V diplomi so ugotovili drugače. Edino lasje so imeli nek konkreten učinek. Tudi sintetični repelent se ni ne vem kako izkazal.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:Nisem vedel da na lase ne trzajo več......mi je blo razloženo da zadržujejo vonj po človeku še 2 tedna in da je to ultimate home made varjanta za odganjat
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Letos so srne postale zelo domače. Moj vrt redno obiskuje srna z mladičema, lepo pride familija sredi belega dne, se sprehodi po vrtu, pri tem jih prav nič ne moti, da sem na vrtu tudi jaz. Če nanje zavpijem, dvignejo glavo in me zvedavo opazujejo, premaknejo se šele, če grem proti njim, ampak šele ko se jim približam na cca 2 metra. Še na misel jim ne pride, da bi zbežale v bližnjo gmajno.
Če bodo takole nadaljevale pri obiranju pridelkov na vrtu (fižol, jagode, paradižnik, paprike, feferoni - solate nimam), bom jaz začel razmišljat o srninem golažu.
Ja, sej srnice so fletne,drži, ampak golaž pa tud ni od muh....
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Izkušnjo z višjo ograjo je že sprobal moj sosed. Teren je namreč kar prece hud breg - in srne "zgoraj" brez problema preskočijo precej visoko ograjo, problem nastane, ko ne morjo več ven, ker hočjo ven na isti strani kot so prišle noter. Ni fino opazvat srno, ki se ji totalno odtrga, ker ne more iz zaprtega prostora, odprtih vrat pa ne najde.