DirektorBMWsi išče mladoAsistentko-diskriminacija?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Za stik s strankami/naročniki je na dostih placih pomembno, da dobro zgleda.

Pa da nič ne ve, res jebena kvaliteta, da dobr zgleda pa ji ne morem dopovedat kaj potrebujem.

Zakaj ničesar ne bi vedela? Pa tudi če. odločitev lastnikov in uprave.

Kaj bo pa vedela po toliko letih delovnih izkusenj?
smirk-1.gif
Btw, odlocitev je eno. Kako javnosti dojemajo to odlocitev pa drugo. Nobena resna korporacija nima takega nastopa. Tak izlet si lahko privosci nek Ljutufi s.p.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Seveda so načini ja, itak...samo mene zanima, zakaj je razlika v dotičnem primeru, ki sem ga dal. Nekje se zahteva fizično moč, nekje fizično lepoto. Pri obeh delih se gre za zlorabo človeškega telesa, tako da res ne vem, zakaj se eno tolerira, drugo pa ne.

Ker 50-kilske vreče ne more dvignit prešibek človek, papirje pa lahko v mapo zlaga in telefon dviga (pa koledar ureja) tudi grd tip. Pri fizični moči je ta (tam, kjer to res je) pač pogoj, brez keterega ni moč oprviti dela, joške in rit pri PA pa res niso nujne za telefon dvigat ...

Kako pa veš, da bo na tem delovnem mestu dvigovala telefon in urejat telefon? Kaj pa če je njena edina vloga, biti "lepa" in "sexy" in oh in sploh? Naslov teme je asistentka...ne administratorka... Bi že bil čas, da nekdo pripopa celoten opis njenih del, da ne bomo mlatili prazne slame.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Preberi si ga, je objavljen v točno tej temi. Če bi jo preblar od začetka, ne pa da na pamet pišeš bedarije, bi bilo za vse bolje tule.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Pa da nič ne ve, res jebena kvaliteta, da dobr zgleda pa ji ne morem dopovedat kaj potrebujem.

Kaj bo pa vedela po toliko letih delovnih izkusenj? .

Velja enako za bolj in manj luštne, ne?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Kaj bo pa vedela po toliko letih delovnih izkusenj? .

Velja enako za bolj in manj luštne, ne?

Sej zato pravim da je tukaj ocitno kaksen kader tukaj iscejo... Zagotovo ne kvaliteten kader za normalno delo. Zadevo ni treba olepsevati ali racionalizirati. Precej zheban svet prepuscamo otrokom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Preberi si ga, je objavljen v točno tej temi. Če bi jo preblar od začetka, ne pa da na pamet pišeš bedarije, bi bilo za vse bolje tule.

Ni bilo skopirano v to temo, externih linkov pa se mi ne d odpirat, sploh če še avtor samo ne ve katerega je pripopal.
Nisem pa tudi nikjer napisal, da se gre za točno tole delovno mesto, ko sem dajal tisto primerjavo, rekel sem zgolj, da ne vidim razlike, če se nekje rabi hot sexy bajbo, nekje pa fizičara. Kot pa je easy napisal, nastane problem, če pri delovnem mestu podajo opis nalog, za katere se ravno ne potrebuje hot sexy bejbo, potem pa zna biti vmes diskriminacija, čeprav je pri raznih "tajnicah" meja tu zelo tanka. Recimo kakšna tajnica za sprejemanje strank v kakšni high class avto hiši mora biti seveda hot sexy bejba, ne pa stara babura.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.257
789
113
EU
Samo zate darjan
wink-1.gif

Citat:
ASISTENTKA GENERALNEGA DIREKTORJA BMW GROUP SLOVENIJA

Iščemo:
• osebo za asistentko, ki je študent EF
• s statusom študenta vsaj še eno celo študijsko leto
• za zaposlitev preko študentskega servisa
• za polni delovni čas (9-17h), 40 ur na teden
• začetno plačilo 4,5 eur/uro
• ima vozniški izpit B kategorije
• pričetek dela je takoj.

Opis dela:

• nudenje administrativne podpore,
• vodenje evidenc,
• priprava prezentacij,
• obdelava pošte,
• arhiviranje dokumentacije
• organizacija sestankov in službenih potovanj
• obračun in kontrola potnih stroškov
• prevajanje poslovne dokumentacije
• komuniciranje s poslovnimi partnerji družbe
• komuniciranje znotraj podjetja

Iščemo osebo, ki:
• je natančna, dobro organizirana in zanesljiva
• ima odlično znanje angleščine
• je dinamična, prilagodljiva in komunikativna
• dobro pozna računalniške programe kot so Excel, Power Point, Word
• Obvlada veščine poslovnega komuniciranja.

Prošnje pošljite do 2.4.2012 na email: nina.n.rus@partner.bmwgroup.com, s priloženim življenjepisom, motivacijskim pismom in sliko. Obravnavali bomo le tiste kandidate, ki ustrezajo kriterijem za delovno mesto.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Zato, ker naj bi študent študiral in ne nabiral delovnih izkušenj med študijem. Še vedno sem zagovornik, da pred vpisom na fakulteto, moraš obvezno imeti vsaj eno ali dve leti delovnih izkušenj. Za magisterij pa dodatni tri na dve podlage, se pravi, pet let vse skupaj.

Komunikacija s pomembnimi poslovnimi partnerji (običajno direktor operira s takšnimi ljudmi), ni dovolj, da imaš dolge noge, dobre, sise pa lep nasmeh. Potrebno je dosti več. Moje izkušnje so takšne, da lepa in pametna je kombinacija, ki se ne pojavlja tako pogosto, če pa se, potem sigurno ni navadna tajnica oz deklica za vse, ampak je že tako ali tako na vodilnem položaju oz si je našla sponzorja in ji ni potrebno makniti s prstom.

Jaz osebno, lepe in za povrh pametne ženske, nikoli ne bi zaposlil v firmi. Naredi ti tako sranje, da si ne predstavljaš, vsi tipi se slinijo za njo, babe se pa skregajo od ljubosumnosti, delovna storilnost pade v podjetju hitreje kot tangice Kresalove v sado mazo klubu.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Ne boš verjel, večina naših družboslovcev je po zaključenem faksu, vredno skoraj nič. Obstajajo redke izjeme, ki so prej delali ter si tudi nabrali ustrezne izkušnje, v vse ostale pa je potrebno investirati še veliko časa, financ in znanja.

Ja saj je logično. Mene bolj moti kak razpis tusmobila, ki isce poslovnega analitika za precej odgovorno delovno mesto, par let izkusenj, en kup znanj + dobro obvlafanje Navisiona + wait for it...študenta.
bonk.gif

So ga našli?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
In zakaj vas vse to moti?
Meni se zdi čisto normalno. Želijo dobiti nebrušen diamant in ga oblikovati. Zgubljati čas s tistimi na zavodu je brez veze.

Drugače pa tudi tale, ki je kontaktna oseba na dopisu je mlada luštna a poudarek je na sposobna asistentka in kolikor vem je z delom tam zadovoljna. Verjetno je šla kak korak naprej..

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Citat:
ASISTENTKA GENERALNEGA DIREKTORJA BMW GROUP SLOVENIJA
Iščemo:
 osebo za asistentko, ki je študent EF
Tale prvi stavek se lahko razume na množico različnih načinov.

Iščejo osebo za asistentko, ki (asistentka) študira na EF.
Iščejo osebo (študenta) ki bo pomagal asistentki, mora pa biti študent na EF.
...

Sicer pa počakajmo na kakšen BMW-jev dogodek in bomo videli, kaj so na koncu izbrali.

sass

Guru
1. sep 2007
5.243
887
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
In zakaj vas vse to moti?
Meni se zdi čisto normalno. Želijo dobiti nebrušen diamant in ga oblikovati. Zgubljati čas s tistimi na zavodu je brez veze.
..
tudi v naši firmi vsako leto zaposlimo kakega študenta, ki je blizu zaključka študija. če se izkaže kot perspektiven, se mu po končanem študiju ponudi redno zaposlitev, v nasprotnem primeru se išče naprej. tako lahko na enostaven način prideš do obetavnih kadrov, ki jih kasneje izoblikuješ po svojih potrebah.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.257
789
113
EU
V tujini to prav lepo počnejo z jasno zakonsko določenim poskusnim obdobjem, ki je strogo omejeno; ni potrebe po večletnem "poskusnem" delu na napotnicah, mar ne?

sass

Guru
1. sep 2007
5.243
887
113
glede na to, da jaz živim v sloveniji, naša firma je v sloveniji in vsi zaposleni so slovenci, zakonske omejitve v tujini nekako niso relevatne, mar ne?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.257
789
113
EU
Zagotovo imamo tudi v Sloveniji neko zakonsko določeno poskusno obdobje? Ali so sedaj res edina alternativa napotnice?

sass

Guru
1. sep 2007
5.243
887
113
alternativ je več, jaz ti razlagam tisto, ki se nam najbolje obnese, da pridemo do perspektivnega kadra..