Delovni dan Ivana Janeza Janše

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.670
3.180
113
v lokalni ostariji
roberto sevede se ne bo noben spotaknu ob to če pa so tuki sami taki ki podpirajo izkoriščanje človeka po človeku...

in vsi vidjo point samo v čimbolj eplačanih managerjih le-teh pa seveda čimveč...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.762
9.972
113
40
MB
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Rotty pravi:
Da boš vedel zakaj se plačilne liste tako razlikujejo v par 100 km...
Kakšen odstotek zaposlenih v zasebnem sektorju pri nas sploh uspe izkoristiti celoten dopust?

sem šel zdaj gledat ... 11 dni mi je ostalo
shocked-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
Ksz
Menedgerji so pa nedotakljiva kasta. Niti ulica, niti sodisce se jih ne dotakne. Dolocene postene izjeme naredijo samomor.
Bolniske: za tako količino bolnisk so marsikdaj krive tudi cakalne vrste v zdravstvu. Je pač nekdo v sloveniji v dobro plačani študiji ugotovil, da je bolje imeti človeka na bolniški kot pa skrajsat cakalne dobe.

tony

Guru
23. jul 2007
9.790
1.568
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Rotty pravi:
Da boš vedel zakaj se plačilne liste tako razlikujejo v par 100 km...
Kakšen odstotek zaposlenih v zasebnem sektorju pri nas sploh uspe izkoristiti celoten dopust?

sem šel zdaj gledat ... 11 dni mi je ostalo
shocked-1.gif

Še jaz, meni je ostalo 17 dni
tongue-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Meni 14 ali 15.

Ne bi se nič sekiral ampak ravno 14 dni po tem, ko mi je zapadel, sem bil "prisiljen" it na dopust in sem moral aktualnega kurit.
jezen.gif

Letos upam, da bom lahko pokuril ves lanski dopust, drugače se mi bo itak zmešalo pol bo pa bolniško treba.
tongue-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz imam še 22 dni (lanski+predlanski, se nam ne briše), danes sem dobil 25 dni novega, 220 nadur. Na bolniški sem bil nazadnje 2006, ko sem si na smučariji izpahnil ramo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
rolleyes-1.gif

Aha...še nekaj. Ob menjavi vlade za levakarsko na naslednjih volitvah ali seveda prej, pričakujem, da se ta DELOVNI DAN IVANA JANEZA JANŠE zopet ukine in je spet dela prost dan!
cheer.gif

Pa da se s strani Ivana ukradenih xyz miljonov Ljubljani VRNE! Aja....to je že bla ena leva vlada vmes pa niso odpravili teh strahotnih nekrivic ipd. , katere je napravil iVan!
rolleyes-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
to s tem 2. januarjem je neumnost, da večje ni. Nekdo se je spomnil, da bo naša z enim dnem manj praznika priprezala iz težav, ki jim ni konca. In ni sploh pomembno kdo ima 2 januar prost in kdo ne. Za primerjavo se lahko da le kolko imajo letno praznikov določene države.
Drugo kar je, kolk propada vse po spisku, delodajalni še na prisilne dopuste šibajo ljudi. Al pa na borze.
Tretje kar pa je, firme oz. delodajalni ki pa še imajo delo se bodo pa že sami dogovorili z zaposlenimi v smislu "dragi moji, zadevo moramo končati do x.x.xxxx. Zdej se pa dogovormo, al bomo delal v smenah... pa kakšno soboto, al pa nedeljo, al pa praznik." In če ima ta delodajalec solidne pogoje, plače, odnos, sigurno 95% zaposlenih ne bo delalo težav. (no, nekaj jih dela zmeraj težave) in bodo z veseljem dokončali delo. Delodajalci, (največ trgovcev) bi pa verjetno imel vsaj "400" dni na leto odprto.
Me pa prav zanima, kolko ljudi je z današnjim dnem pristalo na borzi. :/

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa pejt ti pr privatniku na bolnisko ja....ce lih ne oblezis,je bols da si na sihtu. Ce gres loh na skret,loh tud delas. Tko da...bolniske majo nekateri ogromno,da je tako povprecje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.670
3.180
113
v lokalni ostariji
bolniške imajo eni dolgotrajne zato pa kvarijo "povprečje" pa dosti jih je ki delajo po 4 ure (tudi kakšne mamice...) in starši za otroka... tko da kar na kup metat da folk simulira ni ravno ok...

je miliæ al kaj je un z GZS govoril da delamo ljudje povprečno 210 dni... par dni dopusta par pravznikov par bolnišk pa eemmm aammm uuum izobraževanje... me zanima koliko se izobražuje trgovka v mercatorju ki dela svetke in petke...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
Jaz bistveno več bolniške kot delovne dobe. Mislim da sta bila samo dva razloga za nastop bolniške, oboje se je začelo z bolnico.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
ksz

Dodaten delovni dan v januarju je totalno mimo. Veliko firm ima v tem času bolj ali manj mrtvo sezono in že itak ustvarjajo izgubo - zdaj jo bodo še en dan več. Če je razlog dodatnega dneva res v povečanju produktivnosti, naj ga dodajo jeseni ali spomladi, ko je dela največ. Naj dajo npr. Velikonočni ponedeljek za delovni dan.
evil.gif

Sicer pa, ne se sekirat. V letu 2012 je bilo med tednom 8 dela prostih dni, v letu 2013 jih bo 11.
cool-1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik andmer99 pravi:
Predlagam, da v večno počastitev briljantne ideje, kako izplavati iz krize, od sedaj naprej 2. januar poimenujemo "Delovni dan Ivana Janeza Janše"!

Če imamo razno razne dneve (Zemlje, voda, otroka, varčevanja,....), pa imejmo še tega!

iDay
hysterical-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
samo strošek managarjeve plače, bonitete in ostalega kar pride zraven pa predstavlja po moji grobi oceni skoraj enako maso kot masa plač delavcev v istem podjetju... Recimo nekem srednjem za slovenske razmere...

A v to se pa ne boste spotaknili?

Se bom raje spotaknil ob tvojo oceno, ki je krepko zgrešena. Pri firmi, ki ima recimo 50 zaposlenih in v kateri imajo ti zaposleni povprečno plačo recimo SLO povprečje, je mesečna masa plač zanje torej cca 73 jurjev. Zdaj mi pa pokaži šefa take firme, da ima 73 jurjev bruto mesečne plače ... Še če bi bili vsi na minimalcu, bi bila masa plač 38 jurjev. Pa spet: najdi mi firmo, ki ima večino delavcev na mimilacu, dirketor pa plačo skoraj 40 jurjev ...