Domača polnilnica

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.000
14.072
113
se je malo fsipalo po njih...

725€ plus DDV... lepa scena.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.417
1.041
113
Kras
www.mtl.si
To je moja :).
Polnilnica.jpg

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.927
9.131
113
No, jaz je ne bi vec kupila. Ne zna vec delat s SolarEdgevimi inverterji. Kar pomeni, da imam precej drago staticno polnilnico. Španec pravi, da to ni njegov problem. Seveda ni, na koncu je vedno od kupca... To je ta gor vzeti evropski support.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.487
4.880
113
Tu bi sam komentiral da za kompresorje, zalivalne cevi in koncenkoncev tudi za cevi za gorivo na tankštelah se povsod uporablja samonavijalni sistem in me noben ne bo prepričal, da tako zložen kabel je pa samo "vtakni in iztakni" ... dokler imaš v garaži še ni problem, sedaj si predstavljal dež in blatno dvorišče pa da ti žena v obleki za 1000 eur to mora dnevno navijat/odvijat -> izgubiš ženo ali pa se znebiš EVja, garant.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.417
1.041
113
Kras
www.mtl.si
No, jaz je ne bi vec kupila. Ne zna vec delat s SolarEdgevimi inverterji. Kar pomeni, da imam precej drago staticno polnilnico. Španec pravi, da to ni njegov problem. Seveda ni, na koncu je vedno od kupca... To je ta gor vzeti evropski support.
?
Meni še vedno lepo dela s SE inverterjem. Ne me strašit.
A nimaš ti ene druge?
Tu bi sam komentiral da za kompresorje, zalivalne cevi in koncenkoncev tudi za cevi za gorivo na tankštelah se povsod uporablja samonavijalni sistem in me noben ne bo prepričal, da tako zložen kabel je pa samo "vtakni in iztakni" ... dokler imaš v garaži še ni problem, sedaj si predstavljal dež in blatno dvorišče pa da ti žena v obleki za 1000 eur to mora dnevno navijat/odvijat -> izgubiš ženo ali pa se znebiš EVja, garant.
Se strinjam, čeprav ni tako hudo. Imam zunaj in ne na betonu. Avto parkiram točno tako, da je lepo kabel napet cca. 20cm nad zemljo. Drugače bi znorel, da se mi to po tleh valja. Imam pa tudi zato okrog polnilnice zašcitno plastiko, da mi ne poškoduje fasade.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.487
4.880
113
Sej bistvo je v temu da ti kabli, sploh pri večjih močeh so namenjeni da so razviti (drugače se pregrevajo in ven meče varovalko/t-stikalo). Tako da je res treba pazit na dolžino ki jo rabiš. Ima pa vsak avto drugje priklop, tako da neke standardizacije za polnilnico ni. Tko da če menjaš avto ali pa jih imaš več različnih pri hiši boš rabil ustrezno dolg kabel za najbolj oddaljen priklop, je pa pri 11kw/3.6kw (16A na fazo) skoraj nujno da je razvit na celo dolžino drugače bo metalo varovalke ven če ne govorimo ravno o metru ali dveh "navite" razlike.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.417
1.041
113
Kras
www.mtl.si
Pri meni nima veze avto in priklop.
Ker avto je itak zunaj in lahko z oddaljenostjo avtomobila kontroliram napetost kabla. Trenutni avto ima zadaj levo priklop in ko ga parkiram je kabel ravno cel razvit in cca. 2cm nad tlemi :).
Drugi avto bi pač par cm zamaknil pri parkiranju.
Itak se pa 99.9% polni s 4kW, tako da pregrevanja ne bi smelo biti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.927
9.131
113
V2C?
Ne dela z novejsimi softwareji SolarEdga. Ceprav ravno zdaj so dali se enega ven (zadnji, ki dela je 4.22), bom jutri updajtala in probala. Ostale polnilnice, kot vem, se vedno delajo, samo V2C ne zna. Krivijo SE. Monter itak nima kaj... Kak tonjaz vedno trofim, to je neverjetno.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.940
1.469
113
Kaj pa kupuješ polnilnico, da dela delo EMS. Še če bi ga znala, bi ga slabo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.940
1.469
113
Pri meni je roička na polnilnici (magnet), kabel pa pač na tleh prinjen pod polnilnco, ker se ga nikomur ne da navijat oz zložit na za to predvideno mesto. Pa e nihče ne pritožuje. Primeš za ročko, zatakneš na polnilnco in to je to. Že leta.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.417
1.041
113
Kras
www.mtl.si
Kaj pa kupuješ polnilnico, da dela delo EMS. Še če bi ga znala, bi ga slabo.
V kakšnem smislu slabo? Ker recimo meni dela točno tako kot želim.
Vsekakor pa se jaz, če je le mogoče, držim načela manj je več, ker nikakor ne želim deset različnih zadev, če lahko le eno. Že tako pride do potencialnih težav, pa še upravljati/ukvarjati se moraš z več napravami. Po možnosti si pa še v vsako posebej zaklenjen.
V2C?
Ne dela z novejsimi softwareji SolarEdga. Ceprav ravno zdaj so dali se enega ven (zadnji, ki dela je 4.22), bom jutri updajtala in probala. Ostale polnilnice, kot vem, se vedno delajo, samo V2C ne zna. Krivijo SE. Monter itak nima kaj... Kak tonjaz vedno trofim, to je neverjetno.
Hm, sem imel vtis, da imaš ti eno drugo polnilnico.
A za SW na SE moram imeti verjetno servisni dostop, ker na mojem običajnem dostopu tega ne vidim.
Se samo registriram s skenom kode na polnilnici ali mi mora inštalater dati dostop?

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.927
9.131
113
Moras imeti racun monterja. Pa se to je omejeno preko appa. Ne morem downgrajdat. Očitno so tudi tu racuni mes seboj drugacni. Bi mogla monterja klicat, da mi downgrajda nazaj na 4.22. ko so prisli cistit in vzdrzevanje narediti, so pa se updajtal inverter. Ce bi vedela prej, da so tezave, bi jim seveda rekla, naj ga na miru pustijo. Ampak nisem...

Zdaj imam omejitev na 7kw, polnim itak samo ponoči in ker se nisem imela tezav z nenafilanim avtom, ko bi ga rabila, se mi ne da sploh s tem ukvarjati. Ampak za to je vseeno precenjena.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.940
1.469
113
V kakšnem smislu slabo? Ker recimo meni dela točno tako kot želim.
Vsekakor pa se jaz, če je le mogoče, držim načela manj je več, ker nikakor ne želim deset različnih zadev, če lahko le eno. Že tako pride do potencialnih težav, pa še upravljati/ukvarjati se moraš z več napravami. Po možnosti si pa še v vsako posebej zaklenjen.
Ja, dokler želiš le najnujnejše. Probaj iz s tem na dinamične cene, krmilit baterijo, se it zero export pri negativnih cenah ...