tudi sam imam Voltcraft IPC-1 in je odličen, kot predlaga @jest5 je tudi IPC-1L praktično isti, pa vseeno pol cenejši. Razlike ni, razen v maksimalnem toku ter adapterju za polnjenje v avtomobilu (ter torbici in adapterjih za C in D baterije, kar je itak nepomembno).
Vendar jaz se itak izogibam maksimalnemu toku, če mi čas omogoča, vedno polnim z najnižjim tokom. Vsak tok višji od 1/10 kapacitete itak skrajšuje življensko dobo baterije. Pa čeprav baterije ne pregreva.
Za Hoferjev polnilnik ne poznam specifikacij, na netu jih ni, vseeno pa je dobra lastnost da polni vsako baterijo individualno. Če polni glede na -dV metodo, potem je odličen za 16 EUR. Upam, da ima nastavljiv polnilni tok ali pa vsaj ne prevelik. Nad 500 mA je zame preveč.
Če kdo želi polnilnik za majhen denar, naj povem, da me je tale pozitivno presenetil:
http://www.ebay.com/itm/Rechar...=item414d636c1b
za 3,5 EUR polni vsako celico posebej do 1,4 V, ko je polno, se prižge zelena lučka za vsako baterijo posebej. Če nisi zahteven uporabnik za zahtevne naprave, ta polnilnik popolnoma zadostuje.
LP