Dodatno hlajenje prenosnika

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Intlovi procesorji se načeloma ne segrevajo kaj dosti....
Disk vidiš v BIOSu, drugače pa lahko s programčkom HD tune, ki ga dobiš brezplačno na netu. Pa lahko še stestiraš hitrost diska in preveriš za bad sectorje ali smart error, piše tudi koliko časa naj bi bil disk vključen, itd...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je ok ja, če te ne moti povečana teža.

Nekoga bi.

Teža meni osebno recimo sploh ni problem, bolj je važno, da se središčna točka ne zamakne preveč. Jaz sem v svojga netbooka dal 6-celičnega behemota - velika, malo težja, ampak na srečo je računalnik še vedno perfektno zbalansiran, ko ga držiš v roki.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
jst mam hp nx 6310 pa mam problem da mi se je ventilator pokvaril in sem opazil d mi šteka procesor oziroma j procesor obremenjen 100% dalj časa...kolk bi prišel nov ventilatorček oziroma kako bi lahk ta problem rešil ker mi je do sedaj delal prenosnik brez napake!

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Točno za tvojega ne vem.
Cene ventilatorjev pa so običajno nekje okoli 10-20€, delo te pa pride od 35 do 70€ - odvisno kam boš nesel popraviti.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ker maš HP-ja, najbrž ne bi bil problem. Poglej, če so kje na ebayju in ostalem internetu kaki novi hladilniki. Si že vzel narazen in videl, kako zgleda? Pri nekaterih boš težje spravil vetrnico ven, zato je tudi več verjetnosti, da prej dobiš komplet kot pa samo ventilator. Povečini so vsi "slot" ventilatorji - ni pač standardno cpu-hladilnik-ventilator

Popraviš lahko sam, na HP strani bi morali met disassemble manuale in točno vidiš postopek, če nočeš kaj zafušat.
Kaj pa pravi servis? Kakšno cifro ponujajo, malo ali veliko?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ja, če si malo mojstra bi moralo iti brez problema.
Pozoren je treba biti samo pri dolžini vijakov, ker ni fajn če se zmotiš.
Je pa pri večeni modelov tako, da daš prenosnik narazen, matično ploščo vzameš dol in je spodaj hladilnik.
Bolj verjetna je pa možnost, da se je ventilator zabasal in je notri toliko prahu, da se ne premakne več.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
ni mi dalo mira in sem šel kupit male izvijače ter sem naredil eksperiment..in najdel na sliki videno...računalnik dela zdaj tko kot je prej in brez težav....sem full hapy

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Ko sem imel do nedavnega Dell Latitude X1 je imel samo pasivno hlajenje (brez ventilatorja), pa nikoli ni bil tako vroč da ne bi mogel počivati na golih kolenih. Skratka zakon...