Dete bi vse regale odprlo, tudi tiste ki ji ne sme

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Opažam, da se vas je zopet našlo kar lep kupček, ki ste storgo prepričani, da enoletnemu otroku itak ne moreš ničesar dopovedati in tako tore nima smisla in je lažje zaplombirati vse predale?
rolleyes-1.gif
Se pa strinjam, da ni lahko in je treba biti vzstrajen kot sto mater ampak rezultati pa so, počasi, so pa.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Mi smo nečakinji namenili en predal, katerega lahko odpira, ga napolnili z zanimivo kramo pa je bila happy, dokler je bilo to aktualno.

Na druge predale nismo nameščali ničesar, samo z besedo in dejanji ji dopovedali, da so zanjo prepovedani.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Jaz imam doma dvojčka in sta isto hotela brskati po predalih.Štirinajst dni smo bili vedno zraven in sta se odvadila.Vse je odvisno od vzgoje-če jim pa enkrat pustiš,se pa navadijo
evil.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

To tudi mene čaka, 2 babi, ko jih bo sigurno vse zanimalo, že zdaj po 3 mesecih je veselo.
smile-1.gif

Lp,

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Enoletnemu že mogoče kaj dopoveš. Našemu, ki je shodil pri devetih mesecih pa bolj težko. Se ti zasmeji, zavriska, vklopi "tank mode" ter gazi dalje
tongue-1.gif

No sej zdej je počasi začel dojemati, da rože niso igrača itd(ali pa se jih je že naveličal)

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Jaz imam doma dvojčka in sta isto hotela brskati po predalih.Štirinajst dni smo bili vedno zraven in sta se odvadila.Vse je odvisno od vzgoje-če jim pa enkrat pustiš,se pa navadijo
evil.gif

Bravo. Jaz tudi upam, da bo pri naših dvojčicah enako. Pri 18 mesečni smo pa že mesece zraven in ne dovolimo, ampak se ne preda
smile-1.gif

Vzgoja je enaka kot je bila pri starejši, mogoče celo bolj restriktivna. Pri prvi smo bolj popuščali, ker smo še živeli z mojimi starši in je bila dedijeva ljubica
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Pri najinih ni bilo teh težav. Tudi zaenkrat kaže ok. Pa imamo v enem predalu sladkarije in zgolj včasih ta mali odpre in pošnjofa, ne prime pa nič. Je pa ta večja okrušila komplet džezvo, ker se ji je zdelo, da ima fajn zvok, če loputa z njo po tleh
smile-1.gif
. To je bilo pa to...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
tiste predale in vrata do katerih naj ne bi imel dostopa so lepo dobila magnetna zapirala za drobiž. Kako pa se bo druga obnašala pa nevem.
Prvi je bil kar firbec, tudi prste je nekajrat "staknil".
Sicer pa je imel okoli enega leta fetiš na daljince pa ga je kmalu minilo. dobil je dva stara, katera sta bila njegova, in so kmalu vsi daljinci postali nezanimivi. zdaj pri slabih treh letih bi pa najraje kar sam že menjal in polnil baterije po igračah. Teži za sravfcigar, šravfa itak sam....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zavaruj vtičnice...
wink-1.gif

Svojemu, ki je bil tudi mahnjen na orodje sem za drugi RD kupil baterijski vrtalnik. [censored].ga, ceneje kot pa igrača. In sem v sobo prišel ravno v trenutku ko je odvil zadnji vijak iz regala in se je le ta razpadel... Sem obstal brez besed.
Drugače pa moji trije niso pretirano stikali po predalih... Še najzanimivejše so bile fotografije in albumi...
No, sedaj pri najstnici pa je brskanje po določenih predalih za določenimi vsebinami zopet aktualno...
jezen.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Nekajkrat jih je slisal zaradi vticnic, na sreco ga ne zanimajo prevec, bo pa treba to naredit. Na sreco ni veliko vticnic njemu dostopnih. Tisto da je igraca drazja od prave masine iz bau je res. Najprej je v zlahti dobil igraco, od mene bo dobil staro baterijsko kjer je baterija bolj za okras. Problem je v tem da je zaenkrat precej tezka za njega, pa tudi po flatu ga ne morem pustit s sravfcigarjem v njej, ker bo sravfal po vsem pohistvu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Ko sem jaz imel majhne otroke, sem imel tako malo stvari (sploh pa praktično nič lomljivega), da sem nekatere zlahka poskril. Nekaj pa smo jih pustili in je lahko zlagal lonce ven in not. So pač zdržali kako leto manj... Kdo vam je kriv, da ste "bogati", ko imate otroke
smile-1.gif
.
Po mojem pomaga kombinacija ukrepov. Od dobrih zapiral, kar imajo nekateri izkušnje, do tega, da nekaj stvari pustiš, da jih obdeluje, čeprav po primarni funkciji niso igrače in do tega, da ga za nekatere učiš, da ne sme. Otrok bi načeloma rad čimprej spoznal svet in to, da raziskuje predale prinaša veliko več pozitivnega kot negativnega.