DirektorBMWsi išče mladoAsistentko-diskriminacija?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Seveda so načini ja, itak...samo mene zanima, zakaj je razlika v dotičnem primeru, ki sem ga dal. Nekje se zahteva fizično moč, nekje fizično lepoto. Pri obeh delih se gre za zlorabo človeškega telesa, tako da res ne vem, zakaj se eno tolerira, drugo pa ne.

"reasonably necessary to the normal operation of that particular business or enterprise"

Predvideva se da:
- velike misice so potrebne za dvigovanje velikih bremen -> razumna zahteva
- velike joske niso potrebne za uporabo Worda -> ocitna diskriminacija

Zato sem pa jaz vprašal, če se gre za delovno mesto PA ali delovno mesto tajnice...sploh pa je potrebno pogledati v opis delovnega mesta, kaj se bo delalo, če je baba tam, da je lepa, potem so očitno joški potrebni.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Za stik s strankami/naročniki je na dostih placih pomembno, da dobro zgleda.

Izgled tajnice pri prodaji avtomobila za 40k € zagotovo ni kljucnega pomena. Razen ce opravlja dela poleg tajniskih ampak potem si spet v zelo cudnih vodah...

Sicer je pa pri resnih korporacijah taksno delo opravlja samo preverjen kader (40+) in ne otroci ,ki pol casa prezivijo na FB.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Seveda so načini ja, itak...samo mene zanima, zakaj je razlika v dotičnem primeru, ki sem ga dal. Nekje se zahteva fizično moč, nekje fizično lepoto. Pri obeh delih se gre za zlorabo človeškega telesa, tako da res ne vem, zakaj se eno tolerira, drugo pa ne.

"reasonably necessary to the normal operation of that particular business or enterprise"

Predvideva se da:

Zato sem pa jaz vprašal, če se gre za delovno mesto PA ali delovno mesto tajnice...sploh pa je potrebno pogledati v opis delovnega mesta, kaj se bo delalo, če je baba tam, da je lepa, potem so očitno joški potrebni.

Bos moral se enkrat prebral tekst... Ze uporaba let & studentskega statusa bi bila v ZDA (recimo) diskrimacija. Kaj sele vse drugo ali vse skupaj zdruzeno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Aha. V zda imajo torej študentski status?

Pa kje so tebe spustili ven? Jebeš tak folk, ki mu je važno samo, da na papirju vse štima. V tem oglasu bi lahko pisalo karkoli, pa bi na koncu vseeno zaposlili študentko, ki dobro izgleda. Samo da bi v tem primeru porabili vsi udeleženi več denarja. Potem bi bilo pa zate ok. Majmun.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Pa kje so tebe spustili ven? Jebeš tak folk, ki mu je važno samo, da na papirju vse štima. V tem oglasu bi lahko pisalo karkoli, pa bi na koncu vseeno zaposlili študentko, ki dobro izgleda. Samo da bi v tem primeru porabili vsi udeleženi več denarja. Potem bi bilo pa zate ok. Majmun.

Bos znal prebrati tekst? Vsak "status" ,ki ni bistven/kljucen za opravljenje dela je diskrimacija. In DA, na papirju vse mora stimat. Zakoni pac.

Mozno je tudi da zelis izkljucno belca (ali karkoli drugega) ampak to spraviti na papir in objaviti je pa zelo neumno. Poleg tega da imajo mediji tam ze toliko kulture da ti tega ne objavijo tudi ce placas. Kljub temu da v drzavi vlada turbokapitalizem tudi oni vedo da morajo obstajati meje sprejemljivega. Vsaj nacelne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Drzava ima precej daljso tradicijo demokracije in kapitalizma od SLO btw.

Lepa demokracija, ni kaj, kjer so belopolte lepotice v diskriminatornem položaju napram črnim.
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Bos znal prebrati tekst? Vsak "status" ,ki ni bistven/kljucen za opravljenje dela je diskrimacija. In DA, na papirju vse mora stimat. Zakoni pac.

Mozno je tudi da zelis izkljucno belca (ali karkoli drugega) ampak to spraviti na papir in objaviti je pa zelo neumno. Poleg tega da imajo mediji tam ze toliko kulture da ti tega ne objavijo tudi ce placas. Kljub temu da v drzavi vlada turbokapitalizem tudi oni vedo da morajo obstajati meje sprejemljivega. Vsaj nacelne.

No pa si pojasnil. Tebi se gre za zakone, ne za pravice.
aplauz.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Predvideva se da:

Bos moral se enkrat prebral tekst... Ze uporaba let & studentskega statusa bi bila v ZDA (recimo) diskrimacija. Kaj sele vse drugo ali vse skupaj zdruzeno.

Presneto Amerika. Pa kaj neki primerjaš one pa nas?? Zaradi neke službice pol Ameriškega prava od nekje vun potegneš. Pa še to je bolj iz alterjevskih misli. A imajo amerji zravn BMWjev v trgovini stare babe (če že tolk primerjaš)
Pa kje piše, da mora met take pa take joške?? To si sam dodal!!!
Ali so res tipi z mišicami dobri samo za dvigovanje bremen??? Kje je tu kaj razumnega??? To je samo ena opcija.
Sej pri traktorjih so tud hostese mlade...vitke... kakšna pa naj bo hostesa... pa če tip rabi, da jo postavi še zravn avta... in kaj komu tukaj ni jasno?? Če se bo pa s kom povezala, pa ni vaša/naša stvar...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:No pa si pojasnil. Tebi se gre za zakone, ne za pravice.
aplauz.gif

Meni je naceloma vseeno ,ker nisem v ZDA. Temelj za pravice je ZAKON. Ce ni zakona se bodo diskrimirane skupine pod nosom obrisale za pravice. Stekas? Pri temnopoletih je bil temelj gibanj ZAKON ,ki je urejal t.i. "affirmative action". Niso se sedeli za mizo in se pogovarjali kaj bi bilo lepo in kaj ne ampak so uvedli ZAKON in na podlagi ZAKONA uveljavljajo PRAVICE.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik lanos pravi:Presneto Amerika. Pa kaj neki primerjaš one pa nas?? Zaradi neke službice pol Ameriškega prava od nekje vun potegneš. Pa še to je bolj iz alterjevskih misli. A imajo amerji zravn BMWjev v trgovini stare babe (če že tolk primerjaš)
Pa kje piše, da mora met take pa take joške?? To si sam dodal!!!
Ali so res tipi z mišicami dobri samo za dvigovanje bremen??? Kje je tu kaj razumnega??? To je samo ena opcija.
Sej pri traktorjih so tud hostese mlade...vitke... kakšna pa naj bo hostesa... pa če tip rabi, da jo postavi še zravn avta... in kaj komu tukaj ni jasno?? Če se bo pa s kom povezala, pa ni vaša/naša stvar...

Amerika zato ,ker so oni za nas izumili turbokapitalizem in demokracijo. Poleg tega je pri nas vse isto ampak so sodisca tako v r. da itak nihce nicesar ne uposteva. Tudi v njihovi sicer zelo kapitalisticni druzbi je taksno obnasanje nesprejemljivo in bi si taksen oglas lahko privoscil samo kak Hooters. Pa tudi oni imaju po novem lepsi corporate policiy od tega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.244
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:Vem kakšni so predpisi. Se pa vseeno ne strinjam z njimi. lastnik podjetja bi moral odločati koga hoče zaposliti, kakšen profil osebe. Saj tako dejansko je...

Veliko stvari dejansko je v r... ni pa zaradi tega treba to legalizirati ali olepsevati. Rinemo v zelo nevarno in ogabno ozemlje v katerem se bodo ze 16letnice deklice tlacile silikone in plastiko da bo dobila job pri nekem hebivetru ,ki drugace ne bi videl ... Kje je potem meja? Ti bo ok ,ko bo delodajalec tvoji hcerki odrejal spodnje perilo? Barvo las?

to bo pa hčera ocenila..če je tolk kura da ji je to okej, pol pa okej.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ker 50-kilske vreče ne more dvignit prešibek človek, papirje pa lahko v mapo zlaga in telefon dviga (pa koledar ureja) tudi grd tip. Pri fizični moči je ta (tam, kjer to res je) pač pogoj, brez keterega ni moč oprviti dela, joške in rit pri PA pa res niso nujne za telefon dvigat ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Slovenska fovšija. Ko bi tudi sami radi najeli lušto asistentko pa ne morejo.

Ti najames kogarkoli zelis ampak v tujini bi za tak oglas zelo hitro fasal kazen. Lahko pa zadevo karikiramo oziroma peljmo se naprej...
Zaposlim sekretarko, pogoji:
- belka
- nosecnost odpade
- DD kosarica
- manekenska zadnjica
- itd, itd, itd

Ves v kakem svetu bi zivel?
stupid-1.gif
In bi svojim potomcem privoscil? Po moznosti zenskega spola? Sej zagovarjas da lahko direktor zahteva karkoli hoce kajne?!

Vem kakšni so predpisi. Se pa vseeno ne strinjam z njimi. lastnik podjetja bi moral odločati koga hoče zaposliti, kakšen profil osebe. Saj tako dejansko je...

Eno je, koga zaposliš, drugo pa, kašen oglas javno objaviš ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Predvideva se da:

Ne pri enem ne pri drugem joški niso nujen pogoj, da je delo opravljeno.
Opis dela imaš pa na začetku teme, očitno debatiraš, ne da bi sploh vedel, za kaj gre ...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Pa da nič ne ve, res jebena kvaliteta, da dobr zgleda pa ji ne morem dopovedat kaj potrebujem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Pa da nič ne ve, res jebena kvaliteta, da dobr zgleda pa ji ne morem dopovedat kaj potrebujem.
Pravite študentka pred diplomo, pa nič ne ve ???

A tako je zdej na faksih ?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne boš verjel, večina naših družboslovcev je po zaključenem faksu, vredno skoraj nič. Obstajajo redke izjeme, ki so prej delali ter si tudi nabrali ustrezne izkušnje, v vse ostale pa je potrebno investirati še veliko časa, financ in znanja.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
eni ste že izdelal profil deklice, ki bo dobila začasno službo prek študenta.
Imela bo velike joške
Imela bo manekensko postavo
Polna silikona
O poslu ne bo vedela nič
Na splošno ne ve nič
Tistega iz opisa del ji ne bo treba delati, ampak se na šefa naslanjat
Nič ni Ameriška....
....kaj še??

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ne boš verjel, večina naših družboslovcev je po zaključenem faksu, vredno skoraj nič. Obstajajo redke izjeme, ki so prej delali ter si tudi nabrali ustrezne izkušnje, v vse ostale pa je potrebno investirati še veliko časa, financ in znanja.

Ja saj je logično. Mene bolj moti kak razpis tusmobila, ki isce poslovnega analitika za precej odgovorno delovno mesto, par let izkusenj, en kup znanj + dobro obvlafanje Navisiona + wait for it...študenta.
bonk.gif