Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ma ne gre za to no..., gre za standarde, ki so pri njih precej nizji., to so ljudje, ki so prisli v EU s podezelja in so ziveli v bedi in pomanjkanju, tako, da je za njih nekaj povsem samoumevno, kar jaz niti ne pomislim, da bi probal. Hrana je v teh restavracijah poceni, ker se uvaza direktno iz kitajske, velikokrat tudi na crno, v navadnih nehlajenih kontejnerih. V te kontejnrrje pa vtaknejo vakumsko zapakirane kure, race, ribje jedi, mleko itd. Kakšne barve mora biti taka kura po enih treh tednih plovbe ...., no jo pa znajo potem hrustlljavo, zlato rjavo ocvreti.
http://www.dnevnik.si/kronika/316094
Se dobr da se je turska hrana.
Mogoce srpska, balkanska
Al pa slo kmecki turizmi
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Kle mislm, da je stvar predvsem v nekem ukoreninjenem strahu pred neznanim. Se prav bolj lokalna kuhinja, bolj smo ziher. Poznam nebroj ljudi, ki niso zainteresirani za tuje nove okuse. Hebat ga.....so na slabšem, če se mene vpraša. Na žalost mi skoraj vsak tak in podoben tudi navrže zgodbo o sumljivih prodajalcih kebaba in njihovih 20 let starih zalogah, o nehigieničnih kitajcih, ki skuhajo praktično vse, praktično povsod itd.(v vsaki zgodbi je sigurno drobec resnice ali slab primer....) Bog ne daj, da bi med dopustom na Tajskem ali kje drugje poskusili "street food", pol pa slišim, da je fasal drisko od hotelske hrane
Pamet v oči in nos, na koncu še na jezik.....pa veselo naproti novim okusom - to bi priporočil vsakemu. Velik je tega za probat okrog. Sej se lahko tud ven pljune, če ni dobr.
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Takole bom rekel: Notranjca ne poznam, vem edino, da je človek malo na gurmana cepljen.
Poznam pa po drugi strani zaposlene pri enem večjih slovenskih distributerjev predpripravljene hrane. Med drugim zalagajo tudi nekaj kitajcev, kjer jasno kamijončke razlagajo pri zadnjih vratih, proč od oči javnosti. In o kitajcih nimajo za povedat lepe besede kar se higiene tiče. Še več, precej jih je na ta račun tudi prenehalo zahajat v tovrstne restavracije. Pri čemer ne govorimo o točno določeni restavraciji, ampak o "kitajskem" tipu na splošno.
Sam tega nisem doživel in občasno ob povabilu z veseljem skočim tja, zavedajoč se, da higiena ni ravno na prvem mestu, kar pa poizkusim odmislit. Do prve slabe izkušnje...
Sicer pa čakamo na AutoFuna, da poroča o hrani in ostalem.
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Edino pred kratkim sem iskal ime tiste na Litijski, pa sem ugotovili, da se tam nahajata dve, precej blizu, takoj ob cesti??? (potem nisem šel, ampak samo kot opozorilo, katera je *prava* pa ne vem)
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Men je odlična hrana v kitajski nasproti železniške postaje. Kao nek fast-food, ampak fantastična hrana! Kuhinjo vidiš, delata žena in mož, okus pa bistveno drugačen od sicer po vseh kitajskih "kuhamo sveže iz iste piksne" istega okusa. Žlikrofe imajo božanske,
rezance tudi... v glavnem: lačen sem ratu
Najdu še ime in link:
http://www.kitajska-restavracija.com/ljubljana/nim-8-min
Evo, imena nisem vedu