bi ga znala, bi ga slabo.
Hm, sem imel vtis, da imaš ti eno drugo polnilnico.V2C?
Ne dela z novejsimi softwareji SolarEdga. Ceprav ravno zdaj so dali se enega ven (zadnji, ki dela je 4.22), bom jutri updajtala in probala. Ostale polnilnice, kot vem, se vedno delajo, samo V2C ne zna. Krivijo SE. Monter itak nima kaj... Kak tonjaz vedno trofim, to je neverjetno.
Ja, dokler želiš le najnujnejše. Probaj iz s tem na dinamične cene, krmilit baterijo, se it zero export pri negativnih cenah ...V kakšnem smislu slabo? Ker recimo meni dela točno tako kot želim.
Vsekakor pa se jaz, če je le mogoče, držim načela manj je več, ker nikakor ne želim deset različnih zadev, če lahko le eno. Že tako pride do potencialnih težav, pa še upravljati/ukvarjati se moraš z več napravami. Po možnosti si pa še v vsako posebej zaklenjen.