Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ma ne gre za to no..., gre za standarde, ki so pri njih precej nizji., to so ljudje, ki so prisli v EU s podezelja in so ziveli v bedi in pomanjkanju, tako, da je za njih nekaj povsem samoumevno, kar jaz niti ne pomislim, da bi probal. Hrana je v teh restavracijah poceni, ker se uvaza direktno iz kitajske, velikokrat tudi na crno, v navadnih nehlajenih kontejnerih. V te kontejnrrje pa vtaknejo vakumsko zapakirane kure, race, ribje jedi, mleko itd. Kakšne barve mora biti taka kura po enih treh tednih plovbe ...., no jo pa znajo potem hrustlljavo, zlato rjavo ocvreti.
http://www.dnevnik.si/kronika/316094
Lej, če si tok freh, da boš pojedu nekaj pokvarjenega potem raje ne jej druzga, kt kar sam skuhaš - pa še to je pod vprašanjem. Tvoje pisanje nakzuje, kot da kura po 3 tednih sumljive plovbe je za jest, brez da bi se opazilo.
Kar se tiče kitajskih restavracij, jih je kar nekaj, ki so že dolga leta dobra stalnica pri nas npr. Kamnik in Komenda in pa tista na Vodnikovi, pa še kak druga. Česar se je treba zavedat je bolj način priprave hrane. Ne gre za pravo kitajsko kuhinjo - daleč od tega. Vse je prilagojeno našim okusom, v večini pa se v kitajski hrani uporablja MSG(mono natrijev glutaminat), ojačevalec okusa zaradi katerega je vse tako okusno - kao. To je sicer tudi prinešeno iz azije, kjer se šele počasi zavedajo, da to nima kaj iskat v hrani. Če se zavedaš tega ni problem, razen za zdravje ne dolgi rok, če bi to jedel pogosto. Sam mam full rad to hrano, a se zaradi določenih spoznanj in vse redkeje odpravim jest v restavracijo. Sede pa vsake tok časa, kot double cheese burger.
BTW, da pa ne bi slučajno začeli o genuine chinese cousine. Pomojem se tri četrt slovenclov obrne in laufa.