dobra kava

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
Pri kavi se gleda nadmorska višina in pa način čiščenja. Višje, kot je rastla, boljša je. Mokro čiščenje pa je boljše od "na luftu".

Verjamem pa, da je nekomu kava za 0.5€ na kg tudi dobra, industrija zna not nametat marsikaj, da jo naredi dobro, še posebej, če je že mleta...

Ampak jaz prisegam na kvaliteto.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
V kavarni Cafetino v centru Ljubljane imaš tudi možnost izbire veliko kav.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.381
310
83
Sicer kave ne pijem veliko, bolj pravi čaj, če pa že, pa kako v službi bolj zaradi druženja, doma pa zaradi tega, ker kdaj pa kdaj zadiši ob torti ali kakšnem piškotu, sladoledu...
Dobil sem za praznike kot darilo kavo Buna in morem reč, da je fajn kavica. Čeprav imam rad močno kavo, mi njen blag okus še kako dene. Dobil sem tako mleto in v zrnju in, ko sem poglodal kako zrnje je prav tako delovala zelo okusno in blago, za razliko od večine zrnj, ki sem jih kraj poglodal. Več o kavi ne vem povedat, mi je pa kot bivšemu kofetarju zelo všeč.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.381
310
83
So pa tele kavice tudi dobre, se jih večina dobi v večjem Mercatorju, ampak verjamem, da je za tiste, ki jih kuhajo kot po tekočem traku vsake par minut, da jo uživajo s cigareti, cena morda malo prehuda. Sodelavec v takem primeru kupuje zlatno đezvo
smile-1.gif
 

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tole: http://www.escobar.si/

top kava, 1500-2000 metrov nadmorske višine in mokro čiščenje, pražijo pa jo tik preden je dostava. Boljše se menda ne da dobit
wink-1.gif

Jap. Tole so najboljše kave definitivno. Od teh sta zame najboljši Etiopija sidamo in Nikaragva un regalo. Ostalo, vsaj kar sem jaz probal pri nas je enostavno mrtvo, brez prave arome in okusa. Kava mora biti obvezno sveže pražena. Un mojster ki praži tele kave, mi je zatrdil, da naj bi v 8 dneh po praženju oz. 15 minut po mletju, začela izgubljati aromo kar pomeni da je dobro kavo, sploh če je iz uvoza zelo težko dobiti. Ko enkrat probaš tapravo svežo kavo s poreklom, pravilno pripravljeno( brez povrevanja), brez vseh dodatkov, je ostalo ala barcafe, santana, loka itd. enostavno zanič.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
Sam sicer jemljem kavo iz hondurasa, ker je iz najvišje ležečih področij, a mogoče poiskusi tudi to iz nikaragve, malo me mika zaradi laskavega naslova cup of excellence
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
Tako kot to, ja, Chemex ottomatic, samo pač "ročno"
smile-1.gif
Turški način mi ne sede.
 

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Iz Cafetina mešanica Yemen : Etiopia Hara (1:1) ali pa za nežnejši okus Sumatra.
 

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.058
74
48
Celo znanost eni delajo, češ katera kava je najboljša, pol pa not zlijejo pol mleka pa 2 žlici cukra.
bonk.gif
V takih primerih je približno isti qrac če piješ kafe iz eurospina.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
ksz...

Kaj pa brezkofeinska kava, ali kavo pijete samo do 14h, potem pa več ne?

Escobar brezkofeinske nima, ostaja sicer italcrem ampak piše da uporabljajo CO2 metodo...obstaja še ena, 100% naravna metoda, swiss water metoda, ki pa je nisem našel pri nas.

Ve kdo kje nabaviti?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
Sem pozabil dopisat, da me zanima nakup mlete kave, ne kafič
smile-1.gif


Tile iz moderne prodajajo?