Dipanje

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ni nobene razlike ali je pleh ali plastika. Računaj da je ta dip v osnovi guma in da gre res veliko slojev na avto, tako da "osnova" ne igra vloge.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sem videl zadnjič tistega pink ?leona? v Trzinu. Se ga vidi na 2 km
hysterical-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.808
113
O, dgrejtset, welcome on board
nahrung002.gif

@Killa - Evo ti ga, sem ga pa tudi jaz par dni nazaj srečal na cesti, zanimiva barva
grin1.gif

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Koliko to stane, če bi rad dipal recimo ALU feltne (18 col) na črno? Je en sprej dovolj ?

2 spreja sta dovolj za 18" komplet. Sam sem dal za dve pločevinki dobrih 40€ in mi je pri dipanju 17" ostalo slabe pol pločevinke. Torej bi na grobo moj strošek zaokrožil na 30€ za prebarvanje, kar je super ugodno. Kar sem naredil napako je bilo, da sem se vozil z njimi, ko je bilo še polno peska na cesti in moram posledično popravljati robove parih krakov, čisti se pa brez problema s "štrajfiksom" in gobo
cool-1.gif

Bi ovrgel izjavo, ki je bila napisana, da se dipanje platišč ne splača.

lp

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
@TheBizz aha se pravi "dva spreja2 za ziher? Moraš dati dol kolesa, ali lahko kar na obstoječe, pač zaščitiš diske s časopisom pa gume s trakom... Kako pa je umivanje z visokoltačnim čistilcem
smile-1.gif
?

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Jst sem imel sneta platišča in jih temeljito zaščitil (čeprav nekateri tutoriali na yt kažejo, da ni potrebno), sčistil in nato nanesel kar nekaj slojev dipa čez. Sta pa dve pločevinki zagotovo dovolj. Foliatecovo pakiranje že v kompletu ponuja dve pločevinki

$%28KGrHqZ,!hQFEOnmih-sBRGQ4nRM!g~~60_35.JPG

Preden se lotiš ti predlagam, da si pogledaš kakšen posnetek na youtubu, potem pa počasi in previdno, ker na posnetkih vseeno izgleda sila enostavno (pa ne pravim, da je težko)
smile-1.gif

Pri njemu se tudi dobi te foliatec komplete: https://www.facebook.com/FilmSprayFoliatec?fref=ts

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ne rabiš niti v nulo zaščititi, ker je najbolj pomembno da lepo zaliješ rob. Bolj da se mal gume vidi.

Z gume bp sam potegneš dol dip ki se je prijel. To je to.

Btw res rabi dip 14dni da dobi končno trdoto

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Tole glede ~14 dni očitno res drži. Prvi teden sem ga "poškodoval", sedaj pa že slabe 3 mesece brez dodatnih poškodb.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Je potrebno vpisat drugo barvo v prometno?

Tole tudi mene zanima? Verjetno ni za hec barva vpisana v prometni?

poglej moj avto v mojem profilu (sicer je generična slika z neta) - tale barva je v prometno vpisana kot BELA?!
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.968
-387
113
Citat:
Uporabnik dgrejtest pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:

Delaš pa bp tudi sam, je res simlp, je pa problem dobit robo.

Simpl? Hehe. Tam kjer sem jaz delal pripravo je blo simpl, ja. Tam kjer si pa ti pomagal, je bilo pa... Hm... Tkole:
cheer.gif

Sicer je pravilo, da če nimaš nekih ličarskih izkušenj, prvi avto zagotovo slabo narediš. Če jih imaš... ga pa narediš s precej napakami.
grin1.gif

In to govorim iz lastnih izkušenj, ne iz youtuba. Kjer pa res vse zgleda simpl.
smile-1.gif

No, da še ostalim odgovorim:
Streha je recmo od 100 eur dalje.
Avto od 4,5 do 5 m (passat) je 850, v trenutni promo akciji 680.

Ne se bat poklicat, Cupra lah potrdi, da ne grizem..

Hi-res fotke so na moji strani.
smile-1.gif

Sprejev ne priporočam za velike površine, ker je velika verjetnost, da bo lisasto. Spreji so primerni za kake embleme in feltne (za feltne ste že ugotovil, da se ne splača), ipd.

Pero

PS: Pa lep pozdrav ostalim, ki me poznajo, pa se že dolg nismo videli.. :D

mene pa zanima, kako je z barvanjem plastike za en kros motor... kok je to kej obstojno na praske od vej? se začne hitro trgat, al kako je kej s tem?

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik TheBizz pravi:
Tole glede ~14 dni očitno res drži. Prvi teden sem ga "poškodoval", sedaj pa že slabe 3 mesece brez dodatnih poškodb.

14 dni?? wtf?? Kaj naj 14 dni pustim avto v garazi da se mi susijo feltne?? Ni sanse najvec en dan...