dobra kava

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Itak. Sam štacuna je bila pa za vse. Kaj in če so imeli za elito pod pultom, pa ne bi špekuliral.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Si najdla kafe? Če se kaj po Trebnjem giblješ zavij k Oparat pa kupi njihovo kavo. Meni zelo všečna, močnejša, aromatična.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Se mogoče da dobiti kje v slo vietnamska kava? Če kdo kaj ve
smile-1.gif

Ali pa če ima kdo kakšnega preverjenega dobavitelja iz tujine
tongue-1.gif

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Vsi, ki iščete dobro kavo za sprejemljivo ceno, poskusite z hladno varjeno oz. pripravljeno kavo.

Kar je pri tej pripravi fino, je to, da še iz takega šrota rata sprejemljiv napitek. Ker se enostavno določene snovi, ki so neugodnega okusa (maščobne kisline) v hladni vodi ne izlužijo.

Drugače pa jaz sem nekaj eksperimentirala in mi najbolj ustreza, da vzamem en del kave (zmlete), ga prelijem z dvema deloma vode, zaprem in potem pustim na pultu vsaj 12 ur. Vsake toliko mal premešam, ko grem ravno mimo. Potem pa precedim in shranim v hladilnik.

Dobiš tak kavni koncentrat, ki ga lahko potem po želji ali redčiš z vodo ali pa piješ kar takega kot je. Lahko segreješ, poleti pa si tako delam ledeno in je zakon.

Drugače je tu malce bolj na široko opisano: http://kuharija.si/content/iskanje-popolne-ledene-kave

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Včasih je bil en mini barček na nazorjevi malo naprej od Sux puba, kjer so prodajal kave raznih okusov, tudi v zrnju si jo lahko kupil, ne vem če še obstaja? Pa na Starem trgu je podobna kavarna in prodajalna kave Cafetino, samo ni tko kulski lokal.

Še link do TOP 5 kafeterij v LJ.

majč

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Ma najboljša je vsekakor ILLY, če tega ni, se pije pa Goriziana cafe, al pa Mattioni, vse tri iz kafetiere, se razume.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Mogoče ve kdo, kje se lahko kupi kvalitetna kava v zrnju? Vsaj iz 1200m nadmorske, brez neke pretirane vsebnosti plesni, etc...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Illy pa dobra kava , morda zadovoljiva, pa daleč od vrhunske, razen posebni produkti z gastro oddelka, pakirani po 5 in več kg.

Kar pa prodajajo v maloprodaji za končne kupce, je pa povsem druga uboga kvaliteta
rolleyes-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mogoče ve kdo, kje se lahko kupi kvalitetna kava v zrnju? Vsaj iz 1200m nadmorske, brez neke pretirane vsebnosti plesni, etc...

Vem jaz, samo povej ali mora priti iz Cibetovkine analne odprtine ali ne in pa, kak je cenovni limit ?

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
meni najboljše je bela kava iz hoferja, prej pa franck bela kupljena v hr - fantastična v jutrih na morju mmmm, potem pa sem jo kupil pri nas in ni tako dobra, kaj obstaja več vrst te kave??

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
jaz sem si zdaj že parkrat vzel v italcremu, nazadnje cuba serrano, pa glih sem naletel da so jo tisti dan pražli
smile-1.gif