Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Razmišljal sem, da bi naročil Diners kartico. Ko sem na njihovi strani odprl prijavnico, me je zmotilo toliko zelo osebnih vprašanj:
- Pri kom živiš
- Ali si v zvezi (zakonski stan)
- Ali ste lastnik nepremičnine
In še cel kup podobnih vprašanj. Nikjer pa (na samem formularju zagotovo ne) ničesar ne navajajo o varstvu osebnih podatkov. Zanima me, ali sploh lahko zbirajo te podatke in zakaj vse te podatke potrebujejo? Me je kar minilo.
V Pay-Palu si nastavi,kako se pretvarjajo in obračunajo valute. Lahko ti pay pal pretvori v katero koli valuto (očitno imaš nastavljene $$) in sedaj plačuješ dvakratno pretvorbo (npr. iz € v $ in kasneje iz $ v €) ali pa ti pretvorbo naredi tvoja banka. Slednje je običajno ugodneje.Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Res je, tudi jaz jo imam prijavljeno, edini "hakeljc" je v tem, da ti dejansko obračuna ves promet v dolarjih, tudi če kupiš v EUR, ti potem s kartice trga v USD. Vsaj pri meni je bilo tako, ko sem jo enkrat koristil za nakup s Paypalom. Kar je sicer malo hecno, a Discover je doma v ZDA.
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
ksz... sicer ne vem ali vam to ni pomembno ali sem pa samo jaz cuden... a zame je poleg letaliskih salonov najvecja prednost Diners kartice njihov nagradni program. Jaz na letni ravni privarcujem veliko vec kot je sama letna clanarina, pa naj bodo to boni za Sportino, Baby Center, Prvo ligo, Kaval skupino, itd... kaj ces lepsega, gres na razprodaje, vse znizano potem pa se placas z boni, ki si jih dobil 20% ceneje od nominalne vrednosti. Ali pa povabis druzbo na vecerjo in dobis 50% popusta na hrano. Jaz bom njihova zvesta stranka dokler bodo imeli uporabne ugodnosti v njihovem nagradnem programu.
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ali ni bolje vzeti popust na gotovino in nehati pitati te krvosese ???