Dokument na disketi

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Na disketi izpred ohoho let imam en dokument, ki bi ga nujno rabil. Problen je le, da disketnik diskete ne prebere in jo hoče formatirati..
Ima kdo kakšno uporabno idejo, kako priti do dokumenta na disketi?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Lahko da se je že vse skupaj razmagnetilo, pa disketnik misli, da je disketa prazna.
Lahko pa poskusiš vse programe za reševanje podatkov, ki so opisani v FAQ.
Pa disketo najprej zaščiti proti pisanju, da se ne bo po pomoti kaj brisalo/spreminjalo (jeziček al pa selotejp).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po mojih izkušnjah je dobro probat v čimveč disketnikih (predvsem dandanes, ko v njih po več let že nihče nič ni vtaknil in bogve kak delujejo), včasih pomaga tudi, če disketo daš še enkrat not in probaš še enkrat.

Je pa veliko šans, da je disketa šla rakom žvižgat, že takrat niso bile preveč zanesljive, po toliko letih pa so kot loterija.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
mogoče je tudi disketnit oz glava že v qrcu. probaj še na kakšnem drugem disketniku
včasih so obstajale čistilne diskete ( prepoznaš po tem, da je ploščica v disketi neka bela snov )

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Probal na dveh različnih compih: en diskete sploh ne zazna, drugi bi jo formatiral. Danes je že umetnost najti računalo z disketnikom.
Any idea more?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Najdi čim starejši računalnik in na njem probaj. Disketniki v novejših so namreč zanič.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Najdi čim starejši računalnik in na njem probaj.
In potem bo naslednje vprašanje: kako ta dokument spravim na nov računalnik?
Na starem ni niti mreže, niti interneta, niti USBja, diski imajo vsi neke čudne priklope,...
evil.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.176
490
83
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Najdi čim starejši računalnik in na njem probaj.
In potem bo naslednje vprašanje: kako ta dokument spravim na nov računalnik?
Na starem ni niti mreže, niti interneta, niti USBja, diski imajo vsi neke čudne priklope,...
evil.gif

Že uni na pentium 2 (starejše dvomim da bo kje našel že to je eksotika) imajo ATA diske, kar je dovolj standardno, tudi USB, ampak se je takrat potrebno ukvarjati še z driverji.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja, internet je bil pa že krepko pred USB-ji. Saj ne rabi v AT-ja presnemavat.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Svoje čase sem imal veliko opravka z disketami, in različno zaprašenimi računalniki. Včasih je pomagalo da sem na silo (skrajni obup ni bilo še USBjev, interneta in mrežne kartice pa tudi ne v računalniku) pritisnil disketo navzdol ali navzgor, tako da se je malo ukrivila. Velikokrat je to pomagalo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Diskete so z leti (vedno gostejši zapis, 8'' še vse delajo b.p.) in zaradi starosti postale izjemno nezanesljive.

Če je dokument dovolj pomemben, riskiraj 20 EUR in pejt kupit nov floppy drive. Ampak po moje imaš še vedno le kakšnih 10% možnosti na uspeh...
tongue-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Ko boš sprobal vse variante in obupal. Če zahteva, disketo pač formatiraj. Podobno se je meni zgodilo pri enem ključku. Za tem sem z enim izmed programov za povrnitev dokumentov nazaj pridobil vse dokumente. Imena tega programa ne vem, ampak se spomnim, sem ime dobil na tem forumu s pomočjo udeležencev Alter. (Unerase, undelete, get data back ali podobno)

Ne pozabi, Ko boš sprobal vse variante in obupal.

Da ne bom jaz kaj kriv, če ti ne rata.
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
quick format (nikar full) zbriše samo particijsko tabelo, tako da datoteke bi morale ostati. Seveda, če niso kaki badsectorji še drugje posejani. Je pa undelete programčkov kar nekaj.