Deželna banka

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Da samo pojasnim zakaj sem napisal tisto...
Ker se primerja neprimerljivo... imeti nekaj na depozitu za drobiž ugodnosti je khm...
Enako z enakim.
Drugače je DBS čisto solidna banka, menda si je opomogla. Spletno banko ima lastno (lasten razvoj)
Tudi meni ni jasna tvoja primerjava. Na računu moram imeti vsaj 1500 eur (eno boljšo plačo) in na varčevalnemu 15% tega kar prejeme 15.tega. Zakaj?
Mi crkne pomivalni stroj, pralni stroj, avto, peč, zgubim službo....
Nekaj moraš imeti vedno na rezervi. Ne moraš se naslanjati na druge.
Te zlate kartice: Zakaj bi zapravljal denar ki ga nimam? Ne razumem? Prosim obrazloži.

Zanima me katero banko pa imaš ti?
Koliko stroškov letno imaš z banko? Jaz je nimam NIČ. Raje imam denar na banki, kot pa v "Štunfu" pod vzmetnico, in zaradi tega ne plačujem 80 eur letno. Ta denar raje porabim za kaj bolj pametnega.

Povej mi katera banka mi nudi še to v Sloveniji?

Kar se tiče pa Spletnega bančništva od Sparkasse, kapo dol. Ne plačam nobenih provizij. Položnice imam pod hitra plačila, in samo vpisujem zneske in to je to...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
@roberto dej malo vec povej
smile-1.gif

Pa kam das gotovino
smile-1.gif

lahko tudi na zs,..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ni nobena skrivnost...
Zlati račun. Vzameš zlati MC in Premium Visa. Če imaš obe kartici je članarina za zlati MC polovična (36 EUR), prvo leto je Visa zastonj. V naslednjih letih je članarina za Premium Visa zastonj, če znotraj enega leta narediš z njo 4000 EUR prometa. Preračunano na mesec je to 334EUR. Spremeniš nakupovalne navade. Namesto gotovine vlečeš ob nakupih Visa. Fasungo z Visa. Gorivo z Visa...
Potem pride članarina za Zlati MC 36EUR, Visa je zastonj. Ker je eno pogojeno z drugim je članarina za obe kartici 36 EUR.
Sedaj pa ne reci, da ne opraviš na mesec skupaj z gorivom in hrano za toliko EUR nakupov... Strošek vodenja računa pa... Naj ti tvoja svetovalka pove, ker se zadeve spreminjajo iz leta v leto. Meni osebno ni problem za 6 mesecev brezplačnega vodenja računa skleniti varčevanje za 1 leto po 20EUR na mesec...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj misliš da zapravljaš denar ki ga nimaš?
Namesto da vsakič sproti dviguješ gotovino na BA plačaš s kartico. Namesto da plačaš z BA kartico plačaš z kreditno. Še zmeraj moraš plačati zapitek, samo ga plačaš enkrat na mesec. Če si discipliniran je vseeno kdaj plačaš.
Sicer pa, če ne vidiš prednosti takega načina plačila ga ne uporabljaj. Recimo da so take kartice z visokim limitom zelo primerne za ljudi, ki službeno veliko potujejo. Plačaš letalsko karto sam, hotel, taxi... Ko prideš domov narediš obračun stroškov in firma ti povrne stroške in z njimi poplačaš račun kartice. Malo firm ti da avans gotovine za službeno pot, taxije, dnevnice... vnaprej.
Pravim pa, če ne vidiš prednosti teh plačilnih instrumentov jih ne komentiraj. Zate je potem primerna hranilna knjižica na PBS.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zakaj misliš da zapravljaš denar ki ga nimaš?
Zato ker če trenutno nimam in vzamem od drugega, si sposojam. - posojilo
Namesto da vsakič sproti dviguješ gotovino na BA plačaš s kartico. Namesto da plačaš z BA kartico plačaš z kreditno. Še zmeraj moraš plačati zapitek, samo ga plačaš enkrat na mesec. Če si discipliniran je vseeno kdaj plačaš. Še enkrat zakaj bi si sposojal če imam kontrolo nad svojim denarjem. - ni nobene prednosti + stroški
Sicer pa, če ne vidiš prednosti ne vidim rentabilnosti oz vidim strošek takega načina plačila ga ne uporabljaj. Recimo da so take kartice z visokim limitom zelo primerne za ljudi, ki službeno veliko potujejo. Potujem veliko, ampak vse karte kupujem z Mastercardom in jih v istem momentu zaprem z nakazilom banki - spletna banka - ni obresti Plačaš letalsko karto sam, hotel, taxi... Ko prideš domov narediš obračun stroškov in firma ti povrne stroške in z njimi poplačaš račun kartice. Malo firm ti da avans gotovine za službeno pot, taxije, dnevnice... vnaprej.
Pravim pa, če ne vidiš prednosti teh plačilnih instrumentov jih ne komentiraj. stroškovno ne vidim teh prednosti, tako da te še enkrat prosim da mi obrazložiš stroškovno rentabilnost, ker sem očitno nekaj spregledal Zate je potem primerna hranilna knjižica na PBS. zame ni primerna PBS ker nima spletne banke, ter mislim da nima Mastercarda

Ne misli da ti kljubujem, ampak to kar si naštel vidim le kup stroškov - visa ti zaračuna obresti, nlb zlata kratica mesečni strošek mislim daje celo 12 eur (popravi me če se motim) itd... Letno ti to nanese kar lep kup denarija katerega bi lahko privarčeval.

Preberi si tole

Če najdeš trenutno boljši banko kot Sparkasse, takoj presedlam...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ni nobena skrivnost...
Zlati račun. Vzameš zlati MC in Premium Visa. Če imaš obe kartici je članarina za zlati MC polovična (36 EUR), prvo leto je Visa zastonj. V naslednjih letih je članarina za Premium Visa zastonj, če znotraj enega leta narediš z njo 4000 EUR prometa. Preračunano na mesec je to 334EUR. Spremeniš nakupovalne navade. Namesto gotovine vlečeš ob nakupih Visa. Fasungo z Visa. Gorivo z Visa...
Potem pride članarina za Zlati MC 36EUR, Visa je zastonj. Ker je eno pogojeno z drugim je članarina za obe kartici 36 EUR.
Sedaj pa ne reci, da ne opraviš na mesec skupaj z gorivom in hrano za toliko EUR nakupov... Strošek vodenja računa pa... Naj ti tvoja svetovalka pove, ker se zadeve spreminjajo iz leta v leto. Meni osebno ni problem za 6 mesecev brezplačnega vodenja računa skleniti varčevanje za 1 leto po 20EUR na mesec...

A to je tvoj nasvet?

Namesto da institucije vidijo ubogega jurja na računu, ti zapraviš letno par jurjev s kartico in misliš, da tega ne vidijo?
Potem pa še varčuješ, kar je tudi kmalu kar nekaj denarja na računu.

Ja svašta. Samomor iz zasede.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vsiljujem svojega mnenja, za razliko od nekaterih. Pa tudi ne jokam potem ko banka vsake 3 mesece draži storitve ali celo drastično spremeni pogoje. Meni ustreza to kar imam. Ko mi ne bo se bom prestavil brez pompa in spraševanja na Alterju.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Že mogoče. Do sedaj sem vsako leto imel polovično tarifo vodenja računa.
Zapravljam svoj denar.
Očitno nosi bil nikoli zaposlen pri kakšnem IBMju in podobno, drugače ne bi bil tako vase prepričan.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Zgolj iz radovednosti - zakaj za vraga bi imel ob premium VISA še zlato MC? A ti ne dajo dovolj velikega limita na premium VISA ali si pač večja faca, da imaš še zlato MC v denarnici? Jaz sem izbiral med dvema in izbral tisto, ki mi bolj odgovarja glede na ugodnosti, ki jih nudi. Tukaj bi dejansko lahko privarčeval še tistih 36 EUR letno, razen če seveda imaš tehten razlog, da moraš imeti pa obe premium kartici.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Ce ni slucajno zlsti račun povezan z zlatim MC.
Roberto; Kaksno pa je vodenje zlatega racuna (pri tebi samo pol leta sicer).
Ce ne izbrskas sam vseh zgoraj naštetih možnosti, potem imas dobro svetovalko.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Je že Hanzi pravilno ugotovil da je to pogojeno... Običen MC ali Visa je koliko?
MC je v sefu, važna mi je Visa. Limita na obeh karticah bi lahko dobil 3x plače, pa ga ne potrebujem.
Konec koncev je to stvar osebne odločitve... Enim je pomembno da imajo za čike in vsakodnevno posedanje v kafanah, enim za športne stave, enim pa da ni potrebno pred večjim izdatkom letati na banko in dvigovati gotovino ali jemati hitrega kredita. Limit dviga na BA (osnoven, kar ima večina) je?
Mi je žal, da sem karkoli omenil tu.
@Hanzi. Ja, je taprav skrbnik stranke... Ne glede na izkušnjo drugih s to banko in osebjem poslovalnic moram reči da je Trebanjska super. Razlog da sem še tam.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Hvala za odgovor. Jaz imam pri svoji banki premium racun in premium VISA kartico. Prej sem imel zlato MC, a sem preracunal, da se mi bolje izplaca premium VISA, glavni selling point pa je dobro turisticno zavarovanje (visje zavarovalne vsote kot pri zlati MC), ki je vkljuceno v ceni (kartica pa je ravno tako zastonj, ce dovolj porabim, kar itak nikoli ni problem). Dosti potujem in mi potem ni potrebno kupovati dodatnih rizikov odpovedi, zavarovanja prtljage, dodatnega zdravstvenega zavarovanja za tujino, ipd. Tudi ce je mesecno vodenje racuna drazje, je glede na to kar dobim in glede na moje potrebe dalec najugodnejsa varianta. Meni se je pac cudno zdelo zakaj bi nekdo imel dve premium kartici v isti banki.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lepo da sva se razumela. Pod temi pogoji me lastništvo obeh kartic pride isto kot samo Visa Premium.. Plus vse ugodnosti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za one, ki takoj dvignejo ves denar in poslujejo izključno gotovinsko je tudi PBS s knjižico dobra. Pa za to storitev ne more biti draga...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest sm pri dbs. prej sem bil banka koper, pa so bili dragi. za kredit so 3x manj komplicirali kot pri banki koper ali pri SKB-ju kamor sem šel tudi vprašat.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Lepo da sva se razumela. Pod temi pogoji me lastništvo obeh kartic pride isto kot samo Visa Premium.. Plus vse ugodnosti.

Prosil bi te, če mi poveš, koliko imaš stroškov letno s svojim bančnim poslovanjem?

- mesečno vodenje (tudi če imaš pol leta brezplačno, koliko je ostalega)
- ko plačaš položnico in trajnik (in koliko letno jih imaš) - strošek transakcije
- letni strošek vise
- letni strošek mastercarda
- približni mesečni strošek obresti od vise

Res bi rad razumel tvoje poslovanje in ga upravičil.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne obremenjuj se ti zame. Nisi niti moja soproga niti mi ne poklanjaš denarja. Kaj pa počnem s svojim denarjem je bolj ali manj moja skrb. In kot vedno ni vse samo v ekonomski upravičenosti.