Dirkališče v Sloveniji??

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Me zanima kako na LASTNO odogovornost je, ko se bo nekdo ubil. Sej vsi berete cajtnge, gledate TV, kako se tozarijo, cmerajo etc. Dokler je vse ok je super, ko pa useka se pa isce igla v senu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
lej preden greš na progo, podpišeš, da greš 100% na lastno odgovornost, in da si seznanjen z vsemi detajli, in ta lastnik proge ni nikakor odgovoren...

sicer pa če to v tujini laufa že 100 let, zakaj ne bi moglo tud pri nas??? pa so tud že umiral na dirkališčih...

tko kot na bungee-jumpingu. če se ubiješ, ne moreš nobenemu jokat. in tko je čisto prav.

Če se pa hoče kdo tožit, se pa nej, itak bo izgubil, in bo samo ob denar za sodne stroške. Pa nej se cmerajo pr tedniku, preverjeno, trenja, 24ur, novice,... pa kaj?

jest pa mislim, da bi se splačalo to postavit. veste kok prvenstev obstaja, k mi sploh ne vemo za njih. pa razne predstavitve avtomobilov, pa testi, pa ipd...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
poleg karte za obrabo dirkališča je tudi vplačano zavarovanje za telesne poškodbe. Za plehairjo je pa odgovoren vsak sam. Avtovleka in rešilec je pa na klic, simple. Ja, in simbolična vstopnina (z zavarovanjem) bi bila tudi za obiskovalca...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
itak ja. pa zihr bi tud hodili tujci k nam, če ne zarad drugega, zarad firbca, k je nova steza... tuki naokoli je edin grobnik, kamor se lahko hodiš sproščat!

Pa mogl bi met tud nadzornika, k bi izloču razne amaterje, k bolj druge ogorožajo kot sebe...

pa valda en bife s teraso, in pogledom na kakšen ovinek in ravnino, ipd...

sej proga, kva je tm prot celju, neki na t, una je fajn, tud un objekt zraven je hud, sam ne vem, zakaj ne spustijo civilov gor??? tko dnara so vložil, zdej imajo pa tečaje varne vožnje, kjer itak uporabljajo le 1/3 proge... pa kdaj se jim bo to povrnilo???

mah... smešni so.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kolikor sem izvedel takrat, ko je bilo še nekaj govora o tem, to v Lendavi ne bi bil hkrati tourist track. Civilisti torej ne bi mogli s svojimi kočijami gor. Marsikatero evropsko dirkališče ima tourist days, ampak v Lendavi naj to sploh ne bi bilo v planu.

Se je pa govorilo že o vsem, tudi o MotoGP in F1. Dokler ne vidimo prvega bagerja, ne bo nič. Konec koncev pa se lahko zgodi, da bo navadna 1,2 km proga za kart ...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja sej... tok da nam bojo zamašil gobce... "sej mate dirkališče..."

pa kakšen f1 pa gp?? sej ni ostale infrastrukture za take projekte...

pa glih na tourist day je pomoje taprav zaslužek. vsak se odpelje par krogov, ker itak hitr gume radira, in nima vsak glih 400€ na strani za gume v enem dnevu skurt. pa benz gre... in to bi se lahko obrnilo kar nekaj amaterjev. pa vsak 10-20€ za recimo 5-10 krogov z merilcem časa...

carlsberg

Zelenc'
20. sep 2009
9
0
1
Velenje
Obišči stran
Jaz sem še vedno za pravo dirkališče, ali pa nič.
Nikakršnih "rezervnih" stez ne potrebujemo in razno raznih poligonov in kaj vem kakšnih kompromisnih kombinacij še. Teh je itak dovolj po SLO!

In zedinit se moramo okloi tega, sicer ne bo nič. Sploh pa ni pomembno, kje bo steza stala. Men je prav vseeno če je 15 ali pa 150 km daleč.

Na zvezo ne moremo računat, saj komaj sami sebe komandirajo, torej je potrebna popolnoma nova in sveža organizacija, ki se bo ukvarjal izključno s tem in ne z nekimi obletnicami in zgubidanskimi zadevami...

pozdrav z dežele, kjer je doma rally - FIN.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Vransko... hm, sej lahk najameš cel poligon, kajpa vem cca 4 k€ na dan pa si narediš track day
wink-1.gif
je pa res da zadeva nima izletnih con, in je lahko nevarna. paozka steza je, tako da to ni to.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Namen vranskega ni tak, mislim da ga sploh ne bi rentali za track day.
Naprimer Raceland rentajo, pride pa 500eu cel dan, kar je super ugodno. Kadar gremo se nas zbere 25 pa pride 20eu po osebi za cel dan preganjanja. Je pa pač to malo večja karting steza in brzine so do max 100kmh se pravi 2. ali 3. prestava.

carlsberg

Zelenc'
20. sep 2009
9
0
1
Velenje
Obišči stran
Prebiram sporočila in opažam, da je vsebina popolnoma zgrešena, glede na naslov teme "Dirkališče v Sloveniji??"

Po odzivu sodeč, je večina nezainteresirana za dirkališče, ampak so samo navdušeni pleharji, ki bi se preganjali kjerkoli.
In vsled tega je rezultat gradnje dirkališča sledeč: imamo točno to, kar si zaslužimo - torej NIČ!
Do nadaljnega bo tudi tako ostalo, če bomo tako razmišljali, namesto da napravimo korak naprej: zorganizirajmo se v skupino z jasnim ciljem, ki točno ve kaj hoče. Torej: v slogi je moč, kar je že bilo 1000 krat dokazano.

Če bo šla ta tema v to smer, sem pripravljen sodelovati. V nasprotnem pa bom iz ozadja spremljal jadikovanja in sanjarjenja frustriranih pleharjev...

Se imejte!

carlsberg

Zelenc'
20. sep 2009
9
0
1
Velenje
Obišči stran
... in tečejo leta....
Pred malo več, kot letom dni, smo nadaljevali vročo razpravo o dirkališču. No ja, to je bilo tudi za pričakovat. In povrh vsega imamo še "krizo". Mislim da je največ krize v naših glavah, vključno seveda z vso politično smetano v SLO, ki velja en drek!
Je par kar pasalo si malo odpočit od "gradnje" dirkališč, a ne? Predvidevam, da bomo postavitev steze v SLO prestavili za nekaj let v naprej. Mogoče je tako tudi prav, kaj pa vem...
Kljub vsemu sem še vedno za dirkališče!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:

Taka dirkališča bi bila dobra, če bi šli na lastno odgovornost - posledično pa to pomeni brez dovoljenja.

A ti poznas kaksno dirkalisce kjer ne vozis na lastno odgovornost
confused-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sem se glih spomnil, ko sem zagledal to temo. Drugo leto bo blagomix spremenjen oz. razširjen in tako upam, da se bo dalo dati tam kaj več duška.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Malce pozno, a vseen.

Pa mogoče veš za kok, ker enkrat ko sem bil na TAju sem videl da nekaj delajo na sami progi oz. travi ampak kaj večjega, širšega premika pa žal ne.

Recimo, blagomix je kar lepo razširil.

carlsberg

Zelenc'
20. sep 2009
9
0
1
Velenje
Obišči stran
...........................................................pišemo leto 2011......................................................................
in kje smo z gradnjo dirkališča?
Tam kjer smo bili pred enim letom!
Koliko je napravljenega? Še vedno nič!
Kdo je za to odgovoren? Nihče, ali pa vsi!
Kaj nam je storiti? Še vedno lahko snjarimo o dirakališču.....
Kaj nas čaka? oh...............