Dodatna obdavcitev sladkih pijac

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:Babe?
Tu pa še je možnost za rešit za proračun.
Že dolgo velja, da je "izvenzakonska" zveza enakovredna poročenim parom. Za poročene pare pa velja, da so dolžni preživljati drug drugega in da posamezniku ne pripadajo socialni transferji, če ima partner dovolj dohodkov. Sedaj pa nastopi trenutek, ko zakon začnemo resno izvajati in nehamo ovinkariti ter rečemo, da je osnova vsake zveze seks. Država tako pred izvajanjem socialnih transferjev preveri, s kom je oseba imela v življenju seksualni odnos in kdo od teh partnerjev bi jo lahko preživljal. Zmaga, socialno pomoč, republiške štipendije itd... lahko skoraj črta iz proračuna.
Pa če malo premislimo, bi bilo vse skupaj še kar pošteno. Malo se zatakne pri nadzoru, ampak za ženske bi imelo smisel, da zbirajo DNK iz sperme, če se znajdejo kdaj v življenju v socialni stiski. Kako točno pa bi moški dokazali odnos, pa še ne vem. Sramnih dlakic skoraj ni več, da bi jih lahko rezal in dajal v kolekcijo
grin1.gif
.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.368
7.099
113
pri taščici
Mislim sem generalno na narod.
% pije in kadi manj ljudi kot pred 20 leti. Vsaj jaz imam vsako leto vec zganja na lagerju.
Kaj pa DANA?

Pokovc

Pripravnik
22. mar 2011
233
1
16
Državi dol visi za ljudi, bistvo jim je polnjenje blagajne. Saj vsi vemo da tile napitki niso zdravi, zakaj pa potem država ne ukine ali pa drastično zmanjša davek n a zdravo pijačo?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
In katera je zdrava pijača? Po mojem samo voda, vendar ne iz plastenke. m3 vode iz vodovoda pa nima ne vem kake hude cene.
Mislim, da je znanstveno dokazano, da stradanje (prenizek vnos kalorij) praviloma podaljšuje življenjsko dobo. Če bi sklepali samo na osnovi tega, bi lep davek na hrano povečal življenjsko dobo. Mogoče...
Še moje mnenje: davki so načeloma namenjeni polnjenju proračuna. Nikoli nimajo veliko veze s tem, kaj je zdravo, kaj ni, itd... Je nek konsenz, kje vzeti. Potem pa se mogoče še napiše, zakaj vzeti tam. Ker denimo ni najbolj zdravo. Ni najprej zdravje, najprej je luknja v proračunu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

uf super. navadno vodo iz pipe itak pijem, kadar ne pijem piva. torej me tale obdavčitev ne bo kej dost prizadela.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.025
1.936
113
pametna poteza vlade, samo denar bi moral šopat v neki sklad in ga koristit v namene recimo zdrave prehrane ipd, ne pa za filanje lukenj v nlb, železnice ipd.

ker sami itak nimajo mozga, so kot ponavadi idejo prekopirali od nekoga drugega. tokrat od čehov.
zanimivo da ne kopirajo od švabov, kjer je angela zahtevala nižanje davkov za srednji sloj in tudi uspela. davki se bodo za povprečnega švabota znižali kmalu. kdaj bomo v slovenistanu kaj takega dočakali?
rolleyes-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Če bi imel kako pametno alternativo, bi bilo lažje.
Predlogi?
CC Zero (pustmo vse skodljive aditive) al pa voda. Ce mi enkrat rata sporocim
Poskusi Bolero napitke... sugar free...
nahrung002.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Bolero.. Mmm, zdravi sokovi, izdelani v kemičnem laboratoriju.
Pa tako zelo dobri................................................................................ nene
ne-ne-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.128
6.332
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na ttx sem prebral da se zaradi povecanja sladkorne bolezni pripravlja dodatna obdavcitev sladkih pijac. Odvadili so nas cigaret, alkohola, sedaj nas morajo se cukra. Kaj nam se sploh ostane za tolazbo?

Če bi "ovce" ter kreteni na vladnih stolčkih vedeli, da vnos sladkorja v telo sploh ni povezana s sladkorno bolezenijo, bi bila zgodba drugačna. Tako pa veliko ljudi tega sploh ne ve, žalostno pa da ta isti kreteni sprejemajo tak zakon.

Torej je vse le farsa, kako od normalnega človeka izstisnit še zadnje everčke.

V glavnem sladkorna bolezen je povezana z okvaro trebušne slinavke, kjer se več ne izloča inzulin, ki skrbi za razgradnjo oglikovih hidratov v krvi. Posledica je potem povišan sladkor v krvi. Okvara trebušne slinavke pa ni povezana z vnosom sladkorja v telo, temveč je zadaj več drugih dejavnikov. Med drugimi tudi stres. In če nas bo vlada še dalje tako sekirala, bo sladkornih bolnikov še več. Pa če še bolj obdavčijo sladkor bo "teoretično" bolnikov še več.

Itak pa se sladkorni bolniki smejijo temu zakonu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.244
11.275
113
pravilno..pri vsej zadevi je žalostno da mora država regulirati kaj je zdravo za folk... danes je vse sladkano, še stvari ki po neki logiki niso, so danes umetno sladkane (kruh, skratka vse)..baje v naravi sploh ni sladkorja kot ga poznamo sedaj s to hrano. no nema veze, preveč sladkorja povzroči insulinske šoke , ki upočasnijo metabolisem, evo pa maš bajse. Jaz sem še samo na vodi, pa tu pa tam kak pir :S

gledal food inc pred dnevi in je tudi o tem beseda. Če je pol res kar tam noter predstavijo.. je res prava katastrofa s čim se prehranjujemo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sej ni potrebna nobena regulacija.

Samo zdravstveno zavarovanje se spremeni iz "vsi smo enaki" v "eni so rizični, eni pa manj rizični", temu primerna je mesečna premija.

Bi se folk kar hitro začel zanimat kaj je "zdravo" in kaj ne
smile-1.gif
.

LP,
PIC

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.128
6.332
113
Prej lahko povežeš sladkor z debelostjo, ter kardiovaskularnimi boleznimi (srčno žilne bolezni), rakom (sladkor je hrana za rak), kakor tudi so umetna sladila rakotvorna.

V glavnem sploh ne zagovarjam uporabo sladkorja, čeprav sem sladkosned, ampak vidi se kako vlada hoče le krpati svoje luknje vsepovsod drugod.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Sej ni potrebna nobena regulacija.

Samo zdravstveno zavarovanje se spremeni iz "vsi smo enaki" v "eni so rizični, eni pa manj rizični", temu primerna je mesečna premija.

Bi se folk kar hitro začel zanimat kaj je "zdravo" in kaj ne
smile-1.gif
.

LP,
PIC
No, s tem se popolnoma strinjam... Kadilec, alkoholik, občasni ali redni mamilopapek, požeruh ipd. so ali bodo prej ko slej bistveno več okoli dohtarjev kot pa ostali. Zato bi bilo fer do ostaih, da bi tile plačevali pri zdr. zav. npr. +30%.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
ksz

Sem enakega mnenja kot marsikdo, da gre samo za polnjenje blagajne. Katera oblast (pa naj bo leva ali desna) je pa naredila kaj v tem smislu, da bi pa spustila davke na stvari, ki bi naj bile bolj zdrave. Še najbolj zdrava je navadna voda z vodovoda saj je ustekleničeni negazirani vodi veliko kemikalij za katere večina sploh ne ve.. Te kemikalije se uporabljajo za ubijanje bakterij in mikrobov, ki jih v gaziranih in sladkih pijačah sploh ni saj tam ne morejo preživeti. Toliko o tem kaj je zdravo.

LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
ksz

Že zdaj me vsi zafrkavajo, ker pijem cocacolo, ki je enako draga kot pivo. Zdaj si pa zamislimo, kaj bo izbrala mularija. Še tiste par vzornih, ki so posegali po brezalkoholnih pijačah bodo spremenili v pijančke.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
ksz

Že zdaj me vsi zafrkavajo, ker pijem cocacolo, ki je enako draga kot pivo. Zdaj si pa zamislimo, kaj bo izbrala mularija. Še tiste par vzornih, ki so posegali po brezalkoholnih pijačah bodo spremenili v pijančke.

Lepo povedano. Tudi jaz če gremo na pijačo (če ne vozim, ali počnem kaj takega za kar moraš biti trezen) izberem pivo ali radler. Kaj pa hočeš , če stane malo več kot cocacola, fanta,.... dobiš pa dvakrat več.

LP

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.244
11.275
113
na Lentu je pir precej cenejši od brezalkoholnih pijač .0,5 litra od 1,8 do 2 € pri večini štantov.