enostavno 90% mehanikov nima znanja/izkušenj - to bo to
ja tudi pride tak primer da si totalno v temi. Smo delali na enem 300c. bil 3 mesece pri nas, bil 3 mesece pri majstrih za elektroniko, bil tri mesece na pooblaščenem. Vsi v temi. Avto obrnjen od podvozja do strehe vse mogoče nikjer nič. Probali z drugimi računalniki itd...Zdaj pa nagradno vprašanje in sicer, ali je to res tak "high tech" da se je treba iti igrico toplo-hladno dokler ne trofiš napake ali pa enostavno 90% mehanikov nima znanja/izkušenj?
"Lojzek iz Španije" je uporabnik na forumu (tujem), ki je videl izpis iz mojega kitajskega (klon) testerja in ima očitno vpogled v Citroenove baze oz. howto-je oz. jih zna brat.In Lojzek iz Španije je podal rešitev kako? Kako ste prišli do njega?
To je krnekajv bistvu. Uporabno za avte v garanciji in nič drugega. Tovarna bo rekla nov ECU recimo. Mojster elektronik bo pa ecu odpr popravo in bo rešeno. Vedel bo pa kaj je problem še predn avto vidi. in takih primerov je ogromno. Dober mehanik predvsem pozna dosti folka. Ker nemore vsak vse vedet. In pametni si pomagajo med seboj. Ti meni jaz tebi in zadeve špilajoVem za kar nekaj znamk vozil, kjer se ob malo resnejšem problemu, računalniško (motorni računalnik) povežejo v "tovarno" in dobijo od njih navodila kaj bi lahko bilo in kako to rešit - verjetno je to to kar misliš. Seveda lahko to naredi le pooblaščenec.
Ga pogledamo pa reče ded me je isto jebalo pol leta
Nisi razumel poante. Avto se preko računalnika poveže v sistem, ki ima noter rešitve in navodila. Podobno bi lahko za vaš 300C dobili tako rešitev že po prvih par dnevih, če bi oni drugi majster svojo rešitev posredoval v sistem.To je krnekajv bistvu. Uporabno za avte v garanciji in nič drugega. Tovarna bo rekla nov ECU recimo. Mojster elektronik bo pa ecu odpr popravo in bo rešeno. Vedel bo pa kaj je problem še predn avto vidi.
Torej bi lahko enako naredil slovenski pooblaščenec."Lojzek iz Španije" je uporabnik na forumu (tujem), ki je videl izpis iz mojega kitajskega (klon) testerja in ima očitno vpogled v Citroenove baze oz. howto-je oz. jih zna brat.
Saj nimajo samo pooblaščenci takih baz. Maš tudi raznorazne "kataloge" z vodeno diagnostiko in opisom napak.Nisi razumel poante. Avto se preko računalnika poveže v sistem, ki ima noter rešitve in navodila. Podobno bi lahko za vaš 300C dobili tako rešitev že po prvih par dnevih, če bi oni drugi majster svojo rešitev posredoval v sistem.
Saj nimajo samo pooblaščenci takih baz. Maš tudi raznorazne "kataloge" z vodeno diagnostiko in opisom napak.
Tisti majster pa nima nič od tega da krajzlerju to posreduje. Še plačat bi jim mogo za dostop