dnevno nadomestilo oz. odškodnina

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
To me je zanimalo, hvala.
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Ja to je že lahko res... če ni službe ni nadomestila,,, samo če je poškodba tudi službe ne moreš iskati! in si v začaranem krogu.
Lahko bi en dan po poškodbi dobil službo, pa bi imel službo, ker pa si poškodovan pa si x let brez službe in brez odškodnine......

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Ja, se tudi jaz strinjam s tem da ni fajn, da stranka v takem primeru ni upravičena do nadomestila,
če takole vmes izgubi službo, samo se bom pa vseeno še pozanimal kako je to v praksi.

l.p.

some88

Zelenc'
30. maj 2015
1
0
1
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Pojem nezgode je natančno zapisan in opisan v splošnih pogojih, na kratko je pa tako kot je Mare napisal. Je pa vse odvisno od tega, kako je poškodba nastala, kaj ste povedali zdravniku in kaj je zdravnik potem napisal na poškodbeni list.
Če ste se s kolenom zaleteli v omarico, v stol ali kaj drugega, in če je to napisano na poškodbenem listu ali odškodninskem zahtevku, potem tako ali tako ni težav; če pa piše, da se je to zgodilo izključno ob počepu, pa to ni klasična poškodba, ampak prej bolezenska težava kot pa poškodba.

Zavarovalnice imajo natančno definirane vse pojme, tako da se za vsak dogodek oz. pripetljaj ve, kam spada, zato če slučajno ne bo izplačila odškodnine, to ne bo krivda zavarovalnice. Žal tako je, za nezgodo se natančno ve, kaj je.
Če dam kot primer, tudi policija od vas ne more zahtevati plačila kazni, če vi niste storili nobenega prekrška...

Jaz upam, da boste dobili izplačilo, ampak je vse odvisno od tega, kako je poškodba (uradno) nastala.

Še izvleček iz splošnih pogojev o pojmu nezgode.
triglav-nz.jpg

Lep pozdrav!

Pri uveljavljanju odškodnine bi rad bil previden ker sem v dvomih ali gre za poškodbo ali ne. Stvar je sledeča, z kolesom (downhill) sem si poškodoval medialni meniskus, vendar ne tako zelo da bi bil potreben takojšnji poseg.. Ko sem dva tedna po tem vstal iz počepa, je koleno zablokiralo in nato sem šel k zdravniku. Tam sem povedal, da se je tole zgodilo z kolesom, pri vstajanju iz počepa pa je koleno zablokiralo. Zdravnik pa je zapisal da se je zgodilo pri vztajanju iz počepa. Zaradi tega so lahko problemi pri uveljavljanju odškodnine. Moral bi povdariti da se je poškodba zgodila z kolesom, zdaj pri počepu pa je meniskus še toliko bolj vkleščilo/natrgalo, zaradi česa je koleno zablokiralo.

Sodeč po pravilniku je tudi počep po tem takem obravnavan kot poškodba??

pa poglejmo;

V 3 odstavku točka 7 piše, da se za nezgodo štejejo naslednji dogodki:

prekomerni telesni napori, nagle telesne kretnje, do katerih pride brez zunanjega dogodka, vendar le če povzročijo najmanj pretrganje mišic itd..

Se pravi da je počep odvisen od zavarovančeve volje, ker na koleno ni vplivala zunanja sila, vendar se upošteva kot za nezgodo ker je prišlo pri tem dejanju do poškodbe meniskusa, katerega so morali ekscidirati.

V 4 odstavku točka 6 pa piše da se za nezgodo ne štejejo:

prekomerni telesni napori, nagle telesne kretnje, do katerih pride brez zunanjega dogodka, ki ne povzročijo posledic navedenih v točki 7 3 odstavka.

Se pravi da če se pri počepu kaj pretrga oz. je potreben poseg, se ta dogodek vzame kot za nezgodo, čeprav je počep kar je bilo moje dejanje in ne delovanje zunanje sile na telo.

Prosim podajte svoja mnenja, jaz sem si tole tako razložil kot sem zgoraj opisal. Upam da je kakšna možna rešitev.

Nazadnje urejeno: