Že kar nekaj časa se odločam za na kup "novega" avtomobila, in sicer passata 1.9 tdi letnik 2002-04. V tem obdobju poznamo 2 motorja, in sicer 1.9 tdi 74kW (101KM) in 1.9 tdi 96kW (131KM).
Zanima me, če je morda tu na forumu kdo lastnik takega avtomobila oz pozna ti dve mašini.
Bi mi znal kdo povedat porabo goriva za obe mašini?
Najbolj pa me zanima naslednje. Je motor "odporen" na kratke vožnje? Predvsem me zanima za zimski čas, ko je zunaj precej mrzlo. Do službe imam namreč le 5 minut vožnje. Bi kaj pomagalo, če ga 2 minuti preden grem od doma, prižgem? (nekateri pravijo, da je zelo priporočljivo, drugi pa pravijo, da se itak avto ne segreje na mestu)
Bi bil avto dovolj dobra izbira ali raj premislim in kupim bencinarja?
Hvala za odgovore!
Lp, Rok
Zanima me, če je morda tu na forumu kdo lastnik takega avtomobila oz pozna ti dve mašini.
Bi mi znal kdo povedat porabo goriva za obe mašini?
Najbolj pa me zanima naslednje. Je motor "odporen" na kratke vožnje? Predvsem me zanima za zimski čas, ko je zunaj precej mrzlo. Do službe imam namreč le 5 minut vožnje. Bi kaj pomagalo, če ga 2 minuti preden grem od doma, prižgem? (nekateri pravijo, da je zelo priporočljivo, drugi pa pravijo, da se itak avto ne segreje na mestu)
Bi bil avto dovolj dobra izbira ali raj premislim in kupim bencinarja?
Hvala za odgovore!
Lp, Rok