Diners Club kartica, zakaj?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Citat:
Uporabnik lordinho pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Razmišljal sem, da bi naročil Diners kartico. Ko sem na njihovi strani odprl prijavnico, me je zmotilo toliko zelo osebnih vprašanj:
- Pri kom živiš
- Ali si v zvezi (zakonski stan)
- Ali ste lastnik nepremičnine
In še cel kup podobnih vprašanj. Nikjer pa (na samem formularju zagotovo ne) ničesar ne navajajo o varstvu osebnih podatkov. Zanima me, ali sploh lahko zbirajo te podatke in zakaj vse te podatke potrebujejo? Me je kar minilo.
rolleyes-1.gif

Jaz jim recimo pol rubrik nisem izpolnil, ker me je isto motilo, kar sem jim napisal tudi pod opombe. Pa sem jo vseeno dobil.

Jaz sem se hotel prijavit pred ohoho leti. So tudi spraševali vse živo, med drugim katere druge kartice imaš in sem pustil pol prazno, pa napisal zlati MC. Če mi date dobro. Če ne pa tudi in tako je še dan danes nimam - moj ponos je tudi nekaj vreden!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako je. Še noben je.ben prodajalec mi ni dal 5% skonto za gotovino... Prav, potem imaš pa tukaj Diners in obročno odplačevanje.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Big Bang - 10% na fotoaparet, -50 na torbico, -20 na SD kartico; kupil pet kompletov ta teden. Danes tip težil za en objektiv, mu je dal -2,8%.

Kdor ne vpraša, kruha strada.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Bizi , ma ni blagor tebi, kartice nekako sovražim, ja menim, pa, da brez neke rezerve iz rok v usta je res težko živeti..... samo imaš mnogo ljudi, ki jim lahko danes dohodke povečaš za 100% pa bodo kmalu spet povsod na limitih..., kartice so pa potuha zapravljanju čez mejo, čez mejo, ki je pri vsakomur različna.....

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tako je. Še noben je.ben prodajalec mi ni dal 5% skonto za gotovino... Prav, potem imaš pa tukaj Diners in obročno odplačevanje.

Za vse kartice prodajalec po defaultu prodajalec placa proviziji od vrednosti. Provizija pa je odvisna od kartice... mislim, da je celo nekje v pogodbi med banko in prodajnim mestom klavzula, da prodajalec kupcu za placilo s kartico ne bo zaracunaval visje cene ?
wink-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Seveda prodajalec plača za vsako kartico različno provizijo, nikjer pa ne piše nič o tem, da naj ne bi ob nakupu s kartico zaračunaval višjo ceno.
grin1.gif

V praksi trgovine sicer ne zaračunavajo ekstra provizije končnemu kupcu, ki hoče plačati s kartico, precej drugače pa je ob plačilu cestnine na UE ob registraciji vozila.
evil.gif

Bistvo je, da se da za gotovino dobiti dodaten popust, katerega ob plačilu s kartico ne dobiš ali pa je ta manjši. Prednost kartic ala Diners je možnost brezobrestnega nakupa na obroke.
zmaga.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ne vem, zakaj bi vzel Diners kartico in jim plačeval 5-12 % provizijo, ki jo zaračunajo sicer trgovcem
frown-1.gif

Tudi jaz ne bom nikoli razumel.
rolleyes-1.gif

Imaš cash in kupiš sicer pa ne. Nepredvideni stroški, ja pa ja de.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Če vzamem recimo tale prenosnik na mimovrste z dinersom na obroke, kakšna je potem cena?

https://www.mimovrste.com/mult...t4052d?v=717337

Redna cena: 1.199 €
1.159 €

Ker na eni strani sem videl da piše, da se ne upošteva spletne cene če se vzame na diners kartico... Je že kdo kupoval, da lahko pove iz prve roke?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Če vzamem recimo tale prenosnik na mimovrste z dinersom na obroke, kakšna je potem cena?

https://www.mimovrste.com/mult...t4052d?v=717337

Redna cena: 1.199 €
1.159 €

Ker na eni strani sem videl da piše, da se ne upošteva spletne cene če se vzame na diners kartico... Je že kdo kupoval, da lahko pove iz prve roke?

Kot kaze, ostane cena enaka ...

skitched-20141215-163251.jpg

skitched-20141215-163350.jpg

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
se komu sanja ali je možno v E.Leclercu plačilo na obroke z Diners Club kartico
hvala

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
iz njihove spletne strani:

Možnosti plačila
Možnost plačila s plačilnimi in kreditnimi karticami:

* BA Maestro,
* Mastercard/Eurocard,
* Visa,
* Visa Electron,
* Activa,
* Karanta
* American Express
* Diners Club

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
6
38
Da izkoristim kar to temo.
Če mi na "kreditni pogodbi za storitev nakup na obroke" piše skupni znesek odobrenega kredita:300€, višina črpanja kredita: 300€ to pomeni da lahko kupujem na obroke do 300€ na mesec ali?
Recimo 160€ x 12 obrokov skupaj potem 1920 za kak TV ali podobno.

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
227
46
28
ljubljana
Jok odpade.To pomeni,da imaš toliko limita na računu,ne mesečno ne letno.Limita imaš recimo 700 eur za obroke..Limit za nakupe brez obrokov je druga zgodba.
Primer.cena TV 300 eur na 12 obr. Dobiš čez msec dni položnico za 26 eur (obr. 25 eur+1 eur strošek)
Preden plačaš prvi obrok,imaš na voljo za nakup na obroke še 400 eur.Ko plačaš zgoraj omenjeni prvi obrok se poveča možnost nakupa na obroke na 425 eur.
Upam,da je dovolj jasno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Meni ni jasno tvoje pisanje, ker ne vem od kje si ti vzel 700eur. Povej konkreten primer na njegovih podatkih.

Njegov konkretni primer pomeni, da je lahko banki dolžan max 300eur. Če kupi tv za 300eur na 6 obrokov, pomeni da ko prvi obrok plača lahko s to kartico opravi max. nakup za 50eur (ali v enkratnem znesku ali pa recimo 5 obrokov po 10eur). Kolikor ti na mesec pokriješ dolga, toliko limita imaš sproščenega tisti trenutek in za maximalno tak znesek lahko opraviš novi nakup (ne pa novi obrok).

Podobne teme