Dermatolog

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.274
113
Mogoče ne bi bilo neumeno, da se pozanimaš, kako je s tem v bližnji Avstriji. Recimo na Koroškem.
Zadnjič sem nekje prebral, da je v SLO čakalna doba za pregled prostate noro dolga, zato je tip odšel samoplačniško v Celovec. Plačal 240€ in naj bi bil pregled res strokoven in na veliko višjem nivoju kot pri nas. Pozanimaj se. Nimaš kaj izgubiti

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Jadranka Korsika - Ambulatorij na Savski. Za enak primer sem letos cakal mesec in pol na napotnico (znamenje, hitro).

Tale ne jemlje več na napotnico. žal
Zanimivo, na spletni strani ZZZS je se vedno navedena kot zasebnik s koncesijo.
Sicer bi predlagal, da pogledas tam in klices po vrsti. Tako sem do njih prisel tudi sam.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Jadranka Korsika - Ambulatorij na Savski. Za enak primer sem letos cakal mesec in pol na napotnico (znamenje, hitro).

Tale ne jemlje več na napotnico. žal
Zanimivo, na spletni strani ZZZS je se vedno navedena kot zasebnik s koncesijo.
Sicer bi predlagal, da pogledas tam in klices po vrsti. Tako sem do njih prisel tudi sam.

Tole teto priporočam tudi sam
zmaga.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Dr. Igor Bartenjev, edino čakalna doba je juhuhu dolga ...
shocked-1.gif
k

Sem klical. Imajo tako dolgo čakalno vrsto, da moraš podpisat ko se naročiš, da se zavedaš da je tok dolga čakalna vrsta in da lahko vpliva na tvoje zdravje.
smile-1.gif
Do 6 mesecev. Preveč.

Samoplačniško čakaš kak teden. Saj ni tako drag, moji znanki je prejšnji mesec zacolal 60€

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Ja samo za pregled, če je treba kaj odstranit pa brez plače ostaneš.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

in kaj je ena plača proti raku? Od znanke mama je imela tudi malo čudno znamenje. Čez mesec pa pol je imela metastaze po celem telesu in je na žalost več ni med nami. Pri zdravju se ne gleda na denar.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Saj imajo tudi okulisti ponekod sumljivo kratko dobo. Ko pa poklices da bi se naročil pa dobis odgovor da novih pacientov ne jemljejo, ali pa imajo kak drug izgovor katerega seveda ne izpolnjujes.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

in kaj je ena plača proti raku? Pri zdravju se ne gleda na denar.

Plača ni nič jaz grem vedno samoplačniško, neumno je le to ker če čakaš za tisto kar plačuješ v zdravstveno blagajno lahko prej umreš.

Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Mislim, da je bilo pred parimi leti nekje 90e za odstranitev 4 znamenj.

danes te pride pregled 70-90 € odstranitev znamenja podanadi 40-50 po komadu. Ampak hudič je v detajlih, sedaj pošiljajo tisto kar ti odstranijo na biopsijo kar pa stane še nadaljnih 70-90€ po komadu. Potem se pa nabere. Jaz sem pred 10 leti odstranil 5 velikih znamenj pa jih ni niti pogledal kaj več kot za sekundo da o kakem pošiljanju kam niti ne govorim.

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Primer ko je biopsija dala negativen rezultat, v resnici bilo pozitivno, kar so potrdili cez 5 let v UK.

Sam bi poskusil tudi na Hrvaskem poiskat ali v Avstriji.

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Ni res. Ce je pozitovno, je razsejano in je potrebno zdravit. Ce narobe ocenijo oz. preverijo, je prepozno

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ni res, meni so pred kakimi 15. leti izrezali znamenje na licu, biopsija je potrdila, da je bilo kancerogeno. Nobenega nadaljnjega zdravljenja. Verjetno je to odvisno od vrste tumorja. Moj očitno ni bil črni melanom.
cheer.gif

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
No čestitam za tole. Sorodnici se je ponovilo in takrat so dali tisti prvi vzorec naprej na analizo in je bil takrat kancerogen, kar so v LJ zanikali.

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
Pri nerazsejanem melanomu in situ se naknadno preventivno odreže širša okolica znamenja, če to še ni bilo narejeno.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Vem, da je malo dlje od tebe, ampak vprašaj v ambulanti SB Celje. Jaz sem tam na pregled znamenja čakal manj kot 1 teden in nato še 2 dni na odstranitev in nato 10 dni na histološki izvid, ki pa na srečo ni pokazal nič nevarnega.

Res je bila napotnica pod nujno, ampak verjetno je v primeru sumljivega znamenja vedno tako.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, pod nujno bi moral biti na vrsti še isti dan, k sreči pri tebi znamenje ni bilo maligno ... kakorkoli, žal se rak velikokrat odkrije prepozno ...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Katerega si potem izbral? Sam sem bil zadovoljen z Arsdermo, vendar je sedaj čakalna doba več od 90 dni, kar mi je preveč..