Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Sicer ste pa kresalčki z vašim čudnim razumevanjem varne vožnje pri vrhu spiska zaritnežev. Spomnim se vsaj 10 primerov, ko so se mi plavi angeli nalimali 1m za ritjo in nato besno žmigali z lučmi ali pa nato nenadno prižgali sireno. Enega sem enkrat pošteno ozmerjal
Upam da si dobil zasluzeno poloznico za krsitev po ZJRM-1 7/II
Nič samokritike o ravnanju tvojih kolegov? Ne? Pač aroganto predpostavljaš, da ima kresalček vedno prav. A v tem primeru sva midva s plavim angelom zgolj v odnosu žrtev (jaz kot najbolj nedolžna ovčica) in storilec (zlobni gargamel v podobi kresalčka) in le ta ne vodi uradnega postopka proti meni. Kvečjemu bi lahko ukrepal po 1. in ne 2. odstavku, a si ni drznil. Sicer pa BUTELJ je BUTELJ ne glede na to ali nosi uniformo ali ne.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
, drugega, s provido, pa sem kazensko prijavil, ne boš verjel, zaradi ogrožanja varnosti.
Da ne bos v bodoce govoril neumnosti: Ko ti podas ovadbo na zapisnik ti gor ne pise za katero dejanje si nekoga ovadil. to pise sele v kazenski ovadbi. In za prekratko varnostno razdaljo nisi mogel nikogar kazensko ovajat ampak si dogodel lahko prijavil na policiji oni pa so zadevo potem preganjali kot prekrsek. Razen ce se je to vse skupaj zgodilo v tvojem domislijskem svetu kjer veljajo neki drugi zakoni. v slednjem primeru sem povsem nekompetenten za nadaljno razpravo.
In spet v dobri modri maniri plavih angelov arogantno predvidevaš, da je provida lovila mene. Nak Cefizelj, situacija je bila zelo podobna tisti v primeru Kresalkinega videa, ko se je z vso ihto zalimala na rit nič hudega sluteče Toyote, le da je bilo v mojem primeru še dosti hujše: policijski Škodilak mi je, brez plavih luči seveda, v lovu za divjaškim mercedesom, pripizdil vsaj 200 na uro za hrbet in tik pred zdajci zaviral na meter pred pojim zadnjim odbijačem, besno utripajoč z dolgimi lučmi. Ker jaz pač nisem ponižni, bogaboječ državljan sem mu takoj prižgal vse 4 žmigavce v jasno opozorilo naj se, CRETEN, umakne na varnostno razdaljo. On seveda nazaj odgovori z modrimi lučmi in sireno, ves čas viseč na 1m razdalje pri 130 km/h in mu tudi slučajno ni prišlo na pamet da bi se umaknil na varnostno razdaljo in mi tako omogočil neoviran premik na desni pas. No, ker seveda skrbim za lastno varnost, smo se potem zelo, zelo počasi ustavljali in se končno ustavili na odstavnem pasu. Potem je sledilo nekaj krepkih izjav z obeh strani ob popolnem molku policijskega sopotnika na desnem sedežu, ki se v rabote svojega kolega očitno ni hotel vmešavati, nakar smo odpluli vsak svojo pot. Začuda se mu ni mudilo loviti tistega Mercedesa.
Ker sem bolj zlobne in maščevalne sorte
, sem proti dotičnemu kresalčku podal pisni predlog kazenske ovadbe direktno na ministrstvo, kar lahko z digitalnim podpisom storiš po internetu, če slučajno nisi vedel. V dokaz pa sem navedel sam posnetek provide, ki je nedvomo dokazoval teroristično agresijo policije nad nedolžnim državljanom. Škoda le, ker Škodilak ni vozil 260 km/h.
In ne, nisem gojil iluzij, da bo prišlo do sodnega epiloga, a stvar prav gotovo ni minila brez posledic. Kresalček je moral vsaj na zagovor h komandirju v opravičilo svojih rabot, pa še kakšno navodilo z ministrstva o bolj kulturnem obnašanju na cesti je verjetno priromalo zraven.
In ja dragec, to je resno ogrožanje moje varnosti in v civilizirani deželi bi takšnim teroristom morali odvzeti vozniško dovoljenje in še kaj.