Disk namesto DVD enote v prenosniku

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Ce prav vidim, imam(o) na izbiro trenutno to, kar je linkano v prvem postu (od Akase), ali pa http://hddcaddy.eu/ ? Kateri od teh naj bi bil boljsi? Za Akaso sem bral slabe reviewe, pa menda je kar ena genericna rec, ki mora pasati na vse, pri hddcaddy pa imajo razlicne glede na modele.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
V bistvu imaš na izbiro vsaj še eno opcijo, by Silverstone, ki sem jo vzel jaz (preberi cel thread).

Vedi, da to niso prenosniki, kjer bi tovrstne vmesnike predvidel (in prodajal) že proizvajalec, zato je vedno možnost, da kaj ne bo sedlo 100%. Meni se to k sreči ni zgodilo, sem pa ravno iz tega razloga naročil na mimovrste, da zadevo lahko vrnem in dobim povrnjeno kupnino.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Pri meni je Silverstonov caddy TS-06 pasal k ata na mamo
cheer.gif

Še ploščici sem samo dol pobral in ju nataknil na novi mesti.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem kupil iz Anglije prek e-baya neko kitajsko stvarco za male pare in je zadeva sedla k ata na mamo, saj če je pa kaj standardizirano je pa DVD enota. Masko pa itak pobereš dol z DVD enote in jo nabiješ na caddy in kontra.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
V bistvu imaš na izbiro vsaj še eno opcijo, by Silverstone, ki sem jo vzel jaz (preberi cel thread).

Vedi, da to niso prenosniki, kjer bi tovrstne vmesnike predvidel (in prodajal) že proizvajalec, zato je vedno možnost, da kaj ne bo sedlo 100%. Meni se to k sreči ni zgodilo, sem pa ravno iz tega razloga naročil na mimovrste, da zadevo lahko vrnem in dobim povrnjeno kupnino.

Cool, sem tako hitro bral skozi, da sem preskocil, cim sem videl napis "zunanje ohisje", ker eno zunanjo opticno enoto ze imam.
smile-1.gif
Ce pa je to res 2-in-1 produkt, pa se toliko boljse. A v vsakem primeru pa zunanjo ploscico sedanje DVD enote lahko napopas na ta adapter oz. so gor ustrezne reze (moja je rahlo posevna, na sliki je cisto naravnost), da laptop na strani nima "luknje" oz. presekanega designa?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Tudi pokrovček na moji DVD enoti ima spodnji (črn) del poševen, kot se vidi iz spodnje slike. In ta dvobarvni pokrovček sem b.p. prenesel na caddy, na DVD enoto v zunanjem ohišju pa pritrdil ravnega, ki ga dobiš zraven ohišja.

N56VZ.jpg

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Tudi pokrovček na moji DVD enoti ima spodnji (črn) del poševen, kot se vidi iz spodnje slike. In ta dvobarvni pokrovček sem b.p. prenesel na caddy, na DVD enoto v zunanjem ohišju pa pritrdil ravnega, ki ga dobiš zraven ohišja.
To okrasno ploščico se lahko prenese, na mojem prenosniku je šlo sicer malo težje (glej moj post v tej temi).

Če kdo ne ve: odmonitira se zaprto DVD enoto, ugasnjeno se jo odpre s sponko. Vzameš pisarniško sponko, jo odviješ in porineš v luknjico na sprednji strani DVD enote.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kurca palca, moja je bila še zašraufana. Sem moral odstraniti tipkovnico in odšraufati en šrauf.
smile-1.gif

Se pa nisem pretirano mučil, sem prej na youtube pogledal video "how to remove DVD unit from ASUS laptop" in zmagal.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ, malo obujam temo:

Acer extensa 5635g - v dvd enoto bi dal SSD. HDD bi pustil pri miru. Me pa zanima, če obstajajo tudi enote, da noter spraviš 3,5 SSD. Namreč kolega bi mi ga šenkal, pa povsod vidim, da delajo samo za 2,5inčne.
Obstaja tudi kaj za 3,5?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
3.5" disk ne boš spravil v laptop DVD enoto. Je predebel...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Potem edino varianta, da ga vržem noter namesto HDD in si omislim zunanje ohišje za HDD, da imam kot nek backup? Bi šlo? Ali je 3,5 prevelik tudi za noter namesto hdd?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.000
1.803
113
Emona / Carnium
Če je razlog zgolj to, da je šenkan, si omisli drugo obliko uporabe. Recimo zunanji HDD. Tudi, če bi ga spravil v laptop, ni najbolj priporočljivo.
Izkoristi ga za backup ali pa ga prodaj naprej in si nabavi SSD ali kaj takega...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Samo bolj kot gledam, manj mi je jasno. Vidim, da so samo 2,5SSD. Pravi pa on, da ima za stacionarca 3,5SSD in da ni za v lap top?
Zato sem mislil, da bi ga dal v dvd enoto.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
3,5 ssd sploh ne vem če obstaja. Tudi ni razloga da bi.

Hitro googlanje tudi ne vrne ničesar na to temo.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Saj to sem ravnokar pogledal, ko se je mistiqe začudil. Hm, bom počakal, da mi prinese to čudo. Ni mi jasno, ker pravi, da v laptopa ne gre, da je on prav za stacionarca nabavil ssd.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Obstaja, je pa bolj kot ne eksotika. Večinoma so vsi SSDji 2,5", za v stacionarca pa dobiš ali dokupiš 2,5->3,5 adapter.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.000
1.803
113
Emona / Carnium
3.5" je predebel, da bi šel v laptop ali v optical bay. Sem pa tisti SSD vzel kot tipkarsko napako, ker so 3.5" SSD-ji izredno redki.