Dobrodošli v tujini

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Mi lahko nekdo prosim po kmečko ( tehnično bi sicer tudi razumel ) razloži, zakaj dobim vsak dan sms s sporočilom; dobrodošli v Avstriji, če sem dejansko vsak dan v Avstriji?! A si to sistem ne zapomne al kako?

Hvala

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Tuš mobil
smirk-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
poklič na 080 700 700 da ti izklopjo SMS obveščanje za Evrotarifo...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Men so to na Tušo tak zjebal ,da še sedaj ko je številka pri Simubilu ne dobim dobenega SMS-ja , no Mobitel pa še kar tečnari.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
poklič na 080 700 700 da ti izklopjo SMS obveščanje za Evrotarifo...

Bom poklical, hvala. Nisem vedel, da se da to obveščanje tudi izklopit.
cool-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Men so to na Tušo tak zjebal ,da še sedaj ko je številka pri Simubilu ne dobim dobenega SMS-ja , no Mobitel pa še kar tečnari.

Potem so pa tukaj še brezplačna obvestila ( seveda sem jih prosil že X-krat da jih izklopijo ), pa plačljiva obestila, pa planet....
uf-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Da se izklopt za EU, za HR in ostali svet pa ne...

tud brezplačna obvestila se lahko izključijo, kar pa prejemaš od 3838 ali 6565 ti pa ne morjo izklopt ker brezplačna obvestila ti pošilja tušmobil, iz kratkih komercialnih številk ti pa pošiljajo ponudniki le-teh.... Do planeta lahko dostopajo samo mobitelovi uporabniki....

@clio15: obrni se na S! da ti popravijo nastavitve na tvojem profilu...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Smrkc

Mislim da nebom , sem kar zadovoljen s tem da ne gnjavijo, saj vem sam ,da v tujini ne moreš glih zastonj telefonirat.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ne štekam... maš težave s sprejemom sms-ov in omenjaš telefoniranje v tujini... kje je povezava?

jah če mu boš javu mu boš, drgač pa pač ne....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No če temu lahko rečem težava, bolj se mi zdi da je prednost

Recimo da stanujes in delas v tujini. Vsako jutro se zbudis v tuji drzavi in vsak dan te pospamajo z novim SMSom, v katerem ti zelijo dobrodoslico, nastejejo cene, itd.

Se ti to res zdi taka prednost ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No če temu lahko rečem težava, bolj se mi zdi da je prednost

Recimo da stanujes in delas v tujini. Vsako jutro se zbudis v tuji drzavi in vsak dan te pospamajo z novim SMSom, v katerem ti zelijo dobrodoslico, nastejejo cene, itd.

Se ti to res zdi taka prednost ?

Ce bi prebral tudi prejsnje njegovo sporocilo, bi lahko videl, da je zanj prednost, da mu pomotoma ne dela ta zadeva in ga NE spamajo
smile-1.gif

Sicer pa ce delas in stanujes v tujini, potem si verjetno omislis tudi njihovo SIM kartico... sploh, ce je to dolgorocno
smile-1.gif
... In ce bi bilo pravilno nastavljeno, bi ti moral SMS poslati le, ko se prvic prijavis v omrezje... potem ap recimo en teden ali celo 1 mesec nic vec...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Ce bi prebral tudi prejsnje njegovo sporocilo, bi lahko videl, da je zanj prednost, da mu pomotoma ne dela ta zadeva in ga NE spamajo
smile-1.gif

Sicer pa ce delas in stanujes v tujini, potem si verjetno omislis tudi njihovo SIM kartico... sploh, ce je to dolgorocno
smile-1.gif
... In ce bi bilo pravilno nastavljeno, bi ti moral SMS poslati le, ko se prvic prijavis v omrezje... potem ap recimo en teden ali celo 1 mesec nic vec...

Po mojih izkušnjah tudi res tako deluje, včasih pa res dobivaš ta obvestila zelo naključno in neprestano. Se mi pa zdi, da je to povezano tudi s tem, na katerem operaterju visiš, ko si v tujini.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri Mobitelu in Si.mobilu vem, da je tako nekako... Ko se prijavis v "novo" omrezje... ponavadi dobis SMS... potem pa je vsaj en teden mir pred njimi ... mogoce celo vec...

Inkvizitor je omenil,d a je pri Tusmobilu... Kolikor vem, ta sporocila ponavadi posilja tvoj operater in ne gostujoci... vcasih mogoce tudi tisti, pri katerem gostujes... vendar praviloma dobis SMS od svojega operaterja...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prej ko sem bil pri Mobitelu sem dobil sporočilo vsakokrat, ko sem šel v tuje omrežje (po eni strani hvalabogu, ker ti v Ormožu takoj na hrvate vrže), pri Simobilu pa sem lahko 2 dni v tujini, pa pride potem SMS. Ali pa pride kar sredi dneva še en...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
če si v EU ti pošlje SMS tvoj operater, ostale države sveta pa prejmeš od gostujočega operaterja... žal pa nevem po kakšnem intervalu jih prejemaš....