DIY pametna hiša software in hardware

monsi

Pripravnik
15. feb 2009
42
2
8
Hvala za sporočilo o napaki. Sem že pripravil patch oz fix za napako. Napaka izvira iz nove verzije 2024.9 ko so prešli na novo verzijo aiohttp, ki pa ni več kompatibilna z mojo.
Rešitev:
popraviš datoteko manifest.json v folderju custom_components/arso_weather_integration na tole vsebino:

Koda:
{
  "domain": "arso_weather_integration",
  "name": "ARSO Weather",
  "version": "1.2.2",
  "documentation": "https://github.com/andrejs2/arso-vremenska-integracija/",
  "issue_tracker": "https://github.com/andrejs2/arso-vremenska-integracija/issues/",
  "dependencies": [],
  "codeowners": ["@andrejs2"],
  "requirements": ["aiohttp==3.10.5"], # <----------tole vrstico je treba popraviti na 3.10.5 verzijo
  "iot_class": "cloud_polling",
  "config_flow": true
}

ali pa, pobrišeš integracijo iz folderja in na novo snameš iz github repozitorija in razpakiraš lokalno ter mapo arso_weather_integration skopiraš pod mapo custom_components. Popravljena je le datoteka manifest.json, vse drugo je enako.
Hvala za hiter odgovor. Sem popravil na roke in zdej dela :)

ruki33

Pripravnik
30. nov 2016
35
26
18
Zadnji update HA na 2024.10 spet povzroči, da se aiohttp verziji ne ujemata in javi napako.
Popraviti je treba manifest.json:

Koda:
{
  "domain": "arso_weather_integration",
  "name": "ARSO Weather",
  "version": "1.2.3",
  "documentation": "https://github.com/andrejs2/arso-vremenska-integracija/",
  "issue_tracker": "https://github.com/andrejs2/arso-vremenska-integracija/issues/",
  "dependencies": [],
  "codeowners": ["@andrejs2"],
  "requirements": [], ## <-----change this line to this
  "iot_class": "cloud_polling",
  "config_flow": true
}

Po tem, ko ni več v requirements določena verzija aiohttp, bi zadeva morala biti ok tudi po naslednjem updejtu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.909
6.545
113
Decembra k bom imela veliko casa in volje...

Zelim si ze en čas, da bi preko telefona lahko upravljala garazna in dvoriscna vrata. Trenutno imam daljinca za oboje in pa v hisi lahko preko tipke lahko upravljam oboje. Imam ono tipko ko jo kliknem in gre na svoje mesto nazaj. Pa kliknes se enkrat in se ustavi, ce je na pol poti ali gre dol. Torej, je kot na feder, se vrne nas svoje mesto. Ne vem, kako se temu reče

Za zaluzije, ce mi zgornje rata, pa imam takle:
To ni tok nujno, bolj simulacija, da je kdo doma, ko nas ni...

Kako se lotiti. Kupiti raspberry pi ali home assistant varianti, ki jo prodajajo. Zeleno ali rumeno varianto.

In kaj je potem najbolj dummy varianta za upravljanje želenega?

Malo me usmerite, prosim, ker tega je veliko...

bev

Majstr
25. apr 2017
382
261
63
Za dvižma vrata imam tole. Dela že par let bp. Če je na tipko bo delalo tudi za drsna, Seveda rabiš dva komada. Drsna vrata sem naredil pametna takoj na začetku, ko o zadevah nisem imel pojma S tole tipko, ki jo nalimaš ob obstoječo tipko in pritiska nanjo. Za nič od teha ne rabiš homeassistanta, je pa bolj elegantno, če ga imaš. Jest pritisnem v homeassistantu eno ikonco in se mi zapira/odpira oboje naenkrat. Lahko pa seveda vsaka vrata posebej.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.538
960
113
Decembra k bom imela veliko casa in volje...

Zelim si ze en čas, da bi preko telefona lahko upravljala garazna in dvoriscna vrata. Trenutno imam daljinca za oboje in pa v hisi lahko preko tipke lahko upravljam oboje. Imam ono tipko ko jo kliknem in gre na svoje mesto nazaj. Pa kliknes se enkrat in se ustavi, ce je na pol poti ali gre dol. Torej, je kot na feder, se vrne nas svoje mesto. Ne vem, kako se temu reče

Za zaluzije, ce mi zgornje rata, pa imam takle:
To ni tok nujno, bolj simulacija, da je kdo doma, ko nas ni...

Kako se lotiti. Kupiti raspberry pi ali home assistant varianti, ki jo prodajajo. Zeleno ali rumeno varianto.

In kaj je potem najbolj dummy varianta za upravljanje želenega?

Malo me usmerite, prosim, ker tega je veliko...
Najprej rabiš kak WIFI sonoff switch... ali kaj podobnega... Po možnosti kaj takega, da dobiš še magnetno stikalo, ki ti javi nazaj, da so vrata res zaprta. (se zna zgodit, da se kaj zatakne pod vrata in boš imele celodnevno razprodajo). Ko imaš tako stikalo, ga komot povežeš z appom na telefonu (za Sonoff je EWElink app). Zadeva dela dokler je na razpolago wifi signal. Ko imaš to se potem lahko greš integracije ala Home Assistant.
Jaz sem ravno ta teden kupil HA Green... Tako da se še učim... Prej sem HA laufal samo na PC... Ta mora biti pa potem prižgan in na mreži in Ha moraš vsakokrat zagnat, da zalaufa.

• Všeč mi je

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.697
3.302
113
Green je fina zadevica. Tudi sam nabavil letos.

Zaenkrat kontroliram ali so krave odvezane z lučko v kuhinji in obvestilom na Telegram in prižigam nekaj luči na osnovi prisotnosti, sončnega zahoda in pojavljanja oseb/avtov na Reolink kamerah. No, pa temperaturo peči in bojlerja nadziram, ter vklapljam in izklapljam ostale bojlerje. Mi je pa seveda, ker sistema še ne poznam dovolj uspelo skuriti tudi glavno varovalko, ker so se bojlerji vklopili v konični obremenitvi :) Res izjemna zadeva.

• Všeč mi je

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.538
960
113
Green je fina zadevica. Tudi sam nabavil letos.

Zaenkrat kontroliram ali so krave odvezane z lučko v kuhinji in obvestilom na Telegram in prižigam nekaj luči na osnovi prisotnosti, sončnega zahoda in pojavljanja oseb/avtov na Reolink kamerah. No, pa temperaturo peči in bojlerja nadziram, ter vklapljam in izklapljam ostale bojlerje. Mi je pa seveda, ker sistema še ne poznam dovolj uspelo skuriti tudi glavno varovalko, ker so se bojlerji vklopili v konični obremenitvi :) Res izjemna zadeva.
No jaz imam komplet razsvetljavo v firmi na Sonoff stikalih... Nekatera so tudi medsebojno povezana kot menjalna ali logična stikala (recimo greš v Moški WC in prižgeš luč, pa se prižge še tista nad umivalnikom, enako za Ženski WC, se prižge ista luč nad umivalnikom. Ugasneš luč nad umivalnikom, se ugasnejo vse luči v WC-jih (če gorijo)... Vse potem tudi na HA.
Imam tudi nadzor temperature v prostorih (to imam preko IR dodatnih daljincev za klimo). Spet najprej preko appa, nato pa še v HA.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.538
960
113
Tako je... Vse te stvari so stand alone... Za sonof imaš Aplikacijo Ewelink v play storu.
Potem je tu se Tuya... Za IR in kake druge stvari
Pa Shelly
Pa še bi se kaj našlo....
1732217882325.png

En izseček iz mojega Ewelinka

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.909
6.545
113
O bemtis, saj tole sem pa ze enkrat imela. Za urnike za lojtrco stekar. Zdaj imam meross..moram pogledat, ce tudi nudi kaj podobnega

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.538
960
113
O bemtis, saj tole sem pa ze enkrat imela. Za urnike za lojtrco stekar. Zdaj imam meross..moram pogledat, ce tudi nudi kaj oodobnega

O bemtis, saj tole sem pa ze enkrat imela. Za urnike za lojtrco stekar. Zdaj imam meross..moram pogledat, ce tudi nudi kaj oodobnega

Za garažo bi jaz dal tole, kar je na linku, ker ima še magnetno stikalo....
Imam doma en kos, ki pa še čaka na vgradnjo.

Kupil pred 1/2 leta pa nanj pozabil.. Včeraj sem ga spet "srečal v eni škatli... Tako, da mogoče enkrat pa bo...

Tako, da funkcionalnosti pa ne morem komentirat...
Deluje pa v Ewelink appu... vsaj tako piše...

• Všeč mi je

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.538
960
113
Tole najbrz lahko uporabim tudi za dvoriscna vrata, ki delujejo na enak princip?
Itak, da lahko... Če ne direktno pa preko releja ali kontaktorja... Če je zadaj prevelika moč... Več kot 2 kW (bolje, da je max 1 kW, ker tisti priključki kamor gredo žice so precej tanki) ali pa 3F ali 24VDC motor...

bev

Majstr
25. apr 2017
382
261
63
Hočeš reci, da ce imam sonoff stikala, niti ne rabim HA? Preko njihovega appa rihtam.
To so pravljice. Ni firme ki bi imela vse vrste naprav. Brez HA imaš potem x appov in nazadnje ne veš več katerega vklopiti da ugasneš jebeno luč :) V HA pa povežeš vse te firme v en sistem in uporabljaš en app v katerem delaš avtomatizacije v stilu: ko senzor firme x zazna gibanje prižge luč firme y če je naprava firme z vklopljena.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.538
960
113
To so pravljice. Ni firme ki bi imela vse vrste naprav. Brez HA imaš potem x appov in nazadnje ne veš več katerega vklopiti da ugasneš jebeno luč :) V HA pa povežeš vse te firme v en sistem in uporabljaš en app v katerem delaš avtomatizacije v stilu: ko senzor firme x zazna gibanje prižge luč firme y če je naprava firme z vklopljena.
Žal ne drži... Pa bi jaz rad, da bi...
Uporabljam Sinilink, ki žal nima integracije za HA... Je pa to zelo točen in odziven termostat z Displayem... Ima vse, kar Sonoffov termostat nima... Sonoffov termostat (prikaz Spremembe temperature v appu ali HA je neznansko počasen)
Menda se ga pa da fleshat (kar pa jaz še ne znam) da gre na HA