Dobra stran vere

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mislim, da bi lahko moderatorji taksno podpihovanje sovraznosti pocasi zaklepali in delili zacasne "ban-e"

ali pa mi odgovorili zakaj sem jaz vsakic benan, ko recem nekaj cez muslije in njihovo "vero"

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ja jaaa...
Učijo endo delajo pa ravno kontra.

Naš župnik si je kupu terenca. Pa za koji ku*** mu ga je blo treba.
stupid-1.gif

Sej mu nišem fouš. Sam pol nej neha vedno neki fehtat. In učit ''krivo vero''
uf-1.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Če govorimo o zgodovini, je treba govorit tudi o križarjih in drugih obračunih z drugače oz. neverujočimi, grmadah, podpori fašizmu in še in še in še, ... Če pa govorimo o sedanjosti pa lahko v negativnem smislu govorimo o kopičenju bogastva, pedofiliji, zlorabi človekovih pravic, seksizmu, homofobiji, ... na pozitivni ravni pa o ... o čem že?

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.869
10.438
113
Bil je na strani revnih recimo Jezus, kolikor ni izmišljena oseba, kot veliko podobnih.
Cerkev pa nima z revnostjo nič skupnega
grin1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
pa če govorimo o razvoju civilizacije je potrebno pogledat še pred vse križarje in sploh pred rojstvo jezusa..potem je treba pogledat muslimanske filozofe in šele dolgo potem so začeli kristjani kaj od sebe devat kar se znanja tiče..

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.419
536
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Zame nobena vera sama po sebi nima slabih strani. Najslabša stran vere je ta, da jo nekateri na zelo lahek način zlorabljajo za profit, netenje sovraštva in podobno. Drug del so pa institucije, ki so se skozi zgodovino poistovetile z določeno vero. Tukaj pa lahko mirno trdimo, da so nekatere institucije zlorabljajo vero za svoje interese in humano plenjenje naivnega folka.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
vera, cerkvene institucije, verniki -------->
bonk.gif

eh... skoda cajta za globjo razlago, pa nocem da je kdo uzaljen
smirk-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
nisi razumel.. tale del: potem je treba pogledat muslimanske filozofe in šele dolgo potem so začeli kristjani kaj od sebe devat kar se znanja tiče.. to je mišljeno že v času krščanstva, le da niso radi delili znanja in, da je filozofija prišla v evropo tako, da so povzeli islamske mislece.. kapiš??

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Pedofilije je dokazano v cerkvi ravno toliko kot zunaj nje. Razlika je v tem, da so ljudje na pedofilske duhovnike bolj občutljivi zaradi njihovega pridiganja.

Zloraba človekovih pravic? No, to boš moral malo bolj razložiti, ker se mi ne sanja, o čem govoriš.

Seksizem: ženske se lahko močno udeležujejo v cerkvenem življenju. Edino duhovnice ne morejo postati. Če je to seksizem, pa naj bo. Zanimivo pa je, da je ravno z Jezusom postala ženska enakovredna moškemu. V judovski veri so namreč moški žensko lahko gladko odslovili. In uboga tista, ki je bila vdova. Zato jo je velikokrat poročil njen svak, da ni ostala sama in s tem ona in otroci nepreskrbljeni. Toliko o tem.

Glede pozitivnega: kaj karitativna dejavnost nič ne šteje? Naprimer pomoč finančno ogroženim, duhovna pomoč in osrba na smrt bolnih itd.

Lažje je na pamet in pavšalno udrihati povsod, čeprav tudi pod razno ni vse tako negativno kot se tu notri navaja.

O zgodovini bi se dalo tudi kakšno reči. Marsikaj se je zgodilo, vendar so ocene žrtev v marsikaterem primeru populistično napihnjene. V diskurzu populizma pa nekako argumenti odpovejo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Samo ljudje, kako ste smešni. Začnem debatirati, po možnosti v nasprotju s tokom večine in fašem v dveh minutah 5x po eno zvezdico. Ker primitivizem je pa to in sprejemanje drugače mislečih. Vse čestitke.
stupid-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Samo ljudje, kako ste smešni. Začnem debatirati, po možnosti v nasprotju s tokom večine in fašem v dveh minutah 5x po eno zvezdico. Ker primitivizem je pa to in sprejemanje drugače mislečih. Vse čestitke.
stupid-1.gif

Ne se sekirat. Ko je nekdo hotel idejo za reklamo za izmišljeno stvar, sem gor pripopal slikco Jezusa (boga). In sem v parih minutah pokasiral 10 zvezdic. Upam da nisi bil tudi ti med njimi.
cool-1.gif
Seveda je šlo povprečje navzdol.

Evo ti 5*

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Če govorimo o zgodovini, je treba govorit tudi o križarjih in drugih obračunih z drugače oz. neverujočimi, grmadah, podpori fašizmu in še in še in še, ... Če pa govorimo o sedanjosti pa lahko v negativnem smislu govorimo o kopičenju bogastva, pedofiliji, zlorabi človekovih pravic, seksizmu, homofobiji, ... na pozitivni ravni pa o ... o čem že?

Pozabil si še zatiranje znanosti...

Zemlja je ploščata, sonce se vrti okoli zemlje, celo človeštvo se je začelo pa z Adamom in Evo....
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Ne gre za zvezdice in njih število, pač pa za način razmišljanja. Vsak, ki misli drugače kot jaz, je proti meni, torej moj sovražnik in ga je treba za to kaznovat.

Glede na to, da smo mladi in z ideologijami neobremenjeni, sem naravnost šokiran koliko nastrojenih napumpancev hodi naokrog. To je žalostno. Pri vsem skupaj pa še popolnoma nekritično mislečih in s pomanjkljivo izobrazbo. Potem pa take lape ven pridejo.

p.s. Nisem ti prilimal zvezdice za slikico.
grin1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Pedofilije je dokazano v cerkvi ravno toliko kot zunaj nje. Razlika je v tem, da so ljudje na pedofilske duhovnike bolj občutljivi zaradi njihovega pridiganja.

Največji problem pedofilije med duhovniki je to da jo hoče RKC na vsak način pomest pod preprogo. Raje kot da se sooči s problemom ga hoče na vsak način prekrit. To je dirigirano s strani trenutnega papata Ratzingerja. Da ne govorim o tem kako so si oni predstavljal razsojanje o tem ali je obtoženi duhovnik res nadlegoval otroka. Soočenje žrtve (npr. 5 let starga otroka) z duhovnikom pred neko komisijo.
bonk.gif

Citat:
Seksizem: ženske se lahko močno udeležujejo v cerkvenem življenju. Edino duhovnice ne morejo postati. Če je to seksizem, pa naj bo. Zanimivo pa je, da je ravno z Jezusom postala ženska enakovredna moškemu.

Ma ja itak. Ženska še dons ni enakovredna moškemu. Ti pa nekaj sanjaš da je bla ženska že pred 2000 leti enakovredna moškemu.
zmaga.gif

Citat:
O zgodovini bi se dalo tudi kakšno reči. Marsikaj se je zgodilo, vendar so ocene žrtev v marsikaterem primeru populistično napihnjene. V diskurzu populizma pa nekako argumenti odpovejo.

Ameriška vlada tud prav, da so poročila raznih svetovnih nevladnih organizacij, o civilnih žrtvah v Iraku prenapihnjena in da jih je umrlo samo nekaj 100 tisoč...
bonk.gif

RKC je za mene družba velikih manipulatorjev, ki jim je glavni cilj bogatenje, vpliv in moč (seveda se to povezuje) in jim je uspel nategnit največje možno število ljudi v zgodovini človeštva. To, da reklamiajo Jezusa kot nek ideal (neka utopija katero naj bi si vsi želel), katerega podoba je čisto nasprotje današnjim maškuram na vodilnih položajih v Vatikanu, je očitno, da so skrenili s puta, če so mel v štartu dober namen.