Home Assistant je aplikacija. Lahko ga poganjaš tudi preko Dockerja na primer.Home Assistant je, kot vidim OS in ne aplikacija
Shelyi za eur to brez težav delajo.Sem sicer prebral temo, ampak nisem našel odgovora na svoje vprašanje:
Rad bi na daljavo izklapljal, oziroma nastavljal pametne vtičnice in meril porabo elektrike na le teh. Najprej me zanima katere vtičnice sploh priporočate (recimo max 20€ za eno in da se jih idealno da dobiti pri nas ali pa da je hitra dostava, če je iz tujine) in kateri SW? Home Assistant je, kot vidim OS in ne aplikacija, in to ne pride v poštev. Imam engega raspberrya 4 8GB, na katerem imam že nekaj zadev (pi-hole, open vpn, docker, grafana, influxdb) in bi ga izkoristil še za monitoriranje in upravljanje 3 pametnih vtičnic in verjetno še kakšnega senzorja.
Hvala v naprej.
Samo so praktično vsi omejeni na 10A?Shelyi za eur to brez težav delajo.
12A bo dovolj. Preko palca tvoj setup žre verjetno max 1000W, torej 4A...O štromu nimam pojma, bo 12A dovolj, da priklopim gor večji razdelilec, na katerega je priklopljen računalnik, 2 monitorja, velikokrat še laptop in dva aktivna zvočnika. To me malo skrbi, glede na to, da so bile skoraj vse vtičnice, ki sem jih gledal 16A ali 20A.
Edit: enako vprašanje tudi za 16A.
Imam nekaj teh in dve tele. Vse upravljam preko Smart Life aplikacije ali Google Home od kjerkoli na svetu. Vse se dajo remote programirati in tudi kažejo porabo energije.Sem sicer prebral temo, ampak nisem našel odgovora na svoje vprašanje:
Rad bi na daljavo izklapljal, oziroma nastavljal pametne vtičnice in meril porabo elektrike na le teh. Najprej me zanima katere vtičnice sploh priporočate (recimo max 20€ za eno in da se jih idealno da dobiti pri nas ali pa da je hitra dostava, če je iz tujine) in kateri SW? Home Assistant je, kot vidim OS in ne aplikacija, in to ne pride v poštev. Imam engega raspberrya 4 8GB, na katerem imam že nekaj zadev (pi-hole, open vpn, docker, grafana, influxdb) in bi ga izkoristil še za monitoriranje in upravljanje 3 pametnih vtičnic in verjetno še kakšnega senzorja.
Hvala v naprej.
Sem sicer prebral temo, ampak nisem našel odgovora na svoje vprašanje:
Hvala v naprej.
Tale "na baterije" je problematično.Iščem “najboljšo” (beri: majhno, poceni a stabilno) varianto za merjenje temperature “dvižnega voda” - bakrena cev 3/4.
Najraje na baterije.
Osnovna ideja je sicer SONOFF TH10 pa eden od sensorjev gor. Ampak mi je “prebikasto”.
Kaki predlogi?