dojenček in šotor

matej_

Guru
25. okt 2007
2.147
669
113
kaj bi pa lahko bilo narobe?
Dobro načeloma v dežju pa nevihti res ni primerno spati v šotoru, ampak če je lepo vreme, toplo in suho, potem pa tut ne vidim razloga zakaj ne. Je pa tut odvisno od dojenčka. recimo naša nujno nuca za spanje svojo postelco (ne spi če je v najini postelji recimo) pa ni nujno zdej da točno ta postelja kaj mamo doma, ampak rabi posebej ležišče, drugače nebo spala.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Brez problema. Mi smo bili pri osmih mesecih. Za dojenčka je čisto vseeno ali je v šotoru ali kje drugje. Čez dan ga imaš zunaj, lahko tudi v vozičku, če mu je všeč. Spi pa itak pri tebi. V bistvu je manj problemov kot kje drugje, ker ga daš na tla, par igračk zraven in je otroku zelo zanimivo, tudi dogajanje okrog njega. Edino pazi, da ti ne bo vse zemlje okrog šotora pojedel.
smile-1.gif
Malo tudi če je bo.

Edini kolikor toliko omembe vreden problem (če to sploh je) je ta, da dojenček svojega neugodja ne zna drugače izrazit kot z jokom, kar je ponavadi za nas starše, še posebej ponoči, moteče. Zdi se ti, da je tvoj otrok zbudil cel kamp, da vsi samo tebe poslušajo, itd.
Ampak kasneje ugotoviš, da si pač v tem času bolj senzitiven na otroški jok in je normalno, da si bolj pozoren nanj. Jaz ne prej, ne kasneje nisem nikoli več porajtal, da otroci jočejo, v tistem obdobju pa se ti zdi, da vsi samo tebe poslušajo.

Bolj se mi zdi pomembno ali sta vidva privajena na kampiranje, ali vama to ne predstavlja posebnega problema. Če da, potem nič skrbet. Se mi pa zdi dva do tri dni nekam malo. V tem času še prilagoditve na novo okolje ne moreš speljat, ko moraš že vse podirat. Hočem reči ali ne bosta vidva preveč živčna zaradi teh par dni. Nisi povedal ali gre to za glavni dopust ali samo par dni kar tako.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Pri nas smo to že poskusili. Ali je bil otrok že eno leto in pol ali pa samo pol leta star se sedaj ne spomnim.
Seveda je možno brez problema in nekega posebnega tveganja. In seveda ni povsem primerno za vsak kraj, kjer lahko gre odrasli šotorit in za vsako vreme. Sicer pa to ni nič posebnega. Šotor je lahko bistveno bolj varen od kakega apartmaja ali hotela, ker je lahko bolj čist, ni obdelan z nevarno kemijo, ker si ga sam očistil, nima stopnic in še kaj bi se našlo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
eh no
smile-1.gif

če se odločita/odločite seveda lahko!

kaj pa če bit? Edino sosedje znajo slišat kak jok oz. mogoče bojo sosedje zbudili dete.

otroci so trpežni! Velika večina jih preživi ob res minimalni hrani in obupnih higienskih pogojih...mi si pa delamo skrbi če bo lahko prespal eno noč v šotoru...

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
94
48
Naš je bil pri desetih mesecih (ravno za prvo silo shodil, sva ga lovila ko opice...) 14 dni v šotoru v kampu 700 km od doma. Null problemo.
Edini problem je bil, da je bilo vroče ko pras*** in smo posledično vsi slabše spali.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
eh no
smile-1.gif

če se odločita/odločite seveda lahko!

kaj pa če bit? Edino sosedje znajo slišat kak jok oz. mogoče bojo sosedje zbudili dete.

otroci so trpežni! Velika večina jih preživi ob res minimalni hrani in obupnih higienskih pogojih...mi si pa delamo skrbi če bo lahko prespal eno noč v šotoru...

Ne delam si skrbi le hotel sem videt kako so kaj izkušnje drugih.
No otrok je preživel 14 dni zimskega dopusta kjer je bila temp. okoli -12 in mu ni bilo sile. Najhuje od vsega je bilo očitke poslušat...

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
V kakšnem šotoru pa? Naš je taka vrtavka, da je nemogoče spat z njim v isti postelji. Edino če bi imel nekako ograjeno ležišče...drugače je pa pomoje čist ok šotorit z otrokom. Kako smo pa mi dopustovali, ko smo bli majhni? Ok, sej je bla prkolca, ampak tok drugače spet ni, sploh danes, ko maš te super duper šotore.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.987
113
kod Džej-Zija
Tako je. Vzameš tisto prenosno zložljivo posteljico, pa šotor z dvema spalnicama in skupnim predprostorom. Otroka daš v eno spalnico, vidva sta pa v drugi. Otrok bo užival 100/uro.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Individualno odvisno od froca do froca. Načelno komplicirajo samo odrasli, otroci ne. Poleti ko je toplo pa itak ni panike (pač se pazi na kaka huda temperaturna nihanja, mraz, pihanje ipd.)