No daj da slisimo tebe kaj bi ti naredil namesto presranih piæk.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Nič ne bom naredil... policaji so mi sami rekli, naj ne kažem na njih, ker jih bom mel prec 30 okrog bloka. Normalna država pač.
Te policaje bi bilo treba jutri postavit na cesto. Si ne zaslužijo, da bi jih pljunil, kaj šele, da bi jim rekel policaj. Piæke presrane.
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Medijem ni potrebno nič pošiljat, ker so to temo že videli, nič bat.
Če slučajno obstaja interes medijev za to zgodbo, potem jo bodo objavili. Saj bo Brgo povedal, če bodo stopili kaj v stik z njim.
Citat:
In policaja sta naredila najboljse kar sta lahko: povedala sta mu naj se ne izpostavlja ker bo imel se vec problemov. Ker je to resnica.
post numero unoCitat:
..če par dni pustiš avto pred blokom in zgleda takole...
Paniko bodo zagnali samo tisti, ki verjamejo kako "bogi" so cigani. Ostali vemo kako je v RL s tem.Citat:
In sedaj jim ne mores vec naselja zrusit ko si ga gledal 30 let. Ker bo cela slovenija v luft sla za kako nasilje gre.
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Glede na to da je zelo gladka lukna..prebiti pleh..je jasno da je en ustrelil iz vrha bloka..
Citat:
Pa še zelo bistven podatek...v tem naselju oziroma hribu živi skoraj tretina jugovičev in tukaj je treba krivca iskat
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Še vprašanje z moje strani. Je možno, da krogla v prostem padu prebije pločevino? in potem še sedež?
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Še vprašanje z moje strani. Je možno, da krogla v prostem padu prebije pločevino? in potem še sedež?
Citat:
Regarding the possibility of the bullet breaking the sound barrier in its fall - it is possible for objects to break the sound barrier while falling - just ask Joe Kittinger (google if you don't know who he is). However, of course, he exceeded the sound barrier at a very high height, where the air was thin.
In order to see whether the bullet could exceed the sound barrier, lets look at the energy gained and lost per distance fallen. The bullet will gain energy +E=d*g*m, and lose energy -E=d*Cd*p*v^2*A/2.
d=distance fallen
g=9.8m/s^2
m=mass of bullet
Cd=drag coefficient
p=density of air
v=velocity while falling
A=frontal area (from which Cd is generated)
Setting -E=+E, and solving for v, we find that v=((2*g*m)/(Cd*A*p))^1/2.
Cd at transonic speeds is about 0.45 for a bullet with an A of 5.8x10^-5 m^2 (a 7.62mm rifle bullet, AK-47). p at sea level is about 1.275 kg/m^3. m for a 7.62 mm bullet is about 0.01 kg. The terminal velocity calculated by this equation is about 76 m/s, well below transonic speed. Using the subsonic drag coefficient of 0.3, we get a terminal velocity of 94 m/s. So the bullet would come down at nowhere close to transonic speed. Nevertheless, a bullet hitting you at 94 m/s has a kinetic energy of 88 Joules, spread over a small area. It won't hurt as much as a regular bullet shot, but it will still hurt you. I'd wear a helmet if I were firing bullets in the air - people die all the time from "celebratory firing".
Citat:
Firearms expert Julian Hatcher studied falling bullets and found that .30 caliber rounds reach terminal velocities of 300 feet per second (90 m/s) and larger .50 caliber bullets have a terminal velocity of 500 feet per second (150 m/s).[8] A bullet traveling at only 150 feet per second (46 m/s) to 170 feet per second (52 m/s) can penetrate human skin,[9] and at 200 feet per second (60 m/s) it can penetrate the skull.[10] A bullet that does not penetrate the skull may still result in an intracranial injury.[11]
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz sem mnenja da ce bi jih drzava nehala podpirat s socialno podporo itd, si jih bi vec naslo delo in bi se v kakem desetletju socializirali.