dizli VS bencinci

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
prvič kot prvič, nebi nikoli vzel1.6 dizla, kvečjemu 2.0 TDI, drugič, dobim cenjšo nafto, tretjič, gre za preizkušene motorje..

1,2 TSI ... manj navora, več žre od 2.0TDI, dizel je dizel, predvsem za klanec.. nizka kubatura me malo moti vzdržjivost, čeprav je to lahko samo predsodek in kup elektronke v teh bencinarjih, ko začnejo senzorji srat zna koštat......

še kaj...

aja pa vrednost dizla bo sigurno v razliki ceni pri rabljenem avtu v prid dizlu...

reality:
tvoj odgovor je bil verjento mišžljen za cizy-a.......

poglej še enkrat moj zgornji post...o razliki v ceni avtov , ki si jih dal za primerjavo.
20% ni malo....

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik stop pravi:
kateri tip motorja se torej splača kupit za dnevno vožnjo 80 km vzpenjajoč raven klanec na ravnini dosti ovinkov ( hitrosti od 80-120 km/h)

80km dolg klanec ?????
shocked-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
stop: v mojem primeru, če je tekoča cesta brez ustavljanja bi bencinar porabil cca 8/100 dizel pa 5l/100 (ko sem pisal še ni bilo omenjenega dolgega klanca, tako da verjetno malo več. Oziroma v eno smer več v drug manj ampak še zmerej raje mal več)

Sem vozil zadnjih 7 let mondeo 2.5 V6 bencin 170 KM.
Letos zamenjal z novim mondeom 2.0 TDCI dizel (140 KM) Vozim na isti relaciji.

Bencinar:
+ lepše se pelje
+ ni treslajev vibracij v prostem teku
+ lažje prehitevanje
+ motor se 4x hitreje ogreje
- večja poraba
- težko ga je prodat, če bi delal malo km bi pa sigurno bencinarja.

Dizel:
+ nižja poraba
- treslaji pri nizkih hitrostih (ampak enako kot pri ostalih dizlih)
+ pri hitrostih nad 50/uro pa treslaji popolnoma izginejo - zelo mirna vožnja

Pri bencinarju sem imel porabo 9,76 dizel pa 6,97 l/100 km Glej poraba.com uporabnik ozze.
V obeh avtih imam vgrajen webasto. Pri bencinarju je pozimi notranjost po 20minutah popolnoma ogreta, medtem ko se pri dizlu začne ravno ogrevat.
Bencinarja še vedno na vsake toliko časa peljem na sprehod, in to počnem prav z veseljem (le zakaj)

Bencinar se še vedno prodaja. Ford mondeo 2.5 V6 170 KM letnik 2001. Avto ima ravno narejen tehnični pregled in velja do konec maja 2012. Možna tudi testna vožnja, ne le po parkirišču. Ves čas servisiran na pooblaščenem servisu.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4842451&show=1

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
lepa primerjava, bi pa rekel samo tole:
-motorja sta različnih generacij, tako, da so pri istih generacijah razlike (verjetno)manjše
-bencinar ima 25% večjo kubaturo in 20% večjo moč, kar ni zanemarljvo in tudi vpliva na porabo in ostalo

Zanimivo mi je po svoje tudi, da se poudarja, da za rabljenega dizla dobiš več +ga lažje prodaš.
Za nekaj let stare avte to že mogoče drži, kaj pa za stare recimo 10let ....?
Kakšen avto 10let+ star bi brez bojazni kupili: turbodizla(turbina, injektorji, itd...) ali bencinarja (več al manj klasika )?

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.153
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ce si se peljal sam, potem pogojno verjamem, ce pa si mel poleg familijo, pa vso srečo.

Peljal sem se sam.

Kakšen interes naj bi jaz imel, da bi o tem lagal? Lahko pa greva enkrat skupaj, če nimaš ravno 200 kg, bo potegnil
wink-1.gif

zdaj pa ponovi zgodbo z družino in pesom (brez da vse pokozlajo), pa da se še bodo družli s teboj
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
80 Km v eno smer? Dizel.
80 km v obe smeri? Kar ti pase.
Ampak vse je relativno. Ce bos vzel dizel polizdelek, potem bi dolgorocno cenejsi bencinar.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:

Pa še zanimivost - pri nas blizu je dvopasovna cesta v hrib, omejitev je 50kmh. In tam vedno razni šumaherji pritisnejo gas do konca ali pa se limajo na rit tistemu, ki vozi po omejitvah nekateri celo prehitevajo po desni. No enkrat je peljal v breg BMW 530d, za njim pa porše 911 (navadna carrera), bmw je vozil 50, porše ga je hotel prehiteti po desni ampak je BMW stisnil gas porše ni imel šans, na koncu če nebi voznik BMWja spustil gas bi se porše skantal na vrhu hriba kjer je zožanje...... smešno za videt haha
To ne pov cisto nic, razen da sta oba voznika debila. Porsche, ker je verjetno prekoracil hitrost, bmw pa vemo zakaj. Namrec lahko je Porsche lagano pritisnil plin v nakvisji prestavi, bmwjas pa saltal dol dve in gasa.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:

Pa še zanimivost - pri nas blizu je dvopasovna cesta v hrib, omejitev je 50kmh. In tam vedno razni šumaherji pritisnejo gas do konca ali pa se limajo na rit tistemu, ki vozi po omejitvah nekateri celo prehitevajo po desni. No enkrat je peljal v breg BMW 530d, za njim pa porše 911 (navadna carrera), bmw je vozil 50, porše ga je hotel prehiteti po desni ampak je BMW stisnil gas porše ni imel šans, na koncu če nebi voznik BMWja spustil gas bi se porše skantal na vrhu hriba kjer je zožanje...... smešno za videt haha
To ne pov cisto nic, razen da sta oba voznika debila. Porsche, ker je verjetno prekoracil hitrost, bmw pa vemo zakaj. Namrec lahko je Porsche lagano pritisnil plin v nakvisji prestavi, bmwjas pa saltal dol dve in gasa.

Sta oba kar do podna zahodila, sem pa hotel povedati da dizli bolje vlečejo v hrib (sploh nebi pričakoval da 911 nemore prehiteti BMWja 530d v hrib).

Sta pa debila oba ja
smirk-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa verjetno si obema videl v avto, da veš v kateri prestavi sta imela kajne?
hysterical-1.gif

Pa to da 530 ni bil čipan si verjetno tudi ugotovil po tem ko se je mimo peljal.
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
-motorja sta različnih generacij, tako, da so pri istih generacijah razlike (verjetno)manjše
-bencinar ima 25% večjo kubaturo in 20% večjo moč, kar ni zanemarljvo in tudi vpliva na porabo in ostalo
a ves koliko ima dizel vec navora. Koliko bi moral zaradi tega vec pozret? Ves koliko ima dizel boljsi pospesek med 80 in 120 v koncni prestavi? Koliko zaradi tega vec pozre?
Skoraj preprican sem da je dizel tezji od bencinarja kljub temu da je V6 benz. Vecja poraba?
Alterji pravijo da je bolje kupiti 2.0 motor kot 1.6. Bo manj zrl ker se bo manj matral!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.962
113
pri taščici
Pa pravis da je bolje kupiti 10 let starega bencinarja buletproof kot pa dizla s turbino.... . Ozze dvigni ceno vsaj za jurja, kupci se bodo pobili za tvoj avto.
No znanec je kupil 10 let starega sestaka bencinarja Q. Samo dela manj kot 10 letno, vecina kratke relacije. In se bi celo zimo v mrzlem tdi vozil.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

zdaj pa ponovi zgodbo z družino in pesom (brez da vse pokozlajo), pa da se še bodo družli s teboj
evil.gif

Ne bo šlo, ker dvomim da nas bi vseh 5 potegnil - s psom ali brez njega. Dodatnih 230 kg bi se poznalo.

Ne vem pa, zakaj bi kdo karkoli kozlal. Čez ovinke ni šlo hitro.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Ok, bi jaz nekaj vprašal.
Ogledano imam sicer eno varianto, ki se zna realizirat proti koncu leta. Avto je octavia limuzina. Prva varianta je 1.4tsi, druga pa RS TDI.
Glede na stroške zavarovanja, cestnine in porabe bi bilo razlike pri mojih km (cca. 18k letno) cca. 50€ letno v škodo RS-ke. Je res, da je RSka v štartu 3500€ dražja, a to me še toliko ne moti. Pri vsem skupaj pa bi lahko večjo razliko naredili stroški servisov, ki pa ne vem kakšni so. Torej kaj je bolje vzeti?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
hysterical-1.gif

Pa to da 530 ni bil čipan si verjetno tudi ugotovil po tem ko se je mimo peljal.
crazy1.gif

Poznam oba voznika, zato pa vem
smirk-1.gif

Zdaj je pomembno v kateri prestavi je kdo imel?
hysterical-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Če te ne moti 3500€ dražja vRSka, potem je odgovor znan
smile-1.gif
Cena servisov je tam-tam, prineseš svoje olje in filter pa imaš redni servis pod 100€. Poraba je nižja kot pri tsiju, kakšnih posebnih okvar ni na teh TDI motorjih. Nekaj šteje tudi užitek v vožnji, ki je neprimerno boljši v rski.

Če se ne motim, ima Evrofil službeno vRSko? Ti lahko kaj več pove...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
hysterical-1.gif

crazy1.gif

Zdaj je pomembno v kateri prestavi je kdo imel?

Je ja? A tebi tvoja kibla mogoče v vsaki prestavi enako pospešuje? Butla delaš iz sebe z takimi izjavami.
bonk.gif

Sicer sem pa v tej temi že precej konstruktivnega napisal (predvsem SVOJE izkušnje z sodobnimi motorji), tako, da me ne rabiš vedno spraševati če je to vse kaj znam napisati, hvala.
zmaga.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sploh ni pomembno kdo je imel v kateri prestavi đizs bistvo je da porše ni mogel PO DESNI prehiteti bmwja 530d - v hrib seveda.

Pa ne seri preveč
smirk-1.gif

Prav tako kot si ti svoje napisal sem jaz svoje napisal, meni dizel pokuri manj skoraj ista moč mašine sem napisal pluse in minuse.

LP

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
ksz
se pravi daš porša/ferarija/veyrona v 6 al pa 7 gear, svoja jajčka pa v 1st gear in greš iz mesta štartat v klanc in boš slavno prehitel vsa zgoraj našteta jajca

A si to hotu povedat?