Mi Door and Window Sensor 2 - Xiaomi Global
Mi Door and Window Sensor 2: Event history | Synchronised smartphone notifications* | Left open alert* | Now with light sensor, ,
A tole gre v BT integracijo v home assistant?
Jaz imam dva. Imam pa ESP32, katerei deluje kot hub.Mi Door and Window Sensor 2 - Xiaomi Global
Mi Door and Window Sensor 2: Event history | Synchronised smartphone notifications* | Left open alert* | Now with light sensor, ,www.mi.com
A tole gre v BT integracijo v home assistant?
Na začetku sem ga poskusil (OpenHab), pa mi ni preveč odgovarjal.Vidim, da večina uporablja HomeAssistant. Je kdo uporabil OpenHab, ali je bistveno slabši od HA?
Ocene na netu so marsikje v prid OH.
Katero integracijo uporabljaš za branje? Si dal na senzor vrat custom FW?Jaz imam dva. Imam pa ESP32, katerei deluje kot hub.
Ne mislim, da imam kar originalni FW gor, sem samo bind key našel preko modane xiomi aplikacije (če se prav spomnim) in nato v ESPhome vpisal potrebne nastavitve (platform: miot_mccgq02hl ), imam pa še temperaturne senzorje kar zraven (platform: xiaomi_lywsd03mmc).Katero integracijo uporabljaš za branje? Si dal na senzor vrat custom FW?
Sam se tudi nagibam da bi jih par nabavil, tako da me zanima kako jih je najbolje zvezati skupaj.
Na temperaturnih senzorjih imam custom FW in noro dobro vlečejo (do garaže 20+m skozi X zidov)
Jaz uporabljam Sonoff zigbee 3.0 s custom FW in Home assistant.Zdravo, nabavil sem napačni senzor (Zigbee Temperature & Humidity Sensor ), šele sedaj sem opazil da ni WiFi verzija, ampak Zigbee.
Kateri Tuay Zigbee gateway je pametno nabaviti? Ali senzor deluje smo preko tega gatewaya?
A ta FW: https://github.com/atc1441/ATC_MiThermometer?Katero integracijo uporabljaš za branje? Si dal na senzor vrat custom FW?
Sam se tudi nagibam da bi jih par nabavil, tako da me zanima kako jih je najbolje zvezati skupaj.
Na temperaturnih senzorjih imam custom FW in noro dobro vlečejo (do garaže 20+m skozi X zidov)
Ja. Predvsem zaradi lažjega pridobivanja tistega bind keya, tukaj ne rabiš uporabit Xiaomi Home app-a in prestrezati keya.
Sem na hitro pogledal pa ne vidim nekih hudih prednosti tega modula...Če bi se še dalo naročiti …
To lahko enostavno urediš tako, da nabaviš en ESP8266/32 ki ima zraven zunanjo anteno.Jaz sem si naredil PIR senzor is HC-SR501 in ESP01, ohišje pa sem 3D natisnil, edino kar mi ni všeč je slaba wifi razdalja samega ESP01. Uporabljam ga za reset izklopa luči v predsobi. Drugače nisem ljubitelj PIR senzorjev za namen prižiganje luči po stanovanju/hiši.
Vem, samo jaz imam to ohišje in ESP01 gre edino not.To lahko enostavno urediš tako, da nabaviš en ESP8266/32 ki ima zraven zunanjo anteno.
Pa če še ta ne lovi dovolj dobro jo zamenjaš z eno od kakega starega routerja...